Hesabım
    Türkiye'nin Oscar Adayı Semih Kaplanoğlu İmzalı "Bağlılık Aslı"!

    Türkiye'yi bu yıl Oscar yarışında "Bağlılık Aslı" filmi temsil edecek.

    92. Akademi Ödülleri (OSCAR) Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde Türkiye'yi "Bağlılık Aslı" filmi temsil edecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 13 kişilik seçici kurul, "Yabancı Dilde En İyi Film Dalı"nda Türkiye adayı olarak Semih Kaplanoğlu'nun imzasını taşıyan "Bağlılık Aslı" filmini seçtiler.

    2020'nin Şubat ayında gerçekleşecek Oscar yarışında ülkemizi temsil etmek için 11 film başvuruda bulundu. Aralarından seçilen ise "Bağlılık Aslı" filmi oldu. Bal, SütYumurta üçlemesi ve seyircilerle buluşan en son filmi Buğday ile tanınan yönetmen Kaplanoğlu, 92. Akademi Ödülleri'nde ülkemizi temsil etmesi istenen isim oldu.

    2010 yapımı "Bal" filmi ile Berlin Film Festivalinden “Altın Ayı” ödülünü kazanan ve 2013 Cannes Film Festivali'ne Cinéfoundation ve kısa filmler dalında jüri olarak yer alan yönetmenin son filmi "Buğday"da Tokyo Film Festivali'nde büyük ödülün sahibi olmuştu. Festivalin jüri başkanlığını üstlenen usta oyuncu Tommy Lee Jones, bu kararın oy birliği ile verildiğini belirterek, "Filmin miti ve gerçekliği sunuş biçiminden çok etkilendik" demişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top