Hesabım
    "The Irishman" Martin Scorsese'nin En Uzun Filmi Olacak!

    The Irishman'in süresinin açıklanması, sinemaseverlerin ilgisini çekti.

    Martin Scorsese'nin yeni film projesi The Irishman'in, izleyicileriyle buluşmak için çok az zamanı kaldı. Geçtiğimiz gün, Robert De Niro ve Al Pacino başrollü The Irishman'in vizyon ve Netflix tarihi resmi olarak duyurulmuştu. Bununla birlikte başka ayrıntılar da verildi. Verilen bilgilere göre "The Irishman", Scorsese'nin en uzun filmi olacak.

    Gerçek bir hikayeye ve Charles Brandt'in romanına dayanan The Irishman, söylenenlere göre Martin Scorsese'nin en uzun filmi olacak. Yönetmenin filmlerinden The Wolf of Wall Street 180 dakika, Casino 178 dakika, Gangs of New York 167 dakika, Silence 161 dakika, Goodfellas 147 dakika süresindeydi. Ancak The Irishman'in tam 3 saat 30 dakikalık sürede olacağı resmi olarak duyuruldu.

    Jimmy Hoffa'nın mafya tarafından yok edilme hikayesini anlatan filmin konusu ise şöyle: II. Dünya Savaşı'nın kıdemli askeri Frank Sheeran'a odaklanan ve 1975 yılında geçen hikayede organize suç çetesinin yaptıkları konu ediniliyor. Frank Sheeran, 20. yüzyılda birçok adı çıkmış ünlü isim için dolandırıcılık ve tetikçilik yapmıştır.  Organize suç çetesi ise 25'in üzerinde kişinin ölümünden sorumlu olan Sheeran'ın peşine düşer. Film, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşunu gözler önüne serecek. Film, hiçbir zaman cesedi bulunamayan Hoffa'nın hatırlanmasına neden olacak. Filmde Jimmy Hoffa'ya Scarface, The Godfather serisi, Dog Day AfternoonDick TracySerpicoCarlito's Way gibi yapımların usta oyuncusu Al Pacino hayat veriyor. Frank Sheeran'ı canlandıran isim ise Raging Bull, Taxi DriverThe King of ComedyMean StreetsGoodFellasCape Fear gibi filmlerin yıldız oyuncusu Robert De Niro oluyor.

    Bilindiği üzere filmin sinemalarda da gösterime sunulacağı açıklandı. Bu yolun seçilmesi, filmin Akademi Ödülleri'ne gönderileceği anlamına gelebilir. Geçtiğimiz yıl da bir diğer Netflix filmi olan Roma, sinemalarda gösterime sunulmuş ve yarışmaya katılabilmesi için Akademi'nin kurallarını karşılamıştı. Şimdi ise aynı durum The Irishman için söz konusu gibi görünüyor. Film, 1 Kasım'da vizyona girecekken, 27 Kasım tarihinde Netflix'te yayınlanacak. Ülkemizde ise vizyona girip girmeyeceği bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top