Hesabım
    Dakota Fanning, Rolü Yüzünden Eleştirilere Maruz Kaldı!

    Dakota Fanning, Etiyopyalı bir müslümanı canlandırdığı için eleştiri topuna tutuluyor.

    Başarılı oyuncu Dakota Fanning, bu kez eleştiri topuna tutuldu. Etiyopyalı müslüman bir kadına hayat verdiği için "Sweetness In The Belly" filmi gündeme oturdu. Sinemaseverler ve aktivistler, neden bu rol için gerçekten Etiyopyalı ve müslüman bir kadının kullanılmadığını sorguladı.

    Daha önce Scarlett Johansson'ın trans bir erkeğe hayat vereceği öğrenildiğinde, tüm translar ve sinemaseverler harekete geçmiş, Johansson'ın bu rolü canlandırmasını engellemişti. Şimdi ise aynı durum Dakota Fanning'in rol aldığı "Sweetness In The Belly" için geçerli. Sosyal medya kullanıcıları, dünyadaki tüm Etiyopyalı kadınların soyu tükendiği için Dakota Fanning'e rolün verildiğini ironik bir şekilde ima etti. Afrika'da belirgin bir beyaz nüfusun yaşadığı biliniyor. Ancak ırkı ve dini ile ön plana çıkacak olan bir rol için sarışın ve hristiyan bir kadının kullanılması tepki çekmeye devam ediyor.

    Uluslararası Toronto Film Festivali'nde gösterime sunulacak olan Sweetness In The Belly'de Dakota Fanning, Lily Abdal isimli müslüman bir kadını canlandırıyor. Lily, küçük yaşlarda Afrika'da yetim kalmıştır. Bunun ardından İngiltere'ye sığınmacı olarak gelir. Londra'da 'Müslüman Mülteciler Topluluğu' ile bir arada yaşıyordur. Bu topluluğun amacı, insanları aileleriyle yeniden bir araya getirebilmektir. Filmin yönetmenliğini Difret filmiyle tanınan Berlinale ve Sundance ödüllü yönetmen Zeresenay Mehari üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Dakota Fanning'in yanı sıra Yahya Abdul Mateen IIKunal Nayyar, Gavin Drea, Peter Bankole gibi isimler yer alıyor. Sweetness In The Belly, Camilla Gibb'in 2019 yılı içerisinde okuyucularıyla buluşan kitabından uyarlandı. Film İngilizce, Arapça ve Amharca dillerinde çekildi. 

    Sweetness In The Belly, Uluslararası Toronto Film Festivali'nde 5-15 Eylül tarihleri arasında gösterime sunulacak. Filmin vizyon tarihi henüz belli olmamakla birlikte ülkemizdeki izleyicileriyle buluşup buluşmayacağı bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top