Hesabım
    !f İstanbul'a Sayılı Günler Kaldı!

    !f İstanbul başlıyor!

    !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl Eylül ayı içerisinde start verecek olan !f İstanbul, üç şehri birden ziyaret edecek. Festival öncelikle İstanbul'da başlayacak, ardından Ankara ve İzmir'de aynı da gerçekleştirilecek.

    18 yıldır İstanbul'daki sinemaseverler ile dünya sinemasını buluşturan !f İstanbul, üç gün sonra başlıyor!  !f Galalar, !f Efsaneler, !f Çocuk, !f Belgeseller !f Keşif, !f Deneysel, !f Çocuk, !f Jenerasyon ve daha birçok kategori altında seçkisini toplayan festival, sinema tutkunlarını ortak bir platformda buluşturmayı hedefliyor. Festivalin !f Galalar kategorisinde Venedik'in merak edilen filmlerinden “About Endlessness”, Berlin adayı ve Sundance ödülü sahibi “The Souvenir”, Jim Jarmusch'un yıldız kadrolu filmi “The Dead Don’t Die”, “Too Late to Die Young”, “I Lost My Body”, Karlovy Vary'nin yıldızı "Lara", Cannes'ın Belirli Bir Bakış'ından ödül alan "Beanpole" gibi filmler yer alacak.  !f Efsaneler kategorisinde Türkiye Sineması'nda önemli bir yeri olan “Tabutta Rövaşata”, “Ağır Roman”, “Eşkıya”, “C Blok”, “Salkım Hanım’ın Taneleri” gibi filmler gösterime sunulacak. !f Ulusal sayesinde Can Evrenol'un “ Peri: Ağzı Olmayan Kız” filmini izleme fırsatı yakalacağız.  !f Deneysel, “Lysis”, "Demons" ve "M" filmlerini sinemaseverlerle buluşturacakken !f Keşif, ”End of Season”, “Fugue”, “Nocturne” ve “Song Without a Name” gibi filmlerin ilginç hikayelerini keşfetmemizi sağlayacak. !f Gökkuşağı'nda ise, “End of the Century”, “Being İmpossible” gibi özgürlüğü ve renkleri biraraya getiren filmleri izleyeceğiz. !f Kült kategorisi altında ise “Blue Velvet”, “Eraserhead”, “Lost Highway” gibi dünya sinemasının çığır açan filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

    !f İstanbul'un Ezel Akay'ın başkanlığını üstlendiği ulusal kategorideki jüri üyeleri arasında Sibel filmiyle birçok ödüle layık görülen başarılı oyuncu Damla Sönmez ve Asja Krsmanovic yer alıyor. Türkiye'den Kısalar kategorisinin en iyilerini ise jüri başkanı koltuğunda bulunan Anna Henckel-Donnersmarck ve Ayçe Kartal seçecek. Keş!f kategorisinin ödüllü filmlerini Michel Franco başkanlığında Barış Saydam ve Deniz Eyüboğlu Aydın seçecek.

    18. kez sinemaseverlerle buluşacak olan !f İstanbul, 13 ile 22 Eylül arasında İstanbul'da, 19 ile 22 Eylül tarihleri arasında İzmir'de ve Ankara'da gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top