Hesabım
    Ayvalık Film Festivali Başlamak Üzere!

    Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, bu hafta sonu başlıyor.

    Bu yıl 2. kez gerçekleştirilecek olan Ayvalık Film Festivali, izleyicileriyle buluşmak için hazırda bekliyor. Kariyo & Ababay Vakfı'nın ana sponsorluğu ile gerçekleştirilen festival, 6 kategori ve 58 filmle dopdolu film seçkisiyle bu hafta sonu başlıyor!

    Başka Sinema ortaklığında düzenlenen Ayvalık Film Festivali, ikinci kez izleyici karşısına çıkacak. Yılın en iyi yerli ve yabancı filmlerini bünyesinde toplayan Ayvalık Film Festivali, 4 ile 9 Ekim tarihleri arasında düzenleniyor. Film gösterimlerinin yanı sıra yönetmenler ve film ekipleriyle birlikte söyleşilerin yer alacağı Ayvalık Film Festivali, geçtiğimiz yıl izleyicilerine kucak açmaya başlamıştı. Festivalin kategorileri arasında “Ne İçeride Ne Dışarıda”, “Babaların Günahı”, “Ortak Gelecek”, “Yeni Sinefiller: Yeni Mecralar, Yeni Seyirciler”, “60’ların Düşleri Buhar mı Oldu?” ve “Çocuklar İçin Sinema” bulunuyor. Bu kategoriler altında hem Türkiye Sineması hem de Dünya Sineması'ndan ödüllü ve önemli filmler gösterime sunulacak.

    Geçen yıldan farklı olarak Babaların Günahı kategorisinde bu yıl iki kısa film yer alacak. Bu filmlerden biri Arda Çiltepe’nin bu yıl Locarno Film Festivali’nde ödül kazanan Siyah Güneş isimli filmiyken, diğeri Ceylan Özgün Özçelik'in üçleme haline getireceği Cadı Üçlemesi'nin ilk filmi 13+ olacak. Ayrıca Adana'da En İyi Film ödülü alan Nuh Tepesi, En İyi Kurgu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerine layık görülen Görülmüştür, En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olan Aden, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüyle taçlandırılan Uzun Zaman Önce, En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllü Küçük Şeyler, Cüneyt Ceneboyan ödülünün sahibi olan Kraliçe Lear Ayvalık Film Festivali'ndeki yerini alacak. Adana'da da yer alan seçkinin yanı sıra Can Evrenol imzalı  "Peri, Ağzı Olmayan Kız", Emin Alper'in ödüllü filmi "Kız Kardeşler", Berlin'de ödül sahibi olan "Oray", Burak Çevik'in ikinci filmi "Aidiyet", Emre Yeksan'ın yeni filmi "Yuva"; Dünya Sineması'ndan ise Cannes, Berlin gibi festivallerden Pedro Almodovar imzalı "Dolor Y Gloria", Oscar'a gönderilecek olan "Ve Sonra Dans Ettik", Elia Suleiman imzalı "It Must Be Heaven", Berlin ödüllü "Synonyms", Cannes ödüllü "Portrait of a Lady on Fire" ve "Parasite", "I Lost My Body" gibi yapımlar Ayvalık'ta yer alacak.

    Ayvalık Film Festivali, 4 ile 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top