Hesabım
    7. Boğaziçi Film Festivali’nde Hangi Filmler Yarışacak?

    7. Boğaziçi Film Festivali'ne geri sayım başladı, yarışma filmleri belli oldu..

    Bu yıl 7. kez, 18-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Boğaziçi Film Festivali'nde yarışacak filmler ve festival seçkisi, bugün düzenlenen bir basın toplantısı ile duyuruldu. 

    18 Ekim'de 72. Cannes Film Festivali’nin kapanış filmi olarak da gösterilen, başrolünde Vincent Cassel’in yer aldığı “The Specials” ile açılışı yapacak olan festivalin uluslararası kategorisinde; En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve Jüri Özel Ödülleri olmak üzere toplam 5 ödül verilecek. 

    Bu yıl Filipinli yönetmen Brillante Mendoza’nın jüri başkanı olacağı yarışma jürisinde, yönetmen Bassam Ali Jarbawi, Durban Film Festivali Direktörü Chipo Zhou, oyuncu Melisa Sözen ve ‘’Aga’’ adlı filmi ile tanınan Milko Lazarov yer alıyor. 

    Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması

    Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jürisinde, Altın Yunus Ödülü'nü belirleyecek olan isimler arasında; jüri başkanı olarak yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, oyuncu Cemre Ebuzziya, senarist, sanat yönetmeni ve fotoğrafçı Ebru Ceylan, yazar Mustafa Çiftçi ile oyuncu Nalan Kuruçim bulunuyor.

    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

    Türkiye ve dünya sinemasının en iyi ve ödüllü örneklerini sinemaseverlerle buluşturacak olan 7. Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 25 ülkeden toplam 83 filme ev sahipliği yapacak. Gelenekselleşen master classları da merakla beklenen festivalde bu yıl; Güney Kore’li Kim Ki Duk ve Filipinli yönetmen Brillante Mendoza ile iki ayrı Master Class, Bosphorus Film Lab kapsamında düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top