Hesabım
    Zeugma Film Festivali, Gaziantep'te Başlıyor!

    8. Zeugma Film Festivali, sinemaseverlerle buluşuyor.

    Bu yıl 8. kez gerçekleştirilen Zeugma Film Festivali, Gaziantep'teki izleyicileriyle buluşmak için hazır! Kırkayak Kültür tarafından düzenlenen festival, yarın açılışını yapacak. Dünya Sineması'nın farklı bölgelerinden zengin bir film seçkisi edinen Zeugma Film Festivali, Türkiye Sineması'nın da ödüllü filmlerini izleyici karşısına çıkaracak.

    Gaziantep’te, kültür – sanat ve göç çalışmaları alanında çalışmalar yürüten Kırkayak Kültür tarafından düzenlenen 8. Zeugma Film Festivali, bir desenin yolculuğundan esinlenerek topraklar, kültürler, farklılıklar, benzerlikler arasında seyahat edecek ve ötekiler sayesinde zengileşen bir film seçkisi ise bu yıl gerçekleştiriliyor. "Birlikte Yaşam" sloganıyla izleyici karşısına çıkacak olan festival, Arapça ve Türkçe altyazılı olarak birlik ve beraberliği aşılayarak, sanatı farklı kesinlerden insanlara ulaştırmayı hedefliyor.

    Gaziantep'in kültür ve sanat hayatına katkı sağlaması planlanan Zeugma Film Festivali, Birlikte Yaşam Filmleri, Kadın Filmleri, Dünya Sineması, Mavi Balon Çocuk Filmleri Seçkisi, Belgesel Filmler ve Hisar Kısa Film Seçkisi ile sinemaseverlerle buluşacak. Festival, açılışını 19 Kasım'da yapacakken, film gösterimleri 20 ile 24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top