Hesabım
    Scarlett Johansson Trans Karakter Konusunda Haksızlığını Kabul Etti!

    Scarlett Johansson, Dante Tex Gill'i canlandıracak olmasıyla ilgili itirafta bulundu.

    Yıldız oyuncu Scarlett Johansson yaptığı açıklamalarla gündeme oturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde güzel oyuncu Rub & Tug filminde transeksüel bir erkek olan Dante Tex Gill'e hayat vermek üzere anlaşma yapmıştı. Ancak gelen tepkiler üzerine Johansson, rolü bırakmak zorunda kalmıştı. Şimdi ise o dönem verdiği sert cevapları geri aldığını ifade etti.

    Scarlett Johansson'ın Rub & Tug filminde transeksüel bir suç imparatoru Dante Tex Gill'e hayat vereceği haberi ilk açıklandığında sosyal medyada büyük bir isyan baş göstermişti. Birçok trans oyuncu, Johansson'ın kendi rolünü çaldığını söylemiş ve bunu whitewashing eyleminin bir parçası olarak söylemişlerdi. Tepkilerin dayanağı, cis oyuncuların trans karakterleri canlandırabiliyor olmasına rağmen, trans oyuncuların cis karakterleri canlandıramıyor olmasından geliyordu. Hollywood uzun süredir bu ve ırk ile ilgili sürüp gelen geleneğin etkisi altındaydı. Hatta son olarak Julia Roberts'ın Amerikan İç Savaşı tarihinde büyük bir öneme sahip olan siyahi mücadeleci Harriet Tubman rolünü kabul etme ihtimalinin ortaya çıkması tartışmalara neden olmuştu. Bu konuya tepki olarak Disney'in kızıl saçlı, mavi gözlü Küçük Deniz Kızı Ariel rolünü Halle Bailey'ye vermesi gündeme getirilmişti.

    Ancak sorun olan kısım kurgu bir masal karakterini kimin canlandıracağının bir önemi olmaması, ancak tarihi öneme sahip bir karakterin gerçeklere uygun bir şekilde filme aktarılma zorunluluğunun olmasıydı. Aynı durum Scarlett Johansson'ın trans karakteri için de geçerliydi. Johansson, Rupert Sanders'ın imzasını taşıyacak olan Rug & Tug'daki rolünden geri çekilmesinin ardından geçen sürede fikirlerinin değiştiğini ifade etti ve şu sözleri sarf etti: "Sonradan anladıklarıma göre, durumu yanlış anladım. Duygusal değildim. Yalnızca ilk tepkim buydu. Trans topluluğunun transları canlandıracak üç oyuncu hakkında ve cis oyuncuları hakkında genel olarak ne hisseceğinin farkında değildim. O konuşmada eğitimsiz olduğumun farkında değildim."

    Scarlett Johansson bu konu hakkında daha önce yaptığı konuşmada Jared Leto'nun trans bir kadını canlandırarak Oscar ödülünü almasını örnek göstermişti. Johansson bu tartışmalı konuşmasının yanı sıra Woody Allen hakkındaki konuşmasıyla da olay yaratmıştı. Oyuncu, bir tacizci olmasına rağmen Allen ile çalışmaya devam edeceğini ifade etmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top