Hesabım
    Kayseri Film Festivali Başlıyor!

    7. Kayseri Film Festivali, izleyici karşısına çıkmaya hazır.

    Bu yıl 7. kez gerçekleştirilecek olan Kayseri Film Festivali, kapılarını sinemaseverlere açıyor. Yarın açılış galası düzenlenecek olan Kayseri Film Festivali, toplamda 43 filmi ağırlayacak. Altın Çınar için 10 filmin rekabet içerisinde olacağı festival, 1 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilecek olan 7. Kayseri Film Festivali, yarın akşam Kayseri Park'ta düzenlenecek bir açılış töreniyle birlikte başlayacak. Festival, 4 gün boyunca panelleriyle, söyleşileriyle, masterclasslarıyla ve film gösterimleriyle dopdolu bir şekilde sinemaseverlerin karşısında olacak. Kayseri Film Festivali, açılışını Kadir İnanır, Vahide Perçin, Timur AcarErdal Beşikçioğlu ve Aybüke Pusat'ın başrolünde bulunduğu "Kapı" filmiyle yapacak.

    Altın Çınar için yarışan ve ödülün sahibi olan filme 30 bin TL değerinde ödül teslim edilecek. Oyuncu İpek Tuzcuoğlu, oyuncu, senarist, yönetmen Görkem Yeltan, kurgu yönetmeni Mustafa Preşeva ile görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış'ın jüri üyesi olarak değerlendirmeye tabi tutacağı Uzun Metraj Film Yarışması kategorisi filmleri arasında bu yapımlar bulunuyor:

    Kayseri Film Festivali bünyesinde Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması, Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması gibi kategoriler bulunuyor. Kayseri Film Festivali kapsamında Semir Aslanyürek'in 7 Avlu ve Kaos filmlerinin gösterimleri yapılacak. Engelsiz Sinema bölümünde Özhan Eren'in Son Mektup isimli filmi ve Murat Saraçoğlu ve Özhan Eren'in yönetmenliğindeki "120" izleyici karşısına çıkacak. Çocuklar için ise "Kral Şakir Korsanlar Diyarı" gösterimi yapılacak.

    7. Kayseri Film Festivali, 28 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top