Hesabım
    Star Wars: The Rise of Skywalker'ın Gişeden Beklentisi Ne?

    Star Wars: The Rise of Skywalker, izleyicileriyle buluşmaya hazır!

    Star Wars evreninde bir devrin sonunu getirecek olan Star Wars: The Rise of Skywalker'ın izleyicileriyle buluşması için hazırlıklar devam ederken, filme dair beklentiler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Disney ve LucasFilm, The Force Awakens ve The Last Jedi'da gişede beklediklerini hemen hemen bulmuşlardı. Şimdi ise sıra The Rise of Skywalker'a geldi.

    Star Wars: The Rise of Skywalker'ın vizyona girmesine yalnızca 1 gün kalmışken, Deadline'ın haberine göre şirketin filmden gişede ne kadar beklediği ortaya çıktı. Disney'in yalnızca geçtiğimiz yıl içerisinde vizyona giren ve streaming platformunda yayınlanan filmlerinden 11 milyar dolar kadar hasılat elde ettiği biliniyor. Yıllar önce vizyona giren ve dünya çapında gişe rekoru kıran Avatar'ı Disney bünyesindeki Marvel filmi Avengers: Endgame gişede geçmeyi başarmıştı. Bu nedenle her işini garantiye aldığı bilinen şirketin Star Wars: The Rise of Skywalker'dan beklentisi yalnızca açılış haftasında bile 450 milyon doları buluyor. Filmin ön gösterimleri Fransa, Almanya ve İtalya'da bugünden itibaren başlatılıyor. Çin'de ve ülkemizde ise Perşembe günü yapılacak. Disney, Amerika ve Kanada'dan açılış haftasında 200 milyon dolar beklerken, diğer ülkelerde toplamda 250 milyon dolar beklentiye girmiş gibi görünüyor. Diğer yandan Star Wars: The Last Jedi gişede 1.3 milyar dolar hasılat elde etmiş, The Force Awakens ise 2.068 milyar dolarlık hasılata ulaşmıştı.

    Star Wars: The Rise of Skywalker, 2021 yılında vizyona girecek olan Marvel filmlerinden önce Disney'in gerçekleştirdiği son devasa iş olacak. Henüz hiçbir sözleşme ya da kesinlik olmasa da The Last Jedi'ın yönetmen, Rian Johnson'ın yeni bir Star Wars üçlemesi için çalışmalara başlayacağı biliniyor. Ancak herhangi bir serinin 2022 yılından önce izleyicileriyle buluşmayacağı söyleniyor. Bu durumda Star Wars'a dair elimizde yalnızca The Mandalorian, Obi Wan Kenobi ve Cassian Andor dizileri kalıyor. Üçü de yayın hayatlarını Disney+'ta sürdürecek.

    Star Wars: The Rise of Skywalker, izleyicilerinden ilk eleştirileri almaya başlamış gibi görünüyor. Ülkemizde 20 Aralık'ta vizyona girecek olan filmin oyuncu kadrosunda Daisy RidleyOscar Isaac ve John Boyega'nın yanı sıra  Domhnall GleesonMark HamillBillie LourdLupita Nyong'ORichard E. GrantKeri RussellDominic MonaghanKelly Marie TranJoonas SuotamoBilly Dee WilliamsAnthony Daniels gibi isimler bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top