Hesabım
    Ip Man, Çin Gişesinde Star Wars'u Devirdi!

    Ip Man serisinin dördüncü filmi Çin'de fırtına gibi esiyor..

    Çin piyasası ve sinema sektörü son yıllarda Amerika'yı yakalamış durumda. Hatta Amerikan'ın büyük bütçeli filmleri Çin vizyonu için farklı planlar uyguluyor ve Amerika kadar gelir elde edebiliyor. Avengers: Endgame'in rakamlarına baktığımızda sadece Çin'den 200 milyon dolara yakın bir sonuç görebiliyoruz. Benzer bir rakam Star Wars: The Rise of the Skywalker için de aynı beklentiler vardı ama biraz zorlanacak gibi duruyor. Zira, Ip Man 4: The Finale, Çin gişesinde fırtına estiriyor.

    2008 yılında ilk filmi çekilen Ip Man serisi, Bruce Lee'nin de hocası olan, büyük wing-chun ustası Ip Man'in hayatına odaklanıyordu. Gerçek hikayeden yola çıkan film çok beğenilince biraz gerçek, biraz fantazi devreye girdi ve devam filmleri çekilmeye başladı. Serinin dördüncü ve son filmi Ip Man 4: The Finale yine Donnie Yen önderliğinde tamamlandı ve Çin'de, Star Wars: The Rise of the Skywalker'la aynı zamanda gösterime girdi. Gelen son rakamlara göre, Ip Man yarışı epey önde götürüyor.

    Star Wars: The Force Awakens, Çin'de 52 milyon dolar hasılatla açılıp, 176 milyon dolarla kapanış yapmıştı. The Rise of the Skywalker şu an 22 milyon dolarlık bir açılış yaparken, rakibi Ip Man 4: The Finale, 43 milyon dolarla açılış yaptı ve neredeyse iki katı fark attı. Bakalım toplamda sonuç ne olacak ama Ip Usta'nın kolay pes etmeyeceği ortada.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top