Hesabım
    73. Cannes Film Festivali'nin Jüri Başkanı Spike Lee Olacak!

    Cannes Film Festivali'nden ilk detaylar gelmeye başladı.

    Featureflash / Shutterstock

    Bu yıl 73. kez gerçekleştirilecek olan Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı koltuğunda kimin oturacağı resmi olarak açıklandı. Duyurulanlara göre, dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olan Cannes'ın jüri başkanı, Spike Lee olacak.

    Son olarak BlackKklansman filmiyle ve She's Gotta Have It dizisiyle karşımıza çıkan başarılı yönetmen Spike Lee, 73. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı olarak seçildi. BlackKklansman, Jungle FeverShe's Gotta Have It yapımlarıyla Palme d'Or dışında Cannes'dan birçok ödüle layık görülen Lee, böylece Cannes Film Festivali'nin ilk Afrika kökenli jüri başkanı olmuş oldu. Lee, jüri başkanı olarak seçilmesi konusunda şu sözleri sarf etti: "Şok geçirdim, mutlu oldum, şaşırdım ve aynı anda gurur duydum. Yaşadığım bu hayatta bana verilen en büyük nimetler beklenmedik zamanlarda olanlardır." Spike Lee, son filmi BlackKklansman ile ABD Başkanı Donald Trump'ın ırksal gerginliğe neden olduğu gerekçesiyle politik göndermeler yapmıştı.

    Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığı görevini Birdman, Biutiful, Babel, The Revenant gibi filmlerin ödüllü yönetmeni Alejandro Gonzalez Innaritu üstlenmişti. 72. Cannes Film Festivali'nin Palme d'Or sahibi ise şimdilerde Akademi Ödülleri'nin sıkı adaylarından biri olan Parasite olmuştu. Bu yıl Cannes Film Festivali 12 Mayıs ile 23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top