Hesabım
    Uluslararası Göç Filmleri Festivali, Yakında Gaziantep'te!

    Uluslararası Göç Filmleri Festivali için geri sayım başladı.

    Dünyanın en büyük ve geniş kapsamlı tematil film festivali olmak üzere yola çıkan Uluslararası Göç Filmleri Festivali, Nisan ayı içerisinde sinemaseverlerle buluşacak. 50'den fazla filmin izleyici karşısına çıkacağı Uluslararası Göç Filmleri Festivali, Gaziantep'te gerçekleştirilecek.

    500’ün üzerinde sinemacı, basın mensubu, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar ve konuyla ilgili akademisyenleri ağırlamayı planlayan Uluslararası Göç Filmleri Festivali, göç ve medeniyet temasıyla iki kategori altında düzenlenecek. Festival kapsamında uluslararası uzun metraj ve uluslararası kısa metraj filmlere üç ayrı ödül takdim edilecek.

    Kendi ülkelerinde yaşadıkları insanlık dışı deneyimler nedeniyle Türkiye'nin yanı sıra tüm dünyaya göç etmek durumunda kalan mültecileri odağına alacak Uluslarası Göç Filmleri Festivali, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından organize ediliyor ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destekleniyor. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan festivalin yüzlerce katılımcısı bulunuyor.  Uluslararası Göç Filmleri Festivali, Türkiye'de sayıları her geçen gün artan ve sürekli hareket halinde olan mültecilere dikkat çekmeyi ve bu konuda farkındalık yaratmayı, sinema aracılığıyla göçlerin tarih boyu toplumlara katkılarını gündeme getirmeyi hedefliyor.

    Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nde En İyi Uzun Metraj Film Ödülü'ne karşılık 15 bin euro, İlham Verici Senaryo Ödülü'ne 5 bin euro, En İyi Kısa Metraj Film Ödülü'ne ise yine 5 bin euro takdim edilecek. Festival, 18-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top