Hesabım
    Yeşim Ustaoğlu'nun "Sırtlarındaki Hayat" Belgeseli, İstanbul Modern Sinema'da

    İstanbul Modern Sinema, online olarak kaldığı yerden devam ediyor.

    İstanbul Modern Sinema kapılarını salgın dolayısıyla kapamış olsa da online olarak sinemaseverlerle buluşmaya devam ediyor. Bu kez İstanbul Modern Sinema'nın konuğu Yeşim Ustaoğlu ve belgesel filmi "Sırtlarındaki Hayat" oluyor. Film online olarak yayına açılıyor.

    Pandora'nın Kutusu, Tereddüt, ArafGüneşe Yolculuk gibi yapımlarıyla büyük beğeni toplayan ödüllü yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun imzasını attığı belgesel film Sırtlarındaki Hayat, İstanbul Modern Sinema'ya misafir oluyor. Türk Tuborg A.Ş'nin katkılarıyla İstanbul Modern Sinema, sinemaseverlerle online olarak buluşmaya devam ediyor. Sırtlarındaki Hayat, İstanbul Modern Sinema bünyesinde, İstanbul Modern'in web sitesi üzerinden 16 ile 30 Nisan tarihleri arasında izleyicilerine açık olacak.

    2004 yapımı belgesel film Sırtlarındaki Hayat, Karadeniz bölgesindeki köylülerden yola çıkıyor. Söylenenlere göre Sırtlarındaki Hayat, Bulurları Beklerken filmine çekim mekanı aranırken çekildi. Rize Çamlıhemşin'in Topluca Köyü'nü filmleştiren belgesel, köylülerin ağır ve zorlu yaşam tarzlarını gözler önüne seriyor. Onlarca sorumluluğun yanı sıra ailelerini de sırtında taşımak zorunda olan köylülerin yüklerini birer birer anlatıyor. Diğer yandan Karadeniz'in doğasıyla da büyüleyen bir belgesel karşımıza çıkıyor.

    Sırtlarındaki Hayat, 16 ile 30 Nisan tarihleri arasında İstanbul Modern sitesi üzerinden izlenebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top