Hesabım
    "Telluride Film Festivali" Planlandığı Tarihte Gerçekleşecek

    Pandemi ve güncel olaylara rağmen festival zamanından düzenlenecek

    Telluride Film Festivali normal takvimine göre çalışmalarını sürdürüyor ve organizasyonu planlandığı tarihte yapmaya kararlılar. Prestijli festival, 47. kez, her zamanki gibi ayın ilk cuma gününden bir gün önce, yani 3 Eylül 2020 Perşembe günü başlayacak. Gerek Koronavirüs pandemisi, gerekse ırkçılık karşıtı protestolar kurulun kararını etkilemedi ve takvime şimdilik uyulacağı bildirildi.

    Festival ekibinden, olası katılımcılara bir mektup gönderildi ve mektupta "Gerekli tüm güvenlik ayarlamalarıyla birlikte, sağlık taramaları ve insanlar arasında daha fazla alan sağlamak için fazladan bir gün içerecek güvenli ve neşeli bir ortam sağlamak için çalıştığımızı bildirmek için bugün sizinle iletişime geçiyoruz." ifadelerine yer verilip, devamında olası katılım durumu ve öneri isteği de yapıldı.

    Festival, geleneksel olarak bir filmin ödül kampanyasını başlatmak için en önemli adımlardan biri olmuştur Geçtiğimiz yılı örnek alacak olursak; Renée Zellweger, Telluride Film Festivali'nin geçen yılki organizasyonuna, ikinci Oscar'ına ulaşacağı "Judy" filmiyle katılmış ve festivalde prömiyer yapmıştı. Yine Oscar yarışında yer alan “Ford / Ferrari” ve “The Two Popes” filmleri de yarışmaya katılmadan önce festivalde dünya prömiyerlerini yaptı.

    Telluride, diğer festivallere göre, daha rahat bir atmosferde gerçekleşiyor. Prömiyerlerde kırmızı halı veya fotoğraf çektirme alanlar bulunmuyor. Festivale yaklaşık 5.000 kişi katılıyor ve program yaklaşık 20 filmden oluşuyor. Telluride’in resmi duyurusu, Venedik’in 2-12 Eylül’den itibaren yıllık planlarına uyacağı haberinden sonra gelmiş oldu ve diğer festivallere de ilham verdi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top