Hesabım
    SpaceX Astronotlarının Kıyafetlerini, Batman ve Captain America Sanatçısı Tasarlamış!

    SpaceX astronot kıyafetlerinin tasarımcısı Hollywood'un emektar çalışanı Jose Fernandez!

    Elon Musk'ın planladığı SpaceX projesi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na geçtiğimiz hafta içerisinde iki astronot gönderilmişti. Yeni açıklanan bilgilere göre SpaceX üzerinde bir Hollywood çalışanının emeği bulunuyor. DC ve Marvel filmleri dahil olmak üzere onlarca Hollywood filmine imzasını atan Jose Fernandez'in astronotların uzay kıyafetlerini tasarladığı açıklandı.

    Batman v Superman, Captain America: Civil War, TronThe Amazing Spider-Man ve daha birçok Hollywood filminin kostümlerini tasarlayan Jose Fernandez'in, SpaceX projesiyle uzaya gönderilen astronotlar Doug Hurley ve Bob Behnken'in uzay kıyafetlerini tasarladığı açıklandı. Ironhead Stüdyoları'nın imzasını taşıyan uzay kıyafetlerinin ekranlara uyan bir yönü olduğu tahmin ediliyordu.

    Tasarımcı Jose Fernandez, Forbes'a konuştu ve bu konuda şu sözleri sarf etti: "Musk durmadan herkesin hangi ölçülerde ya da şekillerde olursa olsun smokin içerisinde daha iyi olacağını söylüyordu. İnsanlar bu uzay giysisini giydiğinde bu kıyafetler olmadığında göründüklerinden daha iyi görünmelerini istiyordu. Tıpkı smokin gibi." Ironhead Stüdyoları'nın Hollywood'un en iddialı filmlerinden Alice in Wonderland, Batman Returns, Battleship, Daredevil, Fantastic Four, Godzilla, Planet of the Apes, Transformers, WatchmenX-Men gibi yapımların tasarımlarını yaptığı biliniyor.

    SpaceX şirketi altında Crew Dragon uzay mekiğiyle uzaya astronot gönderen Elon Musk böylelikle tarihe geçmiş oldu. İlk kez özel bir şirket, uzaya astronot gönderdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top