Hesabım
    "Candyman"den Toplumsal Eleştiri Getiren Yeni Bir Teaser Geldi!

    Yönetmen Nia DaCosta, Candyman teaser'ına bir de not ekledi.

    Nia DaCosta'nın yönetmen koltuğuna oturduğu, Jordan Peele'nin ise yazarı olduğu Candyman'den yeni bir teaser yayınlandı. Teaser'da karşımıza filmden görüntüler çıkmıyor. Onun yerine filmi temsilen kuklalarla yapılan bir gölge oyununu izliyoruz. Ayrıca yönetmen DaCosta, Candyman'in gündemde bulunan siyahi halkın ayaklanmasıyla olan ilişkisini de not olarak paylaştı.

    Türkçe'ye Şeker Adamın Laneti olarak çevrilen Candyman, 1992 yapımı orijinal filmin devam halkası olarak biliniyor. Orijinal filmde Candyman olarak izlediğimiz Tony Todd, bu filmde de karşımıza çıkacak. Şimdi ise filmden bir teaser paylaşıldı. Fazlasıyla politik bir duruşunun ve toplumsal eleştirinin olduğu görülen teaser'a Nia DaCosta'dan şu sözler eklendi: "Beyaz şiddeti ve siyahilerin acısının kesişim noktası olan Candyman, boyun eğmek istemeyen kurbanlarla ilgili. Kim oldukları, onları dönüştürdüğümüz semboller ve olmalarını söylediğimiz canavarlardan oluşuyor."

    Candyman, coronavirüs salgını nedeniyle vizyon tarihini değiştirmek zorunda kalmıştı. Yeni vizyon tarihi 25 Eylül 2020 olan Candyman'in konusu ise şöyle: Candyman, Şikago’da yaşanan bir kent efsanesini araştıran genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Rivayete göre Candyman, ayna karşısında adını beş kez söyleyen kişiye görünmektedir. Ancak onun ortaya çıkması, pek de iyi şeylere yol açmaz. Bir üniversitede yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan genç bir adam, eski bir batıl inanç haline gelen Candyman’i araştırmaya karar verir. Çevresindeki insanlar ona bu konuyu araştırmaması için uyarılarda bulunsa da, o söylenilenleri umursamayarak işe koyulur. Korkulacak bir şey olmadığını herkese kanıtlamak isteyen genç adam, ayna karşısına geçerek, yasaklı ismi beş kez telaffuz eder. Bu andan itibaren yaşananlar, hiç de genç adamın düşündüğü gibi olmaz.

    Tony Todd'un yanı sıra AquamanFirst MatchMuhteşem Showman gibi yapımlardan tanıdığımız Yahya Abdul-Mateen II ve If Beale Street Could Talk filmiyle karşımıza çıkan Teyonah Parris gibi isimler Candyman'in oyuncu kadrosunda bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top