Hesabım
    Ağustos Ayında "Dune"un Ek Sahne Çekimleri Yapılacak

    Denis Villeneuve, Dune için yeni sahneler çekmeye hazırlanıyor.

    Yıldız oyuncu kadrolu Dune için ek sahne çekimlerinin yapılacağı açıklandı. Yönetmen Denis Villeneuve, bu çekimleri Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirecek. Film ekibi şimdilerde Budapeşte'te yapılacak olan çekimler için hazırlık aşamasında bulunuyor.

    Timothee Chalamet'in Paul Atreides karakterine hayat verdiği Frank Herbert imzalı kitabın uyarlaması Dune'dan yeni detaylar geldi. Deadline'ın haberine göre, Dune için ek sahne çekimleri gerçekleştirilecek. Bir kısmı Origo Film Studios'da yapılan çekimlerin devamı için Macaristan Budapeşte'ye gidilecek. Bir röportaja katılan Oscar Isaac, Dune hakkında şu sözleri sarf etti: "Ağustos'un ortasında birkaç ek sahne çekimi yapacağız. Çekimlerin Macaristan Budapeşte'de yapılacağını söylüyorlar. Bazı şeylerin birlikte kurgulanmasını gördüm ve harika görünüyordu. Denis Villeneuve gerçek bir sanatçı ve tüm bunların bir araya gelmesini görecek olmak heyecan verici. Vizyon tarihinden yalnızca birkaç ay öncesinde ek sahne çekimi yapacak olmamız çılgınca bir şey. Ama aynı şey Star Wars'ta da olmuştu."

    Dune'un konusu ise şöyle: Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

    Dune'un 18 Aralık tarihinde sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top