Hesabım
    Zeynep Atakan, 819 Yeni Akademi Üyesinden Biri Oldu

    Zeynep Atakan, Oscar Ödülleri'nin jürisine katıldı.

    Akademi Ödülleri, 2020 yılında birçok yeni üyeye kucak açma kararı aldı. Bu üyeler genellikle farklı ırklardan oluşarak kadınlara yoğunluk verilme kararı alındı. Akademi'ye katılan yeni üyeler arasında ülkemizin en çok tanınan başarılı yapımcılarından Zeynep Atakan da yer alıyor.

    Son zamanlarda yolları ayrılsa da Nuri Bilge Ceylan ile birlikte harika birçok filme imza atan Zeynep Atakan, Akademi üyesi olmaya hak kazandı. Atakan, artık dünyanın en prestijli ödül töreni olan ve ödül sezonuna her yıl nokta koyan Oscar Ödülleri'ni takdim eden Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi ile birlikte yarışma filmlerini oylama hakkına sahip olacak. Daha önce, Zeynep Atakan'ın yapımcılığını üstlendiği 'Üç Maymun', 'Kış Uykusu', 'Ahlat Ağacı' ve 'Burası Cennet Olmalı' filmleri de Oscar'a aday adayı olmuştu.

    Akademi Zeynep Atakan'ın yanı sıra 819 yeni üye alımı yaptı. Bu yeni üyelerin %45'i kadın, %36'sı medyada temsili az olan etnik kimliklere ve ırklara sahip insanlardan oluşuyor. Üyelerin %68'i Amerika dışındaki uluslardan seçildi. Aralarında Yalitza Aparicio, Zendaya, Adele Haenel, Brian Tyree Henry, Constance Wu, Olivia Wilde, Levan Akın, Ari Aster, Robert EggersLulu Wang gibi önemli isimler bulunuyor.

    Akademi, geçtiğimiz yıllarda çeşitliliklere yer vermemesiyle ve politik olmasıyla eleştiriliyordu. Sadece çeşitliliğe yer verebilmek için eleştirmenler not alamayan filmleri seçiyor ya da yabancı dilde olduğu için filmlere ana yarışmada yer vermiyordu. Ancak bu durum 92. Oscar Ödülleri'nde değişmişti. Parazit filmi ve Bong Joon Ho'nun ödül sahibi olması, Oscar tarihinde yeni bir sayfa açtı. Şimdi ise Oscar Ödülleri'ni eleştiren onlarca isim, Akademi üyesi olarak yerini aldı. Bu durum, Akademi yönetiminin değişime gerçekten açık olduğunu gösteriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top