Hesabım
    Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nin Onur ve Başarı Ödülleri Açıklandı

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin ödülleri belli oldu.

    Bu yıl 24. kez düzenlenecek olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin Onur Ödülleri ve Başarı Ödülleri'nin kimlere takdim edileceği resmi olarak açıklandı. 1998 yılından bugüne izleyici karşısına çıkan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl hem gerçek mekanda hem de çevrimiçi olarak sinemaseverlerle buluşacak.

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin bu yılki Onur Ödülleri, Zuhal Olcay ve Nur Sürer'e takdim edilecek. Onur Ödülleri bu yıl 19. kez sahiplerini buluyor. “Bereketli Topraklar Üzerinde”, “Uçurtmayı Vurmasınlar”, “Ayna”, “Yılanların Öcü”, “Bir Günün Hikâyesi”, “Uzlaşma”, “Sır Çocukları”, “Fidan”, “Dul Bir Kadın”, “Umuda Yolculuk” gibi Türkiye Sineması için önemli yapımlarla oyunculuk sanatını icra eden Nur Sürer ile sinema ve tiyatroda ödüllü performanslar sergileyip müzikte önemli birçok eseri bırakan Zuhal Olcay'a ödülleri 27 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde ödülleri verilecek.

    Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise LGBTİQ+ aktivisti oyuncu ve müzisyen Ayta Sözeri'ye; Hata Yapım Atölyesi’nde eğitmenlik yapan, Türkiye sinemasının en cesur rollerini sahiplenen Demet Evgar'a; "Kaygı", Körfez”, “Evde Yok”,“Cadı Üçlemesi 15+”, “Hayaletler” gibi son dönemlerin en dikkat çekici yapımlarına müzikleriyle imzasını atan Ekin Fil'e ve İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar'ın yöneterek bağımsız sinemaya büyük katkıda bulunan Gülin Üstün'e takdim edilecek.

    24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin Uçan Cadı'sı Ahsen Eroğlu olacak. Eroğlu'nu Ozan Yoleri imzalı Aylin kısa filminde izlemiştik. Ayrıca ilk uzun metraj filmi “Sardunya” yakın zamanda gösterimini yapacak.

    Uçan Süpürge'ye katılmak için başvurular 26 Şubat tarihine kadar devam edecek. Festival, 27 Mayıs ile 3 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top