Hesabım
    Fast & Furious 9'ın Vizyon Tarihi Bir kez Daha Ertelendi!

    Minyonlar'ın devam filmi de erteleme gören filmlerden oldu

    Universal Pictures, Amerika'nın Anma Günü hafta sonunda piyasaya çıkması planlanan "F9" vizyon tarihini bir kez daha erteledi. Bu kez durum o kadar da vahim değil, yüksek profilli devam filmi çok uzağa gitmedi, hala bu yaz 25 Haziran'da izleyiciyle buluşması bekleniyor. Universal ayrıca, "Despicable Me" serisinin beşinci bölümü olan "Minions: The Rise of Gru"nun bir yıl ertelendiğini de duyurdu. Animasyonlu aile filmi 2 Temmuz 2021'de gösterime girecekti, şimdi 1 Temmuz 2022 olarak tarih revize edildi.

    ABD'nin mayıs ayı sonuna kadar "her yetişkin Amerikalı" için yeterli Covid-19 aşısı alma yolunda ilerlediği açıklandığı düşünüldüğünde ertelemeler şaşırtıcı görünebilir. Bütün dünyada da aşı çalışmaları hızla devam ediyor. Aynı zamanda, ülkenin en büyük sinema pazarlarından biri olan New York City'deki salonların sınırlı kapasiteyle yeniden açılması onaylandı. Ülkemiz ve diğer Avrupa pazarı da nisan ve mayıs aylarında salonlara kavuşacak. Hal böyle olunca erteleme sürpriz olsa da izleyicinin tekrar eski haline dönmesi ayları bulacak ve haziran sonu gayet makul bir zaman dilimi olarak gözüküyor.

    Universal, tatil sezonu veya gelecek yıl dahil olmak üzere "F9" için birkaç yayın tarihi seçeneğini değerlendiriyordu. Bununla birlikte, aşı konusundaki olumlu gelişmeler ve Los Angeles sinemalarının yakında yeniden açılacağı umudu göz önüne alındığında, stüdyo filmi yalnızca aşamalı olarak ertelemeyi seçti. ABD bilet satışları en iyi ihtimalle yetersiz olsa da, Hollywood geçmişte çok sayıda gişe rekorları kıran Çin gişesinde çok umutlu. Film, başlangıçta geçen yaz için planlanmıştı, ancak Universal, devam eden sağlık krizi nedeniyle ilk olarak 2 Nisan 2021 ve ardından 28 Mayıs'a kadar vizyon tarihini erteledi. Şimdiki tarih ise 25 Haziran.

    Koronavirüs döneminin sinema salonlarındaki en büyük çıkışları “Wonder Woman 1984” (16.7 milyon dolar) ve “Tom ve Jerry” (14.1 milyon dolar) oldu. Cuma günü sinemalarda (ve Disney Plus'ta) "Raya and the Last Dragon" prömiyerinin ardından, Marvel süper kahraman macerası "Black Widow" (7 Mayıs) sinemalarda gösterilmesi planlanan bir sonraki büyük film olacak. Ryan Reynolds'un bilim kurgu macerası “Free Guy” (21 Mayıs), Mark Wahlberg'in başrolünü paylaştığı “Infinite” (28 Mayıs), Sony'nin “Venom” devamı (25 Haziran) ve “Top Gun: Maverick” (Temmuz 2) önümüzdeki ayların en önemli filmleri olarak göze çarpıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top