Hesabım
    David Cronenberg Bilim Kurgusu ‘Crimes of the Future’un Çekimleri Başladı

    Filmin çekimleri Yunanistan'da başladı!

    AP

    Viggo Mortensen, Léa Seydoux ve Kristen Stewart'lı oyuncu kadrosuna Tanaya Beatty (“Yellowstone”) ve Nadia Litz (“Big Muddy”)'i ekleyen David Cronenberg, bilim kurgu gerilim filmi “Crimes of the Future”un çekimlerine başladı. Prodüksiyon, Yunanistan'ın Atina kentinde başladı ve bu ülkedeki çekimler eylül ayına kadar devam edecek. Diğer oyuncular arasında; Scott Speedman, Welket Bungué, Don McKellar, Lihi KornowskiYorgos Karamihos ve Yorgos Pirpassopoulos yer alıyor.

    Mortensen, “David Cronenberg'le bu yeni maceranın sadece iki gününde, filmi çekmeye başladığımızda, Samuel Beckett ve William Burroughs'la birlikte çalıştığı bir hikayeye girmişiz gibi geliyor. Eğer bu mümkünse... Tam olarak buna veya başka bir şeye benzemeyen, ancak, yine de garip bir şekilde tanıdık, dolaysız ve oldukça güvenilir hissettiren bir dünyaya çekiliyoruz. Sonumuzun nereye varacağını görmek için sabırsızlanıyorum." dedi.

    Yapımcılığı, uzun süredir Cronenberg'le birlikte çalışan Robert Lantos (“Barney's Version,” “Eastern Promises”) tarafından yapılan film, Mortensen'i, en son Freudyen dönem draması “A Dangerous Method”da (2011) birlikte çalıştığı Kanadalı auteur yönetmenle yeniden bir araya getiriyor. Bundan önce, Cronenberg Mortensen'i “A History of Violence” (2005) ve “Eastern Promises” (2007) filmlerinde yönetti. 

    Cronenberg, "Crimes of the Future"la ender bir orijinal senaryo sunuyor. Tanıtım materyallerine göre film, insanlığın sentetik çevreye uyum sağlamayı öğrendiği, çok da uzak olmayan bir geleceğe derin bir dalış yapıyor. Bu evrim, insanları doğal durumlarının ötesine ve biyolojik yapılarını değiştiren “hızlandırılmış evrim sendromu” olarak bilinen bir metamorfoza taşıyor. Bazıları “transhümanizm”in sınırsız potansiyelini benimserken, diğerleri onu denetlemeye çalışıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top