Hesabım
    Tehlikeli İlişki
     Tehlikeli İlişki
    25 Kasım 2011 Sinemada | 1s 39dk | Dram, Gerilim
    Yönetmen David Cronenberg
    |
    Senarist Christopher Hampton
    Oyuncular: Keira Knightley, Michael Fassbender, Viggo Mortensen
    Orijinal adı A Dangerous Method
    Basın
    3,0 4 Eleştiri
    Üyeler
    3,4 54 Puanlama, 11 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    1904 yılında geçen hikaye, psikanalist Carl Jung ile hastası Sabina Spielrein arasında doktor-hasta ilişkisiyle başlayan ve daha sonrasında ise Freud'un da dahil olacağı çalkantılı bir ilişkiye dönüşen bir aşk üçgenini anlatıyor. Evli ve eşi bebek bekleyen Carl Jung, akli dengesi yerinde olmayan Sabina üzerinde Freud’un tartışmalı tedavi yöntemini ilk kez uygular; fakat tedavi ilerleyen aşamalarında Sabina ile yakınlaşmaktan kaçamaz. Bu üçlü ilişki gerilimi artırırken, Freud ve öğrencisi genç Jung'un arası da açılacaktır.

    Sigmund Freud ve Carl Gustav Jung gibi psikanaliz dünyasının iki büyük ismini aynı çatı altında buluşturan yapımda Cronenberg'in vazgeçilmez oyuncularından Viggo Mortensen Freud'u, Michael Fassbender Jung'u, Keira Knightley ise Sabina Spielrein'i canlandırıyor.

    Film, John Kerr'in "The Talking Cure" adlı oyunundan, Oscar ödüllü senarist Christopher Hampton tarafından sinemaya uyarlandı. Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarışan film, eleştirmenlerden de büyük övgü topladı.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Tehlikeli İlişki
    Yazar: Murat Tolga Şen
    David Cronenberg, yönetmen sinemasının artık iyice azalmış aynı zamanda başarılı temsilcilerinden biri... Yönetmenin son filmi Tehlikeli İlişki (A Dangerous Method)'yi 48. Altın Portakal Film Festivali sırasında görme imkanı buldum. Bu bakımdan, filmin festivalin hemen ardından seyirciyle buluşması sevindirici...İyiden iyiye çatapatlı ama içi boş gişe bombalarına mahkum edildiğimiz ülkemiz vizyonunda bir Cronenberg filmini, festivaller dışında, sinemada izlemenin bir ayrıcalık bile olduğunu söyleyebilirim. Ama bu kadar yazdıktan sonra hevesinizi kursağınızda bırakacak şeylerden de bahsetmem gerekecek.Yönetmeni takip eden sinemaseverler için Cronenberg filmleri, hastalıklı bir aklın üretebildiği en tuhaf kabusların perdedeki tezahürü gibidir. Ama bu filmi izlemeden önce şimdiye kadar yönetmenin sineması hakkında bildiğiniz her şeyi unutmanızı tavsiye ediyorum. David Cronenberg, zamanında

    Fragmanlar

    Tehlikeli İlişki Orijinal Fragman 1:47
    Tehlikeli İlişki Orijinal Fragman
    25.915 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    İşitme Engelliler için Türkçe Altyazılı DVD!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    11 Nisan 2012 Çarşamba
    Filmekimi 10 Yaşında!
    Haberler - Festival ve Ödüller
    Sinefillerin merakla beklediği Filmekimi 2011 programı açıklandı...
    7 Eylül 2011 Çarşamba

    Oyuncular

    Keira Knightley
    Rolü : Sabina Spielrein
    Michael Fassbender
    Rolü : Carl Jung
    Viggo Mortensen
    Rolü : Sigmund Freud
    Vincent Cassel
    Rolü : Otto Gross

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    22 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
    Cronenberg kariyeri boyunca pek çok kalıcı film çekmiş olan ünlü bir yönetmen. Ben de kendi adıma izlemiş olduğum filmlerini beğenmişimdir. Son dönemde Viggo Mortensen ile bir işbirliği içine girdiler ve bu da başarılı sonuçlar doğurdu bana kalırsa. "A Dangerous Method"da "Eastern Promises"tan başka bir isim daha var; Vincent Cassel. Fakat bu iki isim de, Mortensen, Freud'a hayata vermesine rağmen, pek de göz önünde ...
    Devamını oku
    filmustadi
    filmustadi

    Takipçi 26 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    15 Aralık 2011 tarihinde eklendi
    Başkalarının bakış açılarına nedenleriyle beraber sizi dinlemeye misafir eden ve doğruluğunu sizi düşünmeye iten yaratıcı bir psikolojik film. Keira Knightley süper bir oyunculuk sergilemiş. Sürekli aynı tarz aksiyon filmlerinden bıktıysanız neden sonuç ilişkileri ilginizi çekiyorsa kesinlikle gidin derim.
    kemerlee
    kemerlee

    Takipçi 693 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    6 Şubat 2012 tarihinde eklendi
    Felsefe ve psikanalizle ilgilenen yada merak duyan herkezin izlemesi gereken, büyük üstatların gerçek yaşam öykülerini, çalışmalarını izlediğimiz muhteşem replikleri, inanılmaz oyuncu performansları ve büyük usta Cronenbergin gerçekçi anlatımıyla çok kaliteli bir film.Genelde abartılı bulunan Keira Knightley performansına ben hasta kaldım özellikle Sabinanın değişimini perdeye çok iyi yansıtmış, Fassbender ...
    Devamını oku
    robinhood
    robinhood

    Takipçi 54 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    11 Şubat 2012 tarihinde eklendi
    psikolojıyle ilgili olanlara cok faydası olabilecegı bır fılm oldugunu dusunuyorum.. psikoloji okudugum için pek fazla sıkıntı yasamadım ama ben fılmı ızlemeden once jung ve freud hakkında kucuk bır arastırma yapmak psıkolojı bılgısı zayıf olan izleyıcılere daha anlamlı gelecegını dusunuyorum .. kesınlıkle izleyın muthıs oyunculuk var .. k.knıght ye bır kez daha hayran kaldım... izleyın ama öncesınde kucuk bır arastırma yapın ... ii seyırler

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İngiltere, Almanya, Kanada, İsviçre
    Dağıtımcı Tiglon
    Yapım yılı 2011
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 15 000 000 €
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital
    Yapım formatı 1.85 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2011, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2011.

    Yorumlar

    • ferman akg?l ..
      insan bu tipi gördügünde psikolojesi bozulur çok tipsiz bi insan
    • Onur K.
      Cronenberg'ten çok daha fazlasını umduğumdan ve filme büyük beklentiyle gittiğimden olsa gerek, ufak bir hayalkırıklığı. Kötü bir film değil asla, fakat biraz fazla "film". Umarım bir dahaki filminde daha heyecanlı ve sıradışı bir eser seyrederiz.
    • B?sra Eryigit
      İzmir'e neden gelmedin :(
    • Burcu E.
      Psikoloji özellikle de psikanalizle ilgilenenleriz izlemesi gereken bir film.
    • ihkcrow
      Nietzche Ağladığında
    Back to Top