Hesabım
    Zhang Yimou'nun 'One Second' Filmi, San Sebastian Film Festivali'ni Açacak

    Yimou, yeni filminin prömiyerini San Sebastian'da yapacak

    Çin Kültür Devrimi'nin ayaklanması sırasında geçen bir dönem draması olan Zhang Yimou'nun son filmi One Second, bu yılki San Sebastian Uluslararası Film Festivali'ni açacak ve festivalin Altın Kabuk ödülü için yarışacak. Jessica Chastain'in Tammy Faye Bakker rolünde oynadığı, The Big Sick yönetmeni Michael Showalter'dan gelen The Eyes of Tammy Faye ve yönetmen Thierry de Peretti'nin (Apaches) Vincent Lindon ve Valeria Bruni Tedeschi'li Fransız suç draması Undercover da festivale eklendi.

    Kötü şöhretli televizyon yazarının yükselişine, düşüşüne ve sonunda kurtuluşuna bakan The Eyes of Tammy Faye'de Chastain, Jim Bakker rolünde Andrew Garfield ve Jerry Falwell rolünde Vincent D'Onofrio ile birlikte rol alıyor. Undercover, Hubert Avoine'in Emmanuel Fansten ile birlikte yazdığı, Chapo Guzmán'ın Meksikalı uyuşturucu kartelinin içine sızmaya yardım eden dolandırıcıya dönüşen bir muhbir olarak Avoine'nin maceralarını anlatan gerçek suç kitabı L'Infiltré'ye dayanıyor.

    One Second, ilk olarak üç yıl önce, 2019'daki Berlin Film Festivali'ndeki yarışmada gösterime girecekti. Ancak film, planlanan vizyona birkaç gün kala çekildi. Resmi neden olarak, "yapım sonrası sırasında karşılaşılan teknik zorluklar" açıklandı, ancak, çoğu gözlemci, Çin hükümetinin sansürcülerinin iş başında olduğunu varsayıyordu.

    Zhang (Raise the Red Lantern, Hero, House of Flying Daggers), Çinli yönetmenlerin en ünlüleri arasında yer alırken, Kültür Devrimi'nin tasfiyeleri sırasında ıssız bir çalışma kampına gönderilen bir mahkumun hikayesi olan One Second'ın konusu çok tartışmalı bulundu. Yetkililerle bir yıl süren mücadelenin ve Çin'in Gansu Eyaletindeki Gobi çölünde yeniden çekimlerin ardından Zhang, filmin bir versiyonunu onaylattı. 69. San Sebastian Film Festivali 17-25 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top