Hesabım
    Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali Başlıyor!

    Festival, 27-29 Ağustos tarihleri arasında Atlas Sineması’nda gerçekleştirilecek.

    Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) kurumsal iş ortaklığında; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı destekleri ile; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı organizasyonunda farklı kültürleri, gelenekleri ve görenekleri diaspora toplulukları aracılığıyla bir arada gösterme fırsatı sunacak olan Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali, kuvvetli bir film seçkisiyle seyircisini buluşturacak. İlk yılında 6 kıtadan toplam 3123 filmin başvuru gerçekleştirdiği ve 24 filmin finalist olmaya hak kazandığı festival, 27-29 Ağustos tarihleri arasında Atlas Sineması’nda gerçekleştirilecek. Diaspora toplumların ortak konularını, hayata tutunma çabalarını, farklı ülkelerde farklı kökenlere mensup diasporaların benzeşen hayatlarını gösterecek festival, özenle belirlenen film seçkisi ve yan etkinlikleriyle sinemaseverlere farklı dünyalarda yolculuğa çıkaracak.

    Türkçe ve/veya Türkçe lehçelerinde çekilen filmlerin yer aldığı Türkçe Konuşan Filmler Yarışma Kategorisi’nde En İyi Film Ödülü’nü kazanan film 5.000€, TRT Özel Ödülü’nü kazanan film 2.500€ ve En İyi İkinci Film Ödülü’nü kazanan film 1.500€ para ödülünün sahibi olacak. Festivalde Türkçe haricindeki bir dilde çekilen diaspora temalı filmlerin yer aldığı Yabancı Dilde Filmler Yarışması Kategorisi’nde En İyi Film Ödülü’nü kazanan film 5.000€, Jüri Özel Ödülü’nü kazanan film 2.500€ ve En İyi İkinci Film Ödülü’nü kazanan film 1.500€ para ödülünün sahibi olacak. 

    Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali’nde yer alan filmler kategori ödüllerinin yanı sıra bir ödül için daha yarışacak. Programda yer alan tüm filmler salondaki gösterimlerin yanı sıra festivalscope.com adresinden de çevrim içi olarak erişime açılacak. Filmleri bu adresten veya salonda takip eden sinemaseverler daha sonrasında festivalin web sitesi diasporafilmfestival.com verdikleri oylarla 500€ değerindeki Seyirci Ödülü’nün sahibini belirleyecekler.

    Festivalin Türkçe haricindeki bir dilde çekilen diaspora temalı filmlerin yer aldığı Yabancı Dilde Filmler Yarışması Kategorisi ile Türkçe ve/veya Türkçe lehçelerinde çekilen filmlerin yer aldığı Türkçe Konuşan Filmler Yarışma Kategorisi’ndeki toplam 24 filmi altı jüri üyesi değerlendirip ödüllerin sahiplerini belirleyecek. Festivalin ilk yılındaki jüri üyeleri Yönetmen Anthony Nti, Asya Dünya Film Festivali Direktörü Asel Sherniyazova, Bakü Uluslararası Kısa Film Festivali Direktörü Fehruz Shamiyev, Saraybosna Film Merkezi Direktörü Ines Tanović, Yönetmen Nariman Aliev ile Yazar ve Yapımcı Samed Karagöz’den oluşuyor.

     “Yabancı Dilde Filmler Yarışma Kategorisi” Finalistleri

    3 Logical Exits -- Mahdi Fleifel

    A Year in Exile -- Malaz Usta

    Bj's Mobile Gift Shop -- Jason Park

    Flowing Home -- Sandra Desmazieres

    Henet Ward -- Morad Mostafa

    I Don't Feel At Home Anywhere Anymore -- Viv Li

    Leftovers -- Shahi Derky

    Malabar -- Maximilian Badier-Rosenthal

    Nha Mila -- Denise Fernandes

    Number 10 -- Florence Bamba

    Tha Affected -- Rikke Gregersen

     The Virgin, The Old Lady, The Journey -- Natalia Luque

    “Türkçe Konuşan Filmler Yarışma Kategorisi” Finalistleri

    28 -- Nazim Şerbetov

    Brigitte Bardot -- Çağıl Bocut

    Cennet -- Gülden Gevher Öz & Olcay Seda Özaltan

    Düğün Fotoğrafı -- Cemalettin Baş

    Hakem -- Roman Hodel

    İklim Değişimi -- Yasemin Demirci

    Susam -- Sami Morhayim

    Temmuz -- Sezer Salihi

    Teslimat -- Doğuş Özokutan

    Toz Olmak -- Hüseyin Aydın Gürsoy

    Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı -- Emir Külal Haznevi

    Zamanın Rengi -- Hatip Karabudak

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top