Hesabım
    Altın Palmiye Ödüllü Titane, Filmekimi'ne Geliyor!

    Filmekimi'nden müjdeli bir haber geldi.

    Sonbahar ayları denilince akla gelen ilk film festivallerinden Filmekimi, sinemaseverlere kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu sırada programda yer alacak ilk önemli filmler açıklanmaya başladı. Filmekimi'nden gelen resmi duyuruya göre Cannes Film Festivali'nde Palme d'Or sahibi olan Titane, festival programında açılış filmi olarak yer alacak.

    Filmekimi, 8 ile 17 Ekim tarihleri arasında izleyici karşısına geçecek. İKSV bünyesinde düzenlenen film festivali, programında yer alacak filmleri açıklamaya Titane ile başladı ve sinemaseverlerin ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Titane, Fransız yönetmen Julia Ducournau'ya Cannes Film Festivali'nden ödül getirmişti. Yönetmen ayrıca Queer Palm kategorisine de aday gösterilmişti.

    Titane'nin konusu ise şöyleydi: Özel müfettişler havaalanında yüzü morarmış bir adam bulur. Adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olduğunu iddia eder. Adrien'in babası Vincent, on yıl boyunca yaşadığı kabusun artık sona erdiğini düşünerek genç adamı evine götürür. Bu süreçte bir dizi korkunç cinayet bölgeyi etkisi altına alır. Filmin oyuncu kadrosunda Vincent Lindon, Agathe Rousselle, Garance MarillierMyriem Akheddiou gibi isimler yer alıyor.

    Filmekimi, son olarak İstanbul Film Festivali aracılığıyla dünya çapındaki önemli filmleri izleyici karşısına çıkarmayı başarmıştı. Festivalin Filmekimi Galaları kategorisinde kendine yer bulan Filmekimi, bu kez geleneklerine dönüş yapıyor ve Ekim ayı içerisinde düzenlenmek üzere hazırlıklarına devam ediliyor.

    Filmekimi, 8 ile 17 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top