Hesabım
    Spielberg İmzalı Yeni Nesil "West Side Story"den Fragman!

    Filmin, ilk uzun fragmanı yayınlandı

    Disney ve 20th Century Studios, Steven Spielberg'in "West Side Story" filminin resmi fragmanını yayınladı. Aynı adı taşıyan ikonik Leonard Bernstein ve Stephen Sondheim müzikalinden uyarlanan projede, “Baby Driver”ın yıldızı Ansel Elgort ve yeni yetenek Rachel Zegler, sırasıyla, acemi aşıklar Tony ve Maria olarak rol alıyor. Müzikalin 1961 yapımı film uyarlaması, En İyi Film de dahil olmak üzere 10 Oscar ödüllü bir fırtına estirdiği için filmden beklentiler yüksek.

    Spielberg'in “West Side Story”si, yönetmenin “Münih” ve “Lincoln” filmlerinin senaryo yazarlığı dalında Oscar adaylığı kazanan, sık sık birlikte çalıştığı Tony Kushner tarafından yazıldı. 20th Century Studios'un resmi "West Side Story" özeti şöyle: "West Side Story, 1957 New York City'deki şiddetli rekabetlerin ve genç aşkların klasik hikayesini anlatıyor. Sevilen müzikalin yeni versiyonunun yıldız kadrosu Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (Maria), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo), Mike Faist (Riff),Josh Andrés Rivera (Çin), Ana Isabelle (Rosalía), Corey Stoll (Teğmen Schrank), Brian d'Arcy James (Memur Krupke), ve Rita Moreno (Tony'nin çalıştığı köşe dükkanının sahibi Valentina olarak) gibi isimlerden oluşuyor. Academy, Emmy, GRAMMY, Tony ve Peabody Ödülleri'ne layık görülen üç sanatçıdan biri olan Moreno, aynı zamanda filmin baş yapımcılarından biri olarak da hizmet veriyor.

    Spielberg, geçen yıl verdiği bir röportajda; “Bu hikaye yalnızca zamanının bir ürünü değil, aynı zamanda o zaman geri döndü ve bir tür sosyal öfkeyle bunu yaptı. Aslında Porto Rikolu, Nuyoricalı'nın temelde bu ülkeye göçünün, geçimini sağlamak ve çocuk sahibi olmak için olduğunu ama yabancı düşmanlığı ve ırksal önyargının engellerine karşı savaşmak için de mücadele ettiğini anlatmak istedim." dedi.

    Spielberg, filminde Hispanik karakterleri sadece Hispanik oyuncuların oynamasını istedi. Film yapımcısına göre, “West Side Story”deki 33 Porto Rikolu karakterden 20'si “özellikle Porto Rikolu veya Porto Riko kökenli. Spielberg, “Bir özgünlük getirdiler. Kendilerini getirdiler, inandıkları her şeyi ve onlarla ilgili her şeyi bu işe getirdiler. Ve Porto Riko deneyimini taahhüt edebilmek isteyen oyuncular arasında çok fazla etkileşim vardı. Bence hepsi bir çeşitliliği temsil ediyor, ikisi de Porto Rikolu, Nuyoricai topluluğun yanı sıra daha geniş Latin topluluğu var ve bunu ciddiye aldılar.” dedi. Walt Disney Company, 10 Aralık 2021'de ABD sinemalarında “West Side Story”yi yayınlayacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top