Beyazperdem
    Julianne Moore
    facebookTweet
    Görev Oyuncu, İdari yapımcı, Yapımcı
    Gerçek adı:

    Julie Anne Smith

    Uyruk Amerikalı
    Doğum tarihi 3 Aralık 1960 (Fayetteville, Kuzey Karolina)
    Yaş 58
    33
    yıllık kariyer
    52
    film ve dizi

    Biyografi

    3 Aralık 1960 Fort Bragg, Kuzey Kalifornia doğumlu olan Julianne Moore, hayata Amerikan ordusunda görevli bir baba ve İskoç kökenli bir annenin kızı olarak merhaba dedi. Boston Üniversitesi’nde eğitime başlayıncaya kadar ailesiyle pek çok şehir ve ülke değiştiren Julianne Moore, üniversite eğitimi güzel sanatlar fakültesinde ve oyunculuk alanında tamamladı. Mezuniyetinden sonra New York’a taşınan  Moore yoğun biçimde tiyatrolarda çalışmaya başladı. 1980’lerin başında Broadway’de ciddi oyunlarda rol alan  Moore, esas çıkışını ise televizyonda yayınlanan mini seriler ve pembe dizilerle gerçekleştirdi. İrili ufaklı televizyon filmlerinde de rol alan güzel yıldız, sinemaya ise 1990 tarihli Korku Günleri adlı yapımla geçti.  1990’ların başında rol aldığı yan karakterlerin ardından Kaçak filmindeki Dr. Anne Eastman ...
    Devamını oku

    Filmografi

    Penceredeki Kadın
    Penceredeki Kadın
    15 Mayıs 2020
    Geçmişin Sırları
    Geçmişin Sırları
    25 Ekim 2019
    Çarpıcı Kız
    Çarpıcı Kız
    25 Ekim 2019
    Gloria Bell
    Gloria Bell
    19 Temmuz 2019
    Tutsak
    Tutsak
    1 Kasım 2018
    Kingsman: Altın Çember
    Kingsman: Altın Çember
    22 Eylül 2017
    Suburbicon
    Suburbicon
    7 Aralık 2017
    Wonderstruck
    Wonderstruck
    Vizyon tarihi belirsiz
    Tüm filmografisi En iyi film ve diziler

    Fotoğraflar

    324 Fotoğraf

    Haber

    Julianne Moore Başrollü "Mothertrucker"ı Jill Soloway Yönetecek!
    HABERLER - Sanatçılar
    29 Ağustos 2019 Perşembe
    Julianne Moore, Stephen King Uyarlaması "Lisey's Story"de!
    HABERLER - Sanatçılar
    9 Nisan 2019 Salı
    Stephen King romanı Lisey's Story ekranlara aktarılıyor.
    Richard E. Grant, Julianne Moore'un Neden Filmden Kovulduğunu Açıkladı
    HABERLER - Sanatçılar
    21 Mart 2019 Perşembe
    Julianne Moore'un "Can You Ever Forgive Me?" setinden kovulma nedenini Richard E. Grant anlattı.
    66 Sanatçı haberleri
    Yorumlar
    Yorumları göster
    Back to Top