Beyazperdem
Tülin Özen
facebookTweet
Görev Oyuncu
Uyruk Türk
Doğum tarihi 24 Aralık 1979 (İskenderun)
Yaş 37
12
yıllık kariyer
18
film ve dizi

Biyografi

Artvin kökenli bir ailenin çocuğu olarak 24 Aralık 1979'da İskenderun’da doğdu. Önce İTÜ elektrik mühendisliğinde bir süre öğrenim gördü, sonrasında ise Yeditepe Oyuncuları'nda burslu olarak Tiyatro Bölümü'nde öğrenimine devam etti. Profesyonel oyunculuğa Devlet Tiyatroları’nda ‘Kaygusuz Abdal’ adlı oyunda oynayarak başladı 2005 yılında Semih Kaplanoğlu'nun "Meleğin Düşüşü" filmi ile "En iyi kadın oyuncu" Altın Portakal Ödülünü kazandı. En Son Babalar Duyar dizisinde rol aldı. Beyaz Gelincik adlı dizinde canlandırdığı Meryemce karakteri ile ünlendi. Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizisinde I. Ahmet 'in annesi Handan Sultan'ı canlandırdı. Semih Kaplanoğlu'nun ödüllü film üçlemesi Bal, Süt ve Yumurta'da yer aldı. Erden Kıral'ın yönettiği ve Nurgül Yeşilçay Murat Han ile başrolünde yer aldığı film "Vicdan" ile 2009'da Sadri Alışık Ödülleri, Adana Altın Koza Film Festivali ve Siyad Ödülleri'nde En İ... Daha fazlası

Filmografi

Kötü Çocuk
Kötü Çocuk
20 Ocak 2017
Abluka
Abluka
6 Kasım 2015
Pek Yakında
Pek Yakında
2 Ekim 2014
Çekmeköy Underground
Çekmeköy Underground
13 Mart 2015
Karnaval
Karnaval
27 Eylül 2013
Mavi Dalga
Mavi Dalga
7 Mart 2014
Yük
Yük
26 Nisan 2013
Tüm filmografisi En iyi film ve diziler film için filmografisini oyla!

Fotoğraflar

Haber

Masum’un İkinci Sezonu Onaylandı!
HABERLER - Gündemdeki Diziler
7 Nisan 2017 Cuma
Masum’dan İlk Fragman Yayınlandı
HABERLER - Gündemdeki Diziler
16 Ocak 2017 Pazartesi
Yeni bir devir başlıyor
Tolga Sarıtaş ve Afra Saraçoğlu Geri Sayımda!
HABERLER - Gündemdeki Filmler
12 Ocak 2017 Perşembe
Çok satan romandan beyazperdeye; "Kötü Çocuk" 20 Ocak’ta sinemalarda!
6 Sanatçı haberleri
Yorumlar
Yorumları göster
Back to Top