Hesabım
    Netflix'in Osmanlı Belgeselinin Yayın Tarihi Belli Oldu!

    Netflix Belgeseli "Rise of Empires: Ottoman"ın gösterim tarihi açıklandı..

    Netflix'in bir süredir konuşulan ve çekileri bittiği öğrenilen Osmanlı belgeseli "Rise of Empires: Ottoman"dan ilk detaylar paylaşıldı. Tarihi gerçeklere dayanan ve yükseliş dönemini anlatan belgeselin, aynı zamada bir dizi formatında olduğu da açıklanmıştı. Netflix orijinal yapımı olan Rise of Empires: Ottoman belgeselinin başlıca rollerinde ünlü isimler Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Tolga TekinUshan Çakır ve Damla Sönmez bulunuyor. Belgesel dizi 24 Ocak 2020’de tüm dünya ile aynı anda Netflix’te yayınlanacak.

    6 bölümden oluşan belgesel dizisinin danışmanlığını Prof.Dr. A.M Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa yaptı. Yapımcılar ise Karga Seven ve STX Entertainment. Çekimleri İstanbul'da gerçekleşen ve merakla beklenen belgeselin yönetmen koltuğunda ise Emre Şahin oturuyor. Belgesel, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi ve sonrasındaki yükseliş öyküsüne odaklanıyor. Netflix'in iddiasına göre yapım, Osmanlı İmparatorluğu'nu şimdiye kadar yapılmamış bir şekilde ele alıyor. 

    24 Ocak 2020 tarihinde tüm dünyayla aynı anda Netflix Türkiye'de de yayınlanacak olan dizinin devamının olup olmayacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top