Senarist ile tanışmak isterdim. Gerçekten nasıl bu kadar saçma şeyler yapılabilir. O kadar çok saçmalık var ki anlat anlat bitmez. Karakterler sürekli aptalca şeyler yapıyor. Her karakter aptal :D
Her yerde saçma sapan ahlak yorumları vesaire var klasik Türk dizilerini izlemeye devam edin o zaman. Ayrıca dizi de efektlere çok fazla eleştiri görmüştüm bu doğru ama eğer destek vermezsek biz nasıl gelişecek ki?
Diziyi ilk yayınlandığı gün izlemeye başladım. Ilk olarak 4 bölümü izledim ve karakterleri tanıtması hikayeyi anlatması açısından hoşuma gitti. Bir beklenti ve merak uyandırıyor. Fakat bitirdiğimde beklentilerim boşa çıktı. Fantastik hikaye fakat senaryo da kalmış gibi bütçenin düşüklüğü mü yoksa yavaş yavaş mi karakterin güçleri ortaya çıkacak ondan midir bilemedim görsel açıdan pek aksiyon alamadım. Istanbul tehlikede cümlesi sürekli dolanıyor ama alt yapısı yok. Zaten düşmanın istanbul ile sorunu da yok gibi. Eğer 2.sezon gelmeyeceğini bilsem 1 puan anca verirdim. Fakat uzun süreli bir proje olarak düşünüp ilk sezonun altyapı çalışması olduğunu düşünerek 2.5 veriyorum. Iyi yönleri tabii ki istanbul mekan çekimleri şahane bu konuda sağlam bir çalışma yapılmış. Hikayeye tarihi bir kurgu yapılmış ama oda pek izleyiciye geçmiyor gibi. Oyuncular çok iyi zaten kendini kanıtlamış isimler var. Ki ufak rollerde bile iyi oyuncular ile çalışılmış. Cast seçimi ve mekan seçimleri başarılı. Netflix diziyi bizlersen ziyade yabancılar için yapmış türk dizilerinin başarılı olduğu izlendiği dönemde böyle bir orjinal türk dizisi yapmak mantıklı. Beklentileri ilk sezon itibari ile karşılamayan ama gelecek sezonlar ile durumu toparlama şansı bulunan birçok kişinin beğeneceği bir yapım gibi duruyor.
spoiler: en iyi türk dizisi bu olabilir hem bizim ilk netflix dizisi olmadan yana hemde tarihimizden de kesitler içermesi beni sevindirdi osmanlı ve ölümsüzler arasındaki ilişkiyi söylemiyorum bile
bu yapımda emeği geçenlerin elini öpüyorum saygı duyuyorum inşallah devemı gelir sabırsızlıkla bekliyorum diyecemde zaten finalde geliceğini anladım zaten
biraz spoiler olacak ama simdi 2.sezonde 7 ölümsüz birden var ne karmaşa olacak bilemiyorum ama genelde diziyi sevdim iyi ki böyle bir dizi var seviyorum seni NETFLİİİİX.
Ama birde şaşırdım ha tamam türk dizisi yinede netflix gibi özgür bir platforda olduğu için biraz cinselliğe yakın sahnelerin yada küfürlerin sansür yemediği için sizi biraz garip gelebilir merek etmeyin dizide o kadar açık sahne yok aslında hiç yok ama bazı sahneler ona yakındı izlerken buna dikkat ederseniz sevinirim iyi günler dilerim.
Çoçukluğum Spiderman, Fantastic Four, Superman ve Tom Mix Texas vs ile geçti. Çok evet çok sevinmiştim artık bizimde bir Kahraman Karekterimiz olacak diye ve sonuç olarak böyle bir vasat yapımı görmek beni çok üzdü. 3 Süper adam vs. eski yeşilçam filmleri bile karekteri vardı.... yok malesef
3. Sezonuda izledim tüm dizi Hakan muhafızın kandırılması hata yapması saflığı birşeyi anlamaması üzerine kurulu. Senaryo çok basit ve komik . İzlediğim için çok pişmanım zaman kaybı. Karakterler birbirini öldürse film bitecek ne hikmetse 100 defa fırsat yakalamalarına rağmen öldürmüyorlar oda saçma geliyor. basit işlenmiş
Çok basit yapılmış bir dizi. Çelişkisi bol. Hani ölümsüzün kanı hançer ile alınıp bir ölüyü kontrol edilebiliyordu, bayan ölümsüz hançersiz kanını Leyla’ya sürdü ve kontrolü aldı. Hani ölümsüzler muhafızın hançeri ile ölüyordu. Fakat Leyla da bir ölümsüz ise Zeynep hançer ile nasıl öldürdü. O zaman diğer sadıklar hançer ile ölümsüzleri öldürebilir, yani muhafıza gerek yok. Bu nedenle dizinin adıda sadık kurtuluş olabilir :)
Çok basit yapılmış bir dizi. Çelişkisi bol. Hani ölümsüzün kanı hançer ile alınıp bir ölüyü kontrol edilebiliyordu, bayan ölümsüz hançersiz kanını Leyla’ya sürdü ve kontrolü aldı. Hani ölümsüzler muhafızın hançeri ile ölüyordu. Fakat Leyla da bir ölümsüz ise Zeynep hançer ile nasıl öldürdü. O zaman diğer sadıklar hançer ile ölümsüzleri öldürebilir, yani muhafıza gerek yok. Bu nedenle dizinin adıda sadık kurtuluş olabilir :)
Çok basit yapılmış bir dizi. Çelişkisi bol. Hani ölümsüzün kanı hançer ile alınıp bir ölüyü kontrol edilebiliyordu, bayan ölümsüz hançersiz kanını Leyla’ya sürdü ve kontrolü aldı. Hani ölümsüzler muhafızın hançeri ile ölüyordu. Fakat Leyla da bir ölümsüz ise Zeynep hançer ile nasıl öldürdü. O zaman diğer sadıklar hançer ile ölümsüzleri öldürebilir, yani muhafıza gerek yok. Bu nedenle dizinin adıda sadık kurtuluş olabilir :) Bu dizi kendi kendini bozuyor. Hani 7 tane ölümsüz var. 7 numara kim acaba.
Öncelikle 3 sezon izledim. Dizi tamam tür olarak zaten fantastik dolayısıyla içinde mantık kurmak zaten saçma olur. Sürükleyici mi :evet Merak unsuru var mu :evet Olmayan göze batan çok sey var ama genel olarak Biz fantastik film dizi yapmayalım. Mesela terminatör dünya yı robotlardan kurtarırken filmi izleyenler gerçekten dünyayı kurtarırsa terminatör kurtarır diyor. Bu dizi de İstanbul u kurtarmamız gerekiyor derken buna hem bunu söyleyen oyuncu hemde izleyici inanmıyor.:) Konuyu hikayeyi boşverin dizi tutsun istiyorsanız koyun sexi bir oyuncu bir sexi oyuncu daha bunlar sevişsin sonra ayrılsın tekrar birleşsin araya bir iki entrika koyun pahalı lüx bir hayat son model arabalar falan adını MUHAFIZ değil HAFIZ bile koysan tutar.
Dizi de yeni yüzler vardı bu iyi bir haber kötü de olsa iyi çünkü artık aynı suratları görmekten öhhh geldi.
Dipnot :eğer dizi komedi fantastik absürd katagorisindeyse walla ben şahsen o gözle izlemedim ama o gözle izleseydim herhalde komik derdim:)
Puanı bilerek yüksek verdim klasik Türk dizi anlayışından farklı olması ve Okan Yalabık, Hazar Ergüçlü ve Burçin Terzioğlu'nun güçlü oyunculukları için... Bunun dışında senaryo harry potter ve vampir günlüklerinin karışımı gibi olmuş yaratıcılık sıfır bu da bizim fantastik ve bilim kurgu dalında emeklediğimizi gösteriyor, efektlerin rezaletini bile söylememe gerek yok, geçişlerde boşluklar var, ters köşe yapayım derken dizinin tüm heyecanını yerle bir ettiler finalde ise aslında beklenilen oldu, sadece ikinci sezona değil ardından daha fazla sezona yer verecek kadar malzeme çıkardılar birde genetik olarak bir Türk dizisi olduğu için gereksiz uzatmalarla karşılaşacağız gibi şimdilik görmesem de en son olarak kadro şampiyonlar ligi gibi usta oyuncular bir kaç bölüm konuk olmaları ve ana karakter kadar önemli yardımcı rolleri üstlenmeleri hoştu, inşallah ikinci sezon daha iyi efektler daha yaratıcı bir senaryoyu görürüz.
Yani senaryoyu ben yazsam daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kadar tutarsızlığın bir arada olduğu bir dizi hatırlamıyorum. Netflixte tüm ülkelerde yayınlandığı için rezil olduk resmen. Yazık gerçekten çok yazık.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.