39 Bölüm
orijinal kanal: Kanal D
146 Fotoğraf
| 38 Video
1:01
0:42
0:47
10. sezonun videoları
10. Sezonun tüm fotoğrafları
Bavuldaki bombanın patlamasıyla hastane binası patlamıştır. Ekip molozlar arasında kalmış, ışıklar sönmüş ve herkes sarsılmıştır. Pınar patlayan bombanın etkisinden kurtulmaya çalışıp Ayla ile birlikte Rıza’nın yanına koşar.
Albay Yörük’ün irtibatta olabileceği kişilerin listesi çıkartılır. Hepsi aranmakta olan isimlerdir. Son görev yerinde bağlantısı olduğu Asım Aydın’a ulaşmak üzere ekip kolları sıvar.
Hakan, cezaevine tutuklu olarak gardiyanlar eşliğinde koğuşuna götürülür. Rıza, Mesut, Hüsnü, Ali ile beraber ne olacağını konuşurlar. Kimse bu duruma asla inanmak istemez.
Rıza Soylu ve ailesi, Albay Yüksel tarafından tehdit edilmiş ve çok ciddi tehlikededir. Bu sırada, eş zamanlı olarak uyuşturucu bağımlısı Gamze’nin yüksek dozdan ölümü sonrasında Oktay nezarete alınır.
Albay Yüksel, Ali'yi rehin alır. Kerim’i öldü sanmakta olan Yüksel, Rıza babaya evlat acısının ne olduğunu göstermeye yeminlidir.
Tunç ve Ebru baygın halde Koray’ın adamlarının aracıyla depoya kaçırılır. Tunç'ların kaçırıldığını gören taksicinin ifadesine başvurulur. Koray şüpheli tek isimdir.
Mesut çok üzgündür ve oğlu Tunç’u uyuşturucudan kurtarmak için savaş verir. Selin, yanındaki en büyük desteklerinden biridir. Psikoloğa gitmeye devam etmekte, ancak değişen çok bir şey olmamaktadır. Özellikle baba, oğul ilişkisi fazlasıyla kopmaya başlamıştır.
Hastaneden çıkan Tunç, Ali ve Pınar’ın gözetimi altına alınır; Mesut ise, oğlunu kazanmanın yollarını arar.
Tunç, kendisine geldiğinde ortalığı yakıp yıkmaya başlar. Rehabilitasyon merkezindeki hastalar birlik olur ve hastanede ayaklanma olur. İçeriden dumanlar çıkmaya başlar. Kapıdaki Mesut, dumanları görünce panikler. Ne olduğunu anlamaya çalışır. İçeride adeta bir isyan başlamıştır.
Tahsin'lerin tır şirketindeki kamera kayıtları incelenir, araştırmalar yapılır ve Rafet’in, Erdal’ı bayıltıp Şahin’i öldürdüğü anlaşılır. Rafet, yakalanır sorguya alınır.
Hapisten kaçan Sami’nin planı, Yonca’nın cezasını kesmektir. Yonca’nın polise bildiği her şeyi söylediğinden kendince neredeyse emin olan Sami, polisleri atlatıp Yonca’nın evine girer.
Tuncay, Sezgin Onuralp’e borcu olan, taşımacılık yapan bir iş adamıdır. Bir sabah saldırıya uğrar, saldırganlar şirkete ve önünde duran araçlara kurşun yağdırır. Emniyette ise, ekip toplanmış Hakan ve Aylin’in düğün hazırlıkları hakkında konuşmaktadır. Nesrin ise Hakan’a, Aylin konusunda baskı yapmaktadır.
Komiser muavini Mehmet ekibe alışmaya çalışmaktadır. Ekibin tamamı bu süreçte Mehmet’e fazlasıyla destek olurlar. Mesut, Ali ve Mehmet’in bulunduğu ekip gelen bilgi üzerine Sezgin’in kaçacağı nokta olan sahile gelirler ve sıkı takibe başlarlar.
Veysel ve Sezgin cezaevi görüş odasında ekibin üzerine sağlam delillerle gitmek için görüşmektedir. Sezgin, hücresinden gizlediği cep telefonuyla eşi Sema’yı arar. Sema evladını kaybetmenin acısına dayanamamakta Sezgin’e öfke, kin ve nefretini kusmaktadır.
Hüsnü’nün açığa alınma haberi ekipten sonra Çoban ailesinin de gündemine bomba gibi düşer. Ekip arkadaşları Hüsnü’ye moral vermeye çalışır.
Sezgin ve Cengiz ellerinde uzaktan kumanda ile aracının içerisinde beklemektedir. Ekip adım adım eve yaklaşır. Bomba düzeneğini fark eden ekip hızla olay yerinden uzaklaşır. Bu sırada bomba patlar. Ekip hastaneye kaldırılır.
Suat’ın da Haydarberk ile birlikte Safranbolu’ya, Hüsnü’nün yanına gitmesinden sonra İstanbul’da evin reisliği Metin’e kalır. Zeliha’nın bir gün önce yaptığı yayının işe yarayıp yaramayacağı merak konusudur.Veysel’in ipliğinin pazara çıkması, Hüsnü’nün ekibe ve İstanbul’a geri dönebileceğinin ışığıdır.
Veysel’in ölümüyle ilgili bütün ekip savcıya ifade verecektir. Kenan Aslan, 2009’dan beri çete davasından hapistedir ve artık serbest kalma zamanı gelmiştir. Kenan’ın yokluğunda işleri biricik kızı Yeşim idare etmiştir. Yeşim, küçük yaşına rağmen güçlü bir mafya kadını haline gelir.
Kenan ve Yeşim’in kurduğu tuzak, Rıza Baba’yı suçlu duruma düşürerek tutuklanmasına sebep olur. Ekip Rıza Baba’yı kurtarmak için Sezgin’in peşine düşer. Rıza Baba’nın ailesi ise Pınar’ın hamile olduğunu öğrenir.
Pınar’ın vurulduğunun haberini alan Ali kendini kaybeder. Karısının yanında olamadığı, onu koruyamadığı için kendini suçlar. Pınar’ın hayatta kalması için herkes tek yürek olmuştur. Rıza, kızına ve ailesine bu acıyı yaşatan Sezgin’in yanına bırakmayacağına ant içer.
Ekip, Sezgin’den kurtulmuştur. Oktay Ocak’ın ise, İstihbarat Şube Komiseri olduğunu öğrenmişlerdir artık. Oktay, Musa’yı yakalamış ve konuşturmuştur. Rıza Baba’nın suçsuz olduğu ortaya çıkar. Yeşim, Sezgin’in öldüğünü öğrenir. Oktay, Kenan davası kapanana kadar ekibimize dahil olur.
Oktay kız kardeşinin hala ortaya çıkmamasından dolayı gergindir. Müjde, istihbaratın ayarladığı gizli evlerden birinde saklanır. Abisi izine bile rastlayamaz. Kenan ve adamları, Müjde’yi tuzağa düşürüp yakalamak üzerelerdir. Son anda ellerinden kaçırırlar.
Oktay, kardeşiyle buluşmayı beklerken, Yaser, Arif Müdür’ü öldürdüğü takdirde, kardeşine kavuşacağını söyler. Oktay çaresiz durumdadır. Bir tarafta canından çok sevdiği kardeşi, diğer tarafta kendisine güvenen Rıza Baba ve ekibi vardır.
Malik, örgütüne para toplamak için, doğu bölgesindeki önde iş adamlarından haraç almaya başlar. Bu iş adamlarından bir tanesi olan Seyfi ekibe tanıdık gelir. Ekip, Seyfi ile görüşmeye gider ve kendilerine bilgi vermesi yönünde onu uyarır. Seyfi, bu uyarıyı dikkate almaz ve kendi işini kendi halletmenin yollarını dener.
Mesut oğluna kavuşmak için canı pahasına, Özel Harekât Amiri Sedat Çakmak ile beraber, Güneydoğu’daki operasyonlara katılmaya karar verir.
Gümüş ve adamları, Tunç’u elleri ve kolları bağlı olarak, oradan oraya sürüklerler. Mesut oğluna tam yaklaşmıştır ki çocuğu başka yere götürürler. Rıza Baba ve ekibin aklı Mesut ve Tunç’tadır ancak İstanbul’da da yapacakları iş ve yakalayacakları suçlular vardır.
Mesut ambulansla hastaneye kaldırılır. Oktay, Mesut’un yanındadır. Haberi alan Rıza Baba ve ekibi büyük şok yaşarlar. Selin ve Hüsnü, ilk uçakla Kovandere’ye, Mesut’un yanına gelirler. Gümüş kaçmıştır ve Mesut’a zarar vermek için her yolu dener. Mesut’un İstanbul’a gelmesi tehlikelidir. Gümüş ise, yapacağı eylem planlaması için İstanbul’a gelir.
Gümüş doktor ve hemşireleri gazla bayıltarak Mesut’un ameliyatına sızmıştır. Silahı dayayıp tam öldürecekken ekibimiz, aldıkları istihbarat doğrultusunda ameliyathaneye girer. Son anda Mesut’u kurtarırlar ancak Gümüş baygın numarası yaparak hastaneden kaçmayı başarır. Mesut ve Tunç yeniden ameliyata alınır. Ameliyat başarılı geçer ve ikisi de gözlerini açar.
Mesut taburcu olur ve bir süre evinde dinlenecektir. Herkes Mesut iyileştiği için çok mutludur ve karşılamaya gelirler. Selin bir süre onun yanında kalıp tamamen iyileşene kadar refakat edecektir. Sevgi ve Tunç’la beraber adeta bir aile olmuşlardır. Sevgi, bu durumdan çok memnundur.
Mankenlik Ajansı sahibi Hale, Buse’nin ifade vermesini engellemek için her yolu dener. Kızı susturmak için adam tutar ancak polisler olaya müdahale eder. Erkek kardeşini devreye sokarak Buse’yi mahkeme günü kaçırtır. Ekip kızı mahkemeye yetiştirmek için peşlerine düşer. Buse, Ali’yi elde etmek için sinsi planlar yapar.
Pınar boşanmaya karar verir. Ali, Buse’ye oyun oynar. Ona yakınlık gösterir ve çevirdiği dolapları itiraf ettirir. Konuşmayı Volkan da kayda alır. Pınar’ın ona inanması için elinde son olarak tek bir şansı vardır.
Sacit, Nehir’le evlidir ve Erhan adında bir oğlu vardır. Oğlunu varlık içinde büyütmüştür. Sahte bir kimlikle ikinci bir evlilik daha yapmıştır ve o aileyi yokluk içinde bırakmıştır. Oğlu Kerem babasının gerçek kimliğini öğrenir ve yaşadığı eve gelir.
Çetin, Nesrin’i vurduğu silahı satar ve silah banka soyguncularının eline geçer. Sibel ve Gökhan eskiden güvenlik görevlisi olarak çalıştıkları bankayı soyarlar. Ancak, arkalarında bıraktıkları ipuçları sonucu yakalanırlar.
Gürcan, Behruz’dan uyuşturucu üretimi için, hammadde teminatı yapacaktır. Takas gerçekleşeceği zaman, ekibmiz suçüstü yapmak için baskına hazırlanır. Mesut, vericiyi üzerine yerleştirir ve Rıza Baba’ya sinyal gönderir.
Gürcan, ürettikleri malları polise kaptırınca, arkadaşı Necati’nin evinde sakladıklarını yurt dışına satmaya kalkar. Bunun için eski sevgilisi Yeliz’i kurye olarak kullanmaya karar verir. Nişanlısı Cemre, bunu öğrenince kıskançlık krizine girer.
Metin Asiye’ye aşık olmuştur. Peşinden Rize’ye gider. Asiye’yle evlenmeyi kafasına koymuştur ancak önce babasını ikna etmesi gerekmektedir. Suat oğlunun aşkına inanır ve onay vermesi için Hüsnü’yle de konuşur. Babadan izin çıkar ve ailecek Asiye’yi istemeye giderler.
Harun, Rıza’yla işbirliği yapar. Katilin İlhan olduğu kanıtlanırsa, onun pis işlerini ortaya çıkaracaktır. Fakat, ekibimizin attığı her adımdan İlhan’ın haberi olmaktadır. Ekip, içlerinde muhbirlik yapan biri olduğundan şüphelidir.
Rıza Baba eve gitmemiştir. Ayla ve Pınar, merak içinde emniyete gelirler. Rıza’yı, İlhan kaçırmıştır. Arif Müdür’ü arar ve Valeri’den olan bebeğine karşılık, Rıza’yı serbest bırakacağını söyler. Arif Müdür ve ekip çaresizce İlhan’ın teklifini kabul eder; ancak, bir planları vardır.
Rıza, İlhan’ın ölmediğini anlamıştır. İlhan, Rıza’nın her şeyden haberdar olduğunu öğrenince Ferruh’a, Rıza’yı ortadan kaldırması için talimat verir. Ferruh, adamlarıyla beraber, Rıza’nın içinde olduğu cenaze aracına gelir. Silahlarını Rıza’ya doğrulturlar.