Elif Şahin
1 değerlendirme
5 Nisan 2026 tarihinde eklendi
Vedat İnceefe’nin bakışları bile yeterdi ama o oyunculuk ayrı bir seviye. Filmdeki gerilim ve dram dengesi mükemmel. Tarihi gerçekleri bu kadar iyi kurgulamak büyük başarı. İzlerken hem eğlendim hem de çok şey öğrendim, 5 yıldız.
Senaryo çok sağlam, diyaloglar son derece doğal ve akıcı. Hiç sıkılmadan baştan sona izledim, tam bir başyapıt. Vedat İnceefe’nin Çatlı rolü efsane, diğer oyuncular da destek olmuş. Atmosfer ve kostümler olağanüstü, her detayı düşünmüşler.
Abdullah Çatlı’yı kahraman olarak anlatmaları çok doğru bir tercih olmuş. Film boyunca gözlerim doldu, duygusal sahneler çok etkileyici. Aksiyon ve gerilim dengesi harika, hiçbir sahne boş geçmiyor. Türk sineması için büyük bir adım, tebrikler.
Yönetmen Deniz Enyüksek’in en iyi işi bence bu film. Atmosfer o kadar başarılı ki kendinizi 80’lerin ve 90’ların içinde gibi hissediyorsunuz. Vedat İnceefe’nin performansı harika, senaryo da çok sağlam. Tarihi sevenler için biçilmiş kaftan, kesinlikle kaçırmayın.
Filmi izlerken zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamadım. Duygusal olarak çok etkilendim, gurur duydum ve bazen gözlerim doldu. Abdullah Çatlı’nın hayatı bu kadar sinematik ve etkileyici anlatılabilmiş. Atmosfer, müzik ve oyunculuk mükemmel bir bütün oluşturmuş.
Oyunculuklar zirve düzeyde! Eren Vurdem ve Ömer Kurt da harikaydı ama Vedat İnceefe resmen Abdullah Çatlı olmuş, rolü yaşıyor adeta. Filmdeki diyaloglar çok doğal, hikaye akıcı. 90’ların Türkiye’sini bu kadar iyi yansıtmak büyük marifet. 5 yıldız yetmez, 10 verirdim.
Türkiye tarihiyle ilgilenen herkes mutlaka izlemeli. Komplo teorileri, siyasi arka plan ve dönemin atmosferi çok gerçekçi işlenmiş. Vedat İnceefe’nin Çatlı yorumu unutulmaz olacak. Duygusal derinliği yüksek, gerilim sahneleri ise muhteşem. 5 yıldız az kalır bu filme.
Gerçek bir sinema şaheseri. Hem aksiyon hem dram hem de tarih iç içe geçmiş durumda. Vedat İnceefe rolü kaptı resmen, bakışları ve duruşu bile yeterdi ama oyunculuğu ayrı bir seviye. Film boyunca nefesimi tuttum, çok etkilendim. Tebrik ediyorum tüm ekibi.
Film bittiğinde “devamı ne zaman çıkacak?” diye sordum kendime. Abdullah Çatlı’yı bu kadar içten, duygusal ve gerçekçi anlatmaları büyük bir başarı. Aksiyon sahneleri adrenalin dolu, dram sahneleri ise kalbime dokundu. Her detayı düşünerek izledim, kesinlikle tekrar izleyeceğim.
Senaryo, oyunculuk ve atmosfer her şeyiyle yerli yerinde. 90’ların o karanlık ve puslu havasını mükemmel yansıtmışlar, izlerken kendini o dönemde hissediyorsun. Vedat İnceefe’nin performansı zirvede, diğer oyuncular da harikaydı. Muhteşem bir yapım, Türk sinemasının gururu oldu.
Vedat İnceefe bu rolün hakkını fazlasıyla verdi, Çatlı’nın hayatı bu kadar güzel ve detaylı anlatılabilir miydi gerçekten? Oyunculuğu o kadar doğal ve inandırıcı ki film boyunca karakterle empati kurdum. Hikaye akışı mükemmel, tarihi gerçeklerle kurguyu harmanlamaları muhteşem. Hayran kaldım, herkese öneriyorum.
Türkiye’nin unutulmaz bir dönemine ışık tutan harika bir film. Gerilim dozu yüksek, duygusal derinliği ise inanılmaz güçlü. Abdullah Çatlı’nın hayatını bu kadar gerçekçi ve etkileyici anlatmaları büyük başarı. Her sahnesi ayrı bir anlam taşıyor, izlerken hem heyecanlandım hem de düşündüm. Kesinlikle 5 yıldız, herkese şiddetle tavsiye ediyorum.
Mükemmel bir biyografik yapım olmuş! Vedat İnceefe’nin Abdullah Çatlı rolü gerçekten efsane düzeyde, karakterin ruhunu ve karizmasını tam anlamıyla yansıtmış. Hikaye o kadar akıcı ve sürükleyici ki iki saat yetmedi, film bittiğinde hemen devamını izlemek istedim. Senaryo, yönetmenlik ve oyunculuk bir arada harika bir uyum yakalamış, Türk sinemasına yakışır kalitede bir iş çıkarmışlar.
Az önce sinemadan çıktım. Bilgim olması ve filmi daha iyi anlamak adına gitmeden önce birçok belgesel izledim. Hayatı bu kadar dolu dolu geçmiş bir insanın filmini nasıl bu kadar anlaşılmaz ve anlamsız bir şekilde anlatılmasını 2 saat boyunca hayretler içerisinde izledim. Çatlı'nın hayatında önemli birçok olay varken filmin Papa'nın suikastinden sonrasında başlaması ilk hayal kırıklığıydı. Keşke orada son bulsaydı ama maalesef ki film boyunca devam etti. Çatlıya benzemesi sebebiyle seçilen oyuncunun vurguları ve mimikleri de cabası. 20 dakikalık belgesel bile size daha çok şey katıp seyir zevki yaşatır.
Filmin fragmanına yıldız verenler önce filmi vadisini çeken ekip bu filmi çekse benca çok daha iyi olurdu. Çatlı gibi önemli bi ismi senaryo akışıyla ve sahneleriyle çok daha iyi gösterirlerdi bize diye düşünüyorum. Bişeyler eksik filmde malesef...