Senaryo itibariyle neredeyse sadeliğin doruğuna ulaşmış bu film nasıl olurda bu kadar kaliteli oluyor derseniz Tarantino'nun özüne inmişsiniz demektir. Anlamsız sade diyaloglar sizi filme o kadar bağlıyor ki görsellik ikinci planda kalıyor. Kısacası laf laf laf ve tarantino...
Tarantino’nun filmi; farklı bir tarzının olduğu kesin ama bu kaliteli anlamına gelmiyor.Bir başyapıt olduğunu düşünmüyorum, bu abartı olur.Sadece izlenilmesi gereken bir film.
Bu filmin benim hayatımda cok ayrı bir yeri vardır defalarca izledim defalarcada izlerim.Benim için doruk noktasıdır.Şimdiye kadar bu kadar iyi film yapılmamıstı yapılamıyacaktırda
Hani insanların yaşadıkları dönemde tanıklık etmeleri gereken bir takım olaylar vardır. Ne bileyim aya ilk adımın atılışı, milli takımının Dünya Kupası'nda final oynaması ya da dünya dışı zeka ile insanoğlunun karşılaşması gibi... İşte bu film, bir sinemasever için öyle bir olay!
Ayrı ayrı hikayelerin anlatıldığı, sonunda başa dönen ortalama bir film.Sonu nasıl bitecek diye beklentiye girmemek lazım çünkü filmin sonu yok.Usta oyuncular için izlenebilir.
Bir çok gereksiz replik arasında-Senin karakter olabilirsin ama , bu senin bir karakterin olduğu anlamına gelmez..Gibi anlamlı repliklerede sahip olan,ilk başlarda insana kapatmayı düşündüren ama sonra sarmaya başlayan bir film.
bir tarantino sevMEZ olarak filmi çok beğendim mutlaka izlenmesi gereken bi başyapıt bence.erdemli adamın yolu bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır...ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadiinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır.çünki kardeşinin gerçek abisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o.kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye kalkışanlardan intikamımı mutlaka alıcakve onları büyük bi öfke ve güçle vurucam!ve senden itikam almaya geldiğimde adımın, Tanrı olduğunu anlıyacaksın....bu repliği defalarca kez dinlemişimdir... filmi türkçe dublajlı izleyenler bu konuda daha şanslı. seslendirmenimiz sesiyle S. Jackson’dan çok daha başarılı..:)
diyaloglar replikler harika bu kadar olur yaa... yani izledim bi kez daha izlemeyi düşünüyorum ve bu kadar zaman bu flmi nasıl izlemedim diye düşündüm .... 10/10