İzlediğim en iyi çarpıcı, ilginç, sıradışı ve bol aksiyonlu, heyecan yüklü bir film. Yönetmen bile rol almış filmde. Tarantino yine kaliteli bir yapımla hem yönetmen, hem de oyuncu olarak karşımızda.
çantanın içinde ne var ha bileniniz varmı??? daha doğrusu tahmininiz varmı çünkü tarantino bile bilmiyo seyirci ne istiyorsa onu düşünsün diyo bi söylenti var içinde ving rhames(marcellus wallece)in şeytana sattığı ruhu olduğu söyleniyor zaten adamın ensesindeki yarabandının nedenide bu çünkü bir doğu inancına göre insanların ruhunu ensesinden bir yarık açaak almak mümkünmüş bilmiyorum ama bunu anlatmaya çalışmış olabilir sizinde fikriniz ya da duyumlarınız varsa hepimizle paylaşın...
tipik bir tarantino filmi bu adamın filmlerini ya seversiniz yada nefret edersinz ortası yok gbi eğlenceli bir film hele bi sahnesi varki çok makara kısacası izleyinn
quentin tarantino nun senaristliğini yaptığı true romance filminden tutun yönetmiş olduğu soysuzlar çetesine kadar karakterler arasındaki kendine özgü diyaloglarıyla ya da bir sözün film içinde tekrar tekrar geçmesiyle tamamen kendi uslubunu yansıttığı bir film. Filmin herhangi bir yerinden bir kesit alınsa direkt olarak tarantino filmi dersiniz yani. final sahneleri de yine aynı tarzda olması sebebiyle eğer bir tarantino hayranı değilseniz beğenmedim diyebileceğiniz bir film. tarzı beğeniyorsanız da çok beğeneceğiniz bir film. 9.3/10
Tarantino’nun öncelikli hedefi,İtalyan korku üstadı Mario Bava’nın üç farklı korku hikayesi anlatan 'I Tre Volti Della Paura'da (1963) yaptığını suç filmlerine uygulamaktı.Yani bir suç filmleri antolojisi yapmaktı.Türün tüm klişelerini alıp,onlara yeni değerlewr biçip,aynı veya kesişen karakterlerin farklı zamanlardaki hikayelerini tersyüz edilmiş bir kurgu ile anlatıp,fast-food üzerine geyiklere dakikalarca yer ayırmaktı ki yaptıda...Daha önce kimse böyle bir film seyretmemişti ve bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmadı.Yıllarca barlarda Dick Dale’in 'Misirlou' sunun çalmasıda cabası...
ne demeli nereden başlanmalı...her izleyişimde beni eline alıyor bu film.tarantino'ya olan hayranlığım artıyor.tarantino'nun filmi seyirciyle öğreneyim politikasına ilişkin kamera kullanımının farkında olsam bile bu filmi müziğiyle konusuyla oyuncularıyla tekrar tekrar keşfetmek beni sıkmıyor.
tarantino filmlerinin ortak özelliği olan mükemmel kurgu pulp fiction’ın da kuşkusuz en büyük silahı. çok ayrı gibi görünen olayların hiç eksik nokta bırakılmadan bir sonuca ulaşması ve birbirini tamamlaması filmin izleyiciyi fazlasıyla tatmin eden bir özelliği. diğer pek çok mükemmel sahnenin yanı sıra uma thurman’ın 'Girl you’ll be a woman soon' eşliğinde kendini kaybetmiş bir şekilde dans ettiği sahne gelecekte sinema tarihinin en çok akılda kalan sahnelerinden birisi olmaya aday.
Tarantino'yu seven bir grup insan varmış dünyada. Mesela Cannes jürisi. Öyle ya niye ödül versinler ki yoksa:)) Ne demiş Mevlana 'Senin kabın az su alıyorsa deryanın günahı ne'