Özgün bir seneryosu olan filmlerden hoşlanıyorsanız kesinlikle izleyin. Zamanın yıpratamadığı ve asla yıpratamayacağı kült film. Filmdeki ince ama keskin geçişler, dünyanın aslında bize ne kadar ufak olduğunu gerçekten hissettiriyor. İster kader diyin ister başka bir şey herkes olması gerektiği yerde olması gerektiği şekilde birleşiyor. Oyunculuklar müthiş John Travolta, Bruce Willis, Harvey Keitel, Samuel L. Jackson, Uma Thurman ve diğerleri gerçekten sinema sanatının bütün üstadları bu filmde var. Yönetmen Quentin Tarantino'nun filmde imzası olması ise cabası. Sinemanın bir sanat olduğunun gerçek anlamda kanıtı olan eşsiz bir film.
Amerikan toplumunun suç bataklığındaki insanlarının, Marsellus Wallace’un tetikçileri Jules ve Vincent Vega, karısı Mia, yenilmesi karşılığında para verdiği boksör Butch, esrar satıcısı Lance, vücudunun onsekiz yerinde pearcing bulunan (her kulağında beş tane, sol meme ucunda bir tane, sağ burun deliğinde bir tane, sol kaşında bir tane, bir tane göbeğinde, bir tane dudağında, bir tane klitorisinde, dilinde bir çivi), Vincent Vega'nın diline neden bir çivi çaktırdığını sorduğunda, penise yardımcı olduğunu söyleyen Jody, hepsi birbirinden aciz bu kişileri Tarantino'nun ustaca kurgusu, mizah anlayışı içerisinde izler ve kavranması bir hayli güç üç filmi birleştiririz.Şiddetle dolu filmin Tarantino zekasıyla eleştirildiği, kendine has tavrıyla başarıyla kotarılan filmi görmek büyük bir mutluluk.
bir tarantino efsanesi.belki size çok da fazla bir şey anlatmayan ama sizi acayip etkileyen , rezervuar köpeklerinin tarzını sürdüren ama kalitesini arttıran çok farklı ve tam anlamıyla kült bir film.travolta da çok yakışmıştı.müzikleri ise gerçekten inanılmaz zaten.
yok böyle bi film. çember film diye nitelendirilen, (sonu ile başı aynı zaman) ne kadar üstad varsa hepsinin rol aldığı, üstüne bi de tarantinonuın yönetmenliğini yaptığı bir başyapıt!
bu kadar basit bir konu ve bu kadar dar bir zaman dilimi bu kadar güzel mi işlenir.
-Bak şimdi, belki senin masaj metodun benimkinden farklı olabilir ama onun karısının ayağına dokunmak ve dilini onun deliklerinden en aziz olanına sokmak, aynı kulvarda olamaz; aynı ligde olamaz; aynı spor türünde olamaz. -Ayak masajı yapmaktan bir bok olmaz.Hiç ayak masajı yaptın mı? -Bana ayak masajından bahsetme ben ayak masajı ustasıyım. tarantinodan daha iyi bir sinema adamı bidaha bu dünyaya gelmez. ama artık böyle filmler yapmıyor...
Tarantino, senaryosu ve yönetmenliğiyle bu filmden daha iyisini yapamazdı heralde. Muhteşem ötesi bir başyapıt. Çok pskipot bir film. Başka söze gerek yok. Verdiğim puanı sonuna kadar hakediyor. Bundan emin olabilirsiniz. 10/10
TRTde sinema gösteriminden bir kaç yıl sonra seyretmiştim. Malum TRT sinemadaki gibi verdmiyo filmleri.Ama gene de insan daha ilk sahnede şok oluyor.Tabi o zamanlar için çok farklı bir tarz ne bileyim felsefe yapan gangasterler,sondan başa doğru giden bir kurgu, birbirine girmiş hikayeler... Beni çok etkilemişti. Filmin orjinalini seyredince daha çok sevdim.Karakterler sanki William Shakespearein eserlerindeki karakterler gibi. Herkes ayrı bir karizma...İnsan kimi seyredeceğini şaşırıyo. Ya o dialoglor olsa nolur olmazsa nolur diyemicem çünkü filmin bütün zevki o gereksiz gibi görünen diyaloglarda.
filmi bugün izledim...TArantna yine yapmış yapacağğını ve bugün büyük bi hayranlıkla izlediğimizi çoğu filme esin kaynağı olmuşş..gerçekten görmeye değer...
Tarantino'nun başyapıtlarından ve klasik Tarantino tarzının en üst düzeyde yansıtıldığı filmlerden biri...Samuel Jackson ve travolta'nın oyunculuklarıyla ve tarantino tarzını yansıtan uzun ve boş diyalogları keyifle izleyeceğiniz senaryosu ve kurgusuyla büyüleneceğiniz bi film...