dael-2
12 Ekim 2008 tarihinde eklendi
kimse bu filmi tarantino yaptı diye övmüyor çünkü tarantino yu tarantino yapan film budur zaten(reservoir dogs la beraber).ve başkalarının da dediği gibi pulp fiction a kötü diyen sinemadan anlamıyodur bu bu kadar basit.bu film başlı başına bi başyapıt.
filmler ikiye ayrılır: 1-iyi vakit geçirten, ki buna güzel film denir. 2-insana bir şeyler veren, düşünce, his ve bakış olarak, ki bu da gerçek filmdir.
işte bu film güzel film kısmına dahil. bana hiçbir şey vermeyen ama kendini sıkılmadan izlettiren bir film. o meşhur imdb mantığı da artık bu filmi de izlememle tamamen geçerliliğini yitirdi bende. çünkü bu film imdbde 6. sırada ve 315,304 oyla en çok ziyaret edilen 3. film.... tıpkı baba filminde olduğu gibi bunda da bulamadım. ve benden tavsiye, kesinlikle ama kesinlikle zaman kaybı...
bu film için söylenecek o kadar çok şey varki ne desem nasıl anlatsam bilemiyorum zaten film başlı başına olay, yayınlandığı yıllarda en iyi film eleştirmenlerinin bile ağzı açık izlediği filmlerden biridir, dahiyane diyaloglar, inanılmaz kurgusu, müthiş bir seneryo, mükkemel oyuncu kadrosu ve tabiki en önemlisi tarantinonun yönetmenlik dehası bunların hepsi bir araya gelince ortaya pulp fiction gibi bir başayapıt çıkıyor. bu filmi beğenmeyen arkadaşlarıda anlamıyorum gerçekten filmden filan anladıklarını düşünmüyorum. Birkere bu tarz filmleri orjinal dilinde izlemeyi öğrenmelisiniz, dünyanın en iyi filmi dahi olsa dublaj filmi öldürür, bu filmi türçe izleyeceklere öneri hiç izlemeyin daha iyi. Yine filme dönersek inanılmaz detayların olduğunu göreceksiniz filmi tekrar izlerseniz ne kadar çok şey kaçırdığınızın ve tarantinonun ne kadar zeki biri olduğunun daha fazla farkına varırsınız. En iyisi izleyip kararını siz verin ama şuna emin olun pişman olmazsınız.
evet tarantino kesinlikle bir dahi.böyle bi anlayışı filmden çıkarmak okadar kolaykii...film bütünlük açısından çok başarılı.senaryo gerçekten çok zekice yazılmış yani keyifli ve anlatmak istediği görüşler açısınddan oldukça zengin.yönetmenliğide ölesine başarılı...rezervuar köpekleri gibi yine çok başarılı bir tarantino filmi daha...ısrarla tavsiye edilir...
herşey mükemmel :)müzikler,karakterler,oyuncuların performansları,çekim açıları(özellikle dikkat),diyaloglar(bu da ayrı bir dikkat istiyor),konu apayrı zaten,kadro olağanüstü,bana eksiği olmayan bir film söyle derseniz bu filmi öneririm inanılmaz keyifli her saniyesinden keyif alıyorsunuz sürekli bir merak,uma thurman ve john travolta insanı kendinden geçiriyor :)
film zaten halı hazırda imdb de en iyi 250 film içerisinde ilk 10 da dır.kesinlikle müthiş bir oyuncu kadrosuna sahip vede adeta seyirciyi içirisine çeken samimi aralarda sık sık geyik muhabbetleriyle bi bakmışsınız filmin sonu gelmiş.ayrıca çoğu filmlerde gördüğümüz filmin sonundan başına dogru akan senaryolu filmler arasında öncüdür.
TRTde sinema gösteriminden bir kaç yıl sonra seyretmiştim. Malum TRT sinemadaki gibi verdmiyo filmleri.Ama gene de insan daha ilk sahnede şok oluyor.Tabi o zamanlar için çok farklı bir tarz ne bileyim felsefe yapan gangasterler,sondan başa doğru giden bir kurgu, birbirine girmiş hikayeler... Beni çok etkilemişti. Filmin orjinalini seyredince daha çok sevdim.Karakterler sanki William Shakespearein eserlerindeki karakterler gibi. Herkes ayrı bir karizma...İnsan kimi seyredeceğini şaşırıyo. Ya o dialoglor olsa nolur olmazsa nolur diyemicem çünkü filmin bütün zevki o gereksiz gibi görünen diyaloglarda.
kurgu süper,konuşmalar süper dahası oyunculuklar süper...samuel l. jackson ses tonu olsun konuşmalar olsun tümüyle akıllara kazınacak cinsten.ben bayıldım sapına kadar 10/10 diyorum..