Ucuz Roman

Aware
Aware

12 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Rezervuar Köpeklerinden sonra Pulp Fiction u da izledim.İkisinde de ortak olan uzun ve belki de boş diyaloglar.Ama asla sıkıcı değil bu sefer.Aksine karakterlere çok oturan diyaloglar.Gangasterler dünyasına çok farklı bir pencereden bakmış Tarantino.Ortada neredeyse konu dahi yokken 140 dakikalık bir film çıkmış ortaya.Hiç mi hiç kolay bir iş değil seyirciyi hiç sıkmadan bunu yapabilmek.Özellikle film içersinde S.L.Jackson ın açtığı mucize mevsuzu film içinde çok değişik bir yere oturtulmuş.Anlayamadığım yer neden Bruce Willis oyuncu kadrosunda 'And Bruce Willis' diye en sonda geçmiş.Hiç de öyle bir durum yok ortada.Bruce bayağı bayağı başrol oyuncularından bir tanesi Travolta ve S.L.Jackson ile.Sıradan bir gangester pek tabi felsefe yapabilirBir mafya babası elinde paketlerle sokakta yürüyebilir.Hatta o mafya babasına sıradan iki serseri akla hayala gelmeyecek şeyler yapabilir.Kockoca mafya bir ev kadınından çekinebilir ve bunun için kepazeleri oynayabilir.Kısacası ezberi bozan bir kurgusu ve senaryosu var Ucuz Roman ın.9/10
figen-pak
figen-pak

3 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
öncelikle filmin müzikleri harika diyebilirim, cok begendim. izlediğiniz kareler, acılar, cekim teknikleri farklı ve cok hoş, tarantinoyu seviyorum. darren aronofsky'i de aynı sebepten seviyorum, fark yaratmayı biliorlar ikiside... işin içine birazda sanatsal düşünceler katarak olusturulmus bu filmi izlemenizi tawsiye ederim, eger benim gibi düşünüosanız tabi.
ynarcin
ynarcin

26 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
bir tarantino efsanesi.belki size çok da fazla bir şey anlatmayan ama sizi acayip etkileyen , rezervuar köpeklerinin tarzını sürdüren ama kalitesini arttıran çok farklı ve tam anlamıyla kült bir film.travolta da çok yakışmıştı.müzikleri ise gerçekten inanılmaz zaten.
gundogdukaan
gundogdukaan

9 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Mükemmel bir film. Muhakkak izlenmeli. En başından en sonuna kadar izleyiciyi kendisine bağlıyor. 10/9
naciezgu
naciezgu

22 Haziran 2006 tarihinde eklendi
işte quentin tarantino.. işte flash-back.. işte argo.. işte senaryo ve olayların baglanması.. işte soundtrack ustalıgı.. tartısmasız tarantino'nun en iyi filmi..
neyzenburuc
neyzenburuc

18 Nisan 2006 tarihinde eklendi
Serhatgo' ya katılmıyorum. Post-modernizm değil aksine Batı Moderminin gerçek bir tarifi.
Herşeyiyle Batının hasta psikolojik yapısını anlatırken Tarantino yeteneğini konuşturuyor
ve bu harika film ortaya çıkıyor.
Ayrıca umulmadık kesişmeler Oscarlık senaryoyu yanında getiriyor.
Kaçırılmaması gereken bir film.
e-dione
e-dione

10 Mart 2006 tarihinde eklendi
ne demeli nereden başlanmalı...her izleyişimde beni eline alıyor bu film.tarantino'ya olan hayranlığım artıyor.tarantino'nun filmi seyirciyle öğreneyim politikasına ilişkin kamera kullanımının farkında olsam bile bu filmi müziğiyle konusuyla oyuncularıyla tekrar tekrar keşfetmek beni sıkmıyor.
ncinarli
ncinarli

10 Mart 2006 tarihinde eklendi
tarantino bu filmi ile ileride nasıl işler yapacağını belli etmiş açıkçası.bazı sahneler bana çok abartılı geldi mesela şu araba temizleme sahnesi.yani filmleri gerçekten güzel bu filmde öyle zaten altın palmiye ödülü var ama parçalanan beyinler gibi öğeler insanlara ilginç geliyor ve film çok beğeniliyor.bu saatten sonra tarantinonun tarzı dışına çıkacağını zannetmiyorum.ama bence abartı olmamalı...910 puanı hakediyor.
tupac-dmx-96
tupac-dmx-96

4 Ocak 2006 tarihinde eklendi
quentın trantıno bence bu ısım bıle fılmın karakterını belırler fılmde genıs bı oyuncu kadrosu var bu fılm trantınonun bas yapıtlarından bırısı bence mukemmel yanı ızlemezsenız bence cok sey kaybedersınız ona gore :)
miroozkan87
miroozkan87

10 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Baştan sona sondan başa harika orta yol bile yok çizgiler dalgalı değil ışıklar renksiz veya çok renkli değil!!!zaman hızlı değil...silahlarda sessiz değil film harika...!!!
boray84
boray84

2 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Filmlerini seyredip de tarantino ya hayran olmamak mumkun deil sanırım.Çarpıcı kurgusuyla izlenilmesi gereken , tez konusu bıle olabılecek basarılı bır eser
kemalsaralp-48
kemalsaralp-48

24 Eylül 2005 tarihinde eklendi
ucuz roman güzel bir film ama titanik,the godfather gibi sinema tarihinin başyapıtları arasında olamaz.ucuz roman'ı güzel kılan etmenler müziği,anlatılan hikayenin yalınlığı,sıradan bir hikayenin tarantino'nun zekasıyla birleşmesidir.ucuz roman birbirinden farklı hayatların kesiştiği,gangsterleri,gizemli bir kadını ile bir popüler kültür harikasıdır ama sadece hikayesi ve hikayesi ile süper uyumlu müziği ile...eğer şaheser olan bir şey varsa bu romandır,film değil...eğer tam tersi olsaydı şaheser yapmak çok kolay olurdu.çoğu arkadaş filmin jenerik müziğini duyunca gaza geliyorlar.evet ucuz roman güzel ama onu güzel kılan şeyler muhteşem afişi,hikayesi ve müziğinden ibarettir.sözün kısası 9.1 puan biraz fazla 8 yeterli diye düşünüyorum
jamesbond-2
jamesbond-2

17 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
ben dvd den izledim çok güzeldi beğendim herkes izlesin ayrıca john travoltonun arabada adamın beynini dağıtma sahnesi çok güzeldi. 8/10
azrail-2064
azrail-2064

18 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
erdemli adamın yolu bencillerin insafsızlıkarı ve kötü insanların zulmü ile sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadiine zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocuklarının kurtarıcısıdır o kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye kalkışanlardan intikamımı mutlaka alıcak ve onları büyük bir öfke ve güçle vurucağım ve senden intikam almaya geldiğimde adımın TANRI oldugunu anlayacaksın.....
Tarantino herşeyi açıklamış her şeyi bu replikle özetlemiş beğenleriniz olabilir sadece ismini haketmeyen film
letsgotr
letsgotr

9 Şubat 2005 tarihinde eklendi
90ların en iyi kült filmi.Travolta ve jackson muhteşem oyunculuk çıkartmış.İzlenmezse çok şey kaçırılacak bir film.