nobleu1983
7 Mart 2008 tarihinde eklendi
ben sanattan çakmıyorum kardeşim demekki :) bu kadar dinginlik, bu kadar sadelik, insanı canından bezdiriyo..filmler aksiyon dolu olsun demiyorum, ama dram anlatacaksan bunun da çok güzel örnekleri vardı onları sevmedik mi ??? üstelik oyuncular berbat!!! flaş tvde ki gerçek kesit oyuncuları daha oyuncudur be :) o kadar berbat... filmi beğenmek için kendinizi yırtmayın arkadaşlar..bu filmi beğendiğiniz içinde kendinizi sanat adamı, sinemadan çakan adam da sanmayın...
Nuri bilge ceylan'ı bir yönetmen olarak başarılı buluyorum,çünkü sahneleri, kareleri çok iyi yakalıyor.Görüntüler şahane, göz dolduruyor, filmin her bir sahnesi sanki birer fotograf karesi...ancak kendisinin oyunculugunu yönetmenligi kadar basarılı bulmadım. Filmde o kadar çok diksiyon hatası varki. Özenilmemiş, uğraşılmamış. Nuri bilge ceylan metnini sadece ezberlemiş , onu sindirmemiş, rolünü hissetmemiş. Filme gelicek olursak, film yönetmenin diğer filmleri gibi durağan ve sakin. Çok farklı olduğu söylenemez, uzak'ı izleyenler yakın seyleri bulacaklar iklimlerde..
bu kadar absüurd bi film gormedim ya okadar sacmaki artik koptum filmde bi ara insana hic bi duygu vermiyo filme bön bön bakıp ne üzülüyosun ne seviniyosun..bravo...!(=
filmin anlatım tarzı populer filmlerdeki gibi değil ama görüntüler muhteşem ben hikayeyi değil ama görüntüleri çok sevdim nuri bilge ceylanı yönetmenliğinden dolayı kutluyorum müthiş bir görsel şölen olmuş
ben filmi beğenmedim. çok durağan. akmıyor. uzun süre susuyorlar. gözler de pek bir şey anlatmıyor işin kötüsü. genelde oyuncular boş bakıyor.. kötü film
Bir insanın kendini tatmin etmesidir bu film , kendini kız arkadaşını annesini babasını oynatarak. Konusuz ilgisiz alakasız bir film. Türk film sektörüne destek olayım diye gittim ama hayatımdan çalınmış iki saattir.
Ben film konusunda prfesyonel biri değilim ancak. Bir sinema sever olarak bu filme ödül verenlere şaşırıyorum. Bu kadar amatörce çekilmiş, yavan, yapmacık sahnelerin bulunduğu bir film seyretmedim. Dordurmam Gaymak filmi ile kıyaslıyorum burada tüm oyuncular başröl haricinde amatördü ancak iklimlerdekilerin performansı onların yanında süper ötesi. İzlemek isteyenlere duyrulur zaman kaybı.
Bu filmde iyi denebilecek tek şey görüntüleri. Yönetmen fotoğrafçı olduğundan olsa gerek ışık ve görüntü çok iyi. Ama onun dışında berbat bir film. O kadar berbat bir film ki sadece bunu ifade etmek için üye oldum. İyi diyenleri bir yere yazayım da onların iyi dediği hiçbir filmi izlemeyim diye düşündüm bir ara. Zaten yorumlara bakarsanız ya iyi deniyor ya kötü. Orta diyen yok. Sanat filmi diyenler sanırım sanat sanat içindir anlayışını savunanlardır. - Film başlıyor 3 dakikadan fazla oyuncunun deniz kenarında mimiksiz, hareketsiz yüzünü izliyorsunuz. Ben bir ara DVD bozuldu sandım. - Filmde anlaşamayan karı koca arasında bahçede geçen bir diyalog var ki, konuşmalar o kadar yapmacık, o kadar amatör ki ben oynasam daha iyi yapardım dersiniz. İlerilerinden bahsetmeyim bile.
Lütfen filme iyi diyorsanız iyi yanlarını yazınç ben kötü yanlarından örnek verdim. Hatta tek iyi yanını da en başta yazdım.
Kış uykusundan sonra maalesef beklentileri boşa çıkaran bir film, belki de hayatımızda bu tür karakterlerden, bu tür yaşantılardan haz etmemek sıkıcı kılıyor filmi
İklimlerde ki sevişme sahnesindeki fındık bence iyi düşünülmüş bir simge. Karların yada güneşin ortasında ne yapılabiliyorsa görüntü yönetmeni onu yapmış. Güzel görüntüler var. Faklı iklimlerin de belki insan psikolojisi üzerinde etkisi. Belki bazen kar yağışı gibiyiz, bazen buram buram güneş. Belki bunlar benim aklıma gelenler, ama içe dönüklük o melenkoli hepimizin yaşadığı şeyler. O kadar güzel şey yapan bir adam arkasına frenk gâvurunu aldıktan sonra bi de motordan adam gibi düşürseydi kendisini. Tamam bu adama 98 yılından beri saygı duyuyorum. Kasaba'yı seyrettiğimde sinema adına, Türk sineması adına çok sevinmiştim. Sürekli ilerledi. Yani ödülle değil kendi ifade açısından sürekli şaşırtıcı güzelliklerle karşımıza çıktı. Ama korkutucu olan Türk sineması için böyle bir adama bizim sahip çıkamamamız ve onun da artık galiba ilerde kendini tekrar edecek daha fazlasını veremeyecek birisi olması. İnşallah aptılın tekiyimdir de yanılıyorumdur. Bu arada mankenlerden oyuncu olurmuş. Bu adam yegâne kanıt.
Tam bir festival filmi bence. Yalnızca Hollywood filmlerinden zevk alan farkadaşlar beğenmemiş olabilirler ama bence film, çok başarılıydı. "yönetmen" filmi demek daha doğru. Ayrıca Filmde Nuri Bilge Ceylan'ın ailesi ile oynaması çok hoş bir ayrıntı.
Bir sanat filmi olduğu için sonuna kadar izlemeye büyük gayret gösterdim. Film bittikten sonra sanattan anlamadığımı düşündüm. Ama buradaki yorumların çoğunu okuduğumda bir nebze de olsa içime su serpildi.
iklimler...Bir filmden ne beklersin?heyecan,aksiyon,gerçekçilik,günlük olaylardan herhangi birşey..bu filmde bunlar yok.NURİ BİLGE bir film yapmış ki, içinde insan var.Bir ömrü dolduran o tuhaf duygu var.Beğenelim,beğenmiyelim, biz varız; Kadın var, erkek var.ASLa değişmeyecek şekilde hemde.Çoktan sona ermiş aşkların, sevdaların peşine düşmenin anlamsız tadı var.Kendimizi affetmek var, çok az affetmek.Anlık zaaflar, geri dönmek var.ve tabi özel meseler,şiirsel görüntüler,iklimler...Nuri bilge'nin türk sinemasına sunduğu son başyapıt.İleride de daha iyilerine yapıcağından da hiç şüphe yok tabiki.(Daha çok kamera arkasında durarak tabiki)