Iklimler
3,3

cudiferat
cudiferat

20 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Bu filme böyle acımasızca eleştiriler yapan arkadaşları anlamıyorum. Yani Ceylan ın tarzı artık herkesçe biliniyor, buna rağmen neden bu kadar acımasızca eleştiriyorsunuz. Filmin eksiklikleri yok mu elbette ki var. Ama benim için 3 Maymundan kötü olduğu gibi, Uzak tan çok çok daha iyi.

Filme gelince; bir keresinde filmin minimalize sanat anlayışıyla çekilmesi, Ceylan ın kendisinin oynaması "bence" filmi daha doğal yapmış ve yapay bir ajitelikten uzak kılmış. Kimileri bunu amatörce bulabilir tabii..

Ne istediğini bilmeyen, hayata bakışında duyguları ön planda olmayan vs. bir erkek bence çok güzel yansıtılmış. Ve yansıtıldığı sekanslarda ipin ucu gösterilmiş, tabir-i caizse gerisini çekmek bize bırakılmış.

Manzaralar ve Görüntü yönetiminden tabii ki pek bahsetmeye gerek yok ama; Ceylan tepeden aşağı inmeden önce birden arkasında "İshak Paşa Sarayı Belirince" yüzümde de bir tebessüm belirdi hani :)

Neticede Ceylan sinemasını sevmiyorsanız bence hiç izlemeyin, Ama Ceylan ın merdiven basamaklarını ustaca tek tek çıktığının bir kanıtı bu film. 7,9/10
hasust
hasust

19 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Harika görüntüler ve yine bir Nuri Bilge Ceylan klasiği. Son dönemde izlediğim en iyi filmlerden birisi. Kaçırmayın.
keciboynuzu1985
keciboynuzu1985

19 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Eksik tarafları olsa da ilişkiler üzerine güzel bir film.Ne istediğini bil(e)meyen bir adamın traji-komik durumu.
pazarbasi-17
pazarbasi-17

11 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Nuri Bilge Ceylan Tartovskynin üzerinde bıraktığı etkileri bu filmle beraber izleyiciyle paylaşıyor.Manzara odaklı uzun sekanslı çekimler ve ilginç ses kayıtlarıyla son derece minimalist bir yapım.Tek eksik olarak gördüğüm Ceylanın filminde kendisi oynamasıdır.Bir hemşehrisi olarak ayrıca Cannesda En İyi Yönetmen ödülünü alarak bizleri gururlandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum.
cursed-voodoo
cursed-voodoo

5 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Kesinlikle izlenmesi gereken mükemmel bir film. Modern çağdaki kadın-erkek ilişkisi bu kadar gerçekçi anlatılamazdı. Görsel açıdan olsun konu ve senaryo açısından olsun mükemmeldi.Bence oyunculuklar da sırıtmamış aksine filmi daha doğal kılmıştı. Nuri Bilge Ceylan gibi bir yönetmenin Türk olması bizim için çok büyük bir şanstır. Kıymetini bilmemiz gerekir.
gamze183
gamze183

13 Şubat 2008 tarihinde eklendi
filmin yavaşlığı sizi çok dinlendiricek her bakıma.psikolojik bir dram diyelim esasında biz buna .bu filmi izlerken asla yorulmayacaksınız.takdir ediyorum bir kez daha nuri bilge ceylanı.başarılarının devamını yürekten diliyorum.izleyin....
ozguroktay06
ozguroktay06

4 Ocak 2008 tarihinde eklendi
tam anlamıyla görsel bir şölen...bravo...
ahmet-ertan
ahmet-ertan

29 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Bence 2005 yılında yapılmış en iyi Türk filmi.Kurgusu,diyalogları ve filmin o gerçekçi sessizliği bence çok başarılıydı.Zaten Cannes’a giderekte kendini kanıtladı..
canceyhan7
canceyhan7

18 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
iklimler...Bir filmden ne beklersin?heyecan,aksiyon,gerçekçilik,günlük olaylardan herhangi birşey..bu filmde bunlar yok.NURİ BİLGE bir film yapmış ki, içinde insan var.Bir ömrü dolduran o tuhaf duygu var.Beğenelim,beğenmiyelim, biz varız; Kadın var, erkek var.ASLa değişmeyecek şekilde hemde.Çoktan sona ermiş aşkların, sevdaların peşine düşmenin anlamsız tadı var.Kendimizi affetmek var, çok az affetmek.Anlık zaaflar, geri dönmek var.ve tabi özel meseler,şiirsel görüntüler,iklimler...Nuri bilge'nin türk sinemasına sunduğu son başyapıt.İleride de daha iyilerine yapıcağından da hiç şüphe yok tabiki.(Daha çok kamera arkasında durarak tabiki)
sedism
sedism

28 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Tam bir festival filmi bence. Yalnızca Hollywood filmlerinden zevk alan farkadaşlar beğenmemiş olabilirler ama bence film, çok başarılıydı. "yönetmen" filmi demek daha doğru. Ayrıca Filmde Nuri Bilge Ceylan'ın ailesi ile oynaması çok hoş bir ayrıntı.
kardanadam
kardanadam

21 Haziran 2007 tarihinde eklendi
uzağa göre çok daaha iyi bir film.özellikle kış görüntüleri ve bu sahnelerde yaşanan duygusal anlar ağır ilerleyen bu filmi sıkılmadan izleyebilmemize yol açıyor.uzağı pek sevememiştim ama bu film uzağa oranla çok daha iyi bana göre.8/10
mdilbil
mdilbil

21 Nisan 2007 tarihinde eklendi
filmin anlatım tarzı populer filmlerdeki gibi değil ama görüntüler muhteşem ben hikayeyi değil ama görüntüleri çok sevdim nuri bilge ceylanı yönetmenliğinden dolayı kutluyorum müthiş bir görsel şölen olmuş
doyouhavetogo
doyouhavetogo

18 Mart 2007 tarihinde eklendi
konusu itibariyle çok ilginç ve ayrı bir kurgu.Film oyunculuk bakımından son derece vasat.kaliteli oyuncular filmi daha iyi bir yere taşıyabilirdi.yinede beni cezbeden tarafı:konusudur.sayın ceylanın insan çerçevesinden çizdiği karakterler her zaman beğenimi sunmuştur
lkocaoglu
lkocaoglu

17 Mart 2007 tarihinde eklendi
Öncelikle belirteyim Film başlarken Ufuk Bayraktar'ın ismini görmek beni çok mutlu etti, bu filmde oynadığından haberim yoktu, bir iki dakikalık rolü dahi olsa kendisini bu filmde görmek güzeldi. Film, birisi Akademisyen diğeri Sanat Yönetmeni olan entellektüel bir çiftin yaşadığı mutsuzluk ve yabancılaşma üzerinden ilerliyor. Kaş'ın kavurucu sıcağından Ağrı'nın dondurucu soğuğuna taşınan film bu süre içerisinde izleyenlere harikulade kareler sunuyor. Bu film yönetmenin önceki filmlerine göre daha farklı, sanırım Eurimage destekli çekildiğinden öncelikle filime çok para harcandığı belli oluyor. Bu da Ceylan'ı biraz daha özgürleştirmiş en azından kadro ve mekan zenginliği olarak filime yansımış. Filime ilişkin çok ayrıntı verip uzun uzun yazmak istemiyorum bu sefer :-) Ben açıkcası filmi çok beğendim. Önceki filmlerinde rastlamadığımız birtakım kamera haraketleri ve aksiyon sahneleri olsa da Ceylan sinemasında ki minimalist tad bu flmminde de fazlasıyla var tabiki. Özellikle Ağrı da geçen sahnelerdeki bazı görüntüler gerçekten muhteşemdi finalide öyle. Görüntü yönetmenliği açısından sinemamızda zirve yapmış diyebilirim, senaryoyu da oldukça başarılı buldum. N.B.Ceylan'ın oyunculuğu da ilk başta biraz rahatsız etse de filmdeki görsel zenginlik içerisinde oda kaynıyor, herkese tavsiye ederim, sevgiler...
bulutender
bulutender

11 Mart 2007 tarihinde eklendi
İnsanlar basit nedenlerle mutlu, daha da basit nedenlerle mutsuz olacak şekilde yaratılmıştır.aynen basit bir nedenden doğmaları ve daha basit bir nedenden ölmeleri gibi