hazarute123
3 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Tam anlamıyla fiyasko... İyi denmesi bile fazla. Buradaki yorumlara bakarak izlemiştim. Bir başyapıt vs. gibi yorumlar okudum inanılmaz ilgilimi çekmişti. Fakat izledikten sonra kısaca söyleyebilirim ki tam 2 saatim boşuna gitti...
Film fena değil, dün sinemada izledim. Daniel Day Lewis bu filmin ödülü her şeyiyle hak eden en önemli parçası. Zira 8 dalda adaylık almış olması, bu filmin diğer güçlü rakiplerini geride bırakarak en iyi filmi alacağı anlamına gelmiyor. Atonement, NCfom ve Michael Clayton'ın biraz gerisinde duruyor şu anda. Film karanlık bir havaya sahip, özellikle sonu çok itici, iç karartıcı, ve aşırı pessimist. Onun dışında iyi çekilmiş, iyi oynanmış, mükemmmel olmayan kalburüstü bir film var karşımızda.
Hayatımda izlediğim en sıkıcı flimlerden.Gece izlemeye başladım. Uyandığımda flim bitmiş saat sabah 9 olmuştu . Eleştirimi okuduğunuz için teşekkürler.
Yılın en iddalı filmlerinden birisi bence hatta ilerde kült bir statüye bile ulaşabilir. Filmin geneli ağır olmasına rağmen bir adamın ne pahasına olursa olsun petrol sektöründe ilerlemesi ve büyümesi konusu çok iyi bir şekilde işlenmiş. Özellikle Paul Thomas Anderson petrolün nasıl ortaya çıktığını ve bunun nasıl bi ticari yarış haline geldiğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Hele filmde Daniel Day-Lewis'in inanılmaz performansına bayılıcaksınız mükemmel bir oyunculuk çıkarmış. Bu filmi izlemeden önce No Country For Old Men'de Javier Bardem'in en iyi erkek oyuncu dalında oscarı alacağını sölemiştim ama burda Daniel Day-Lewis'i izleyince fikrimi değiştirdim çünkü Daniel Day-Lewis tamamiyle oscarı hakediyor. Oscarıda bu iki filmden birisi alıcak bana göre ben bile kararsızım çünkü bu iki filmde kendilerine özgü harika filmler fakat There Will Be Blood'u mutlaka izleyin herkese tavdiye ediorum çünkü görülmesi gereken ender filmlerden birisi.
filmi dün sinemada izledim ve daniel-day lewis e hayran oldum bir kez daha..film agır tempoda geciyor bu yuzden cogu kisiye sıkıcı gelebilir ama son yılların en iyi erkek oyuncu performanslarından birini görmek icin izlenmeli bence..
Oyunculuk çok harika. Paul danno adeta dövülmek için yaratılmış. Filmde çoğu arkadaş sıkılmış ama ben hiç bi saniyesinde sıkılmadım bence temposu yerinde. Eklemek istediğin var mı spielberg -Çuk harika --Teşekkürler
arkadaşlarla sinemaya gidecek olsak ve recep ivedik mi bu film mi diye oylama yapılsa tabiki bu diye haykırırdım.öyle ki en iyi erkek oyuncu oscarı ve imdb de 8.7 lik bir puan.tercihimi de bu filmden yana kullanıp izledim zaten.ama artık oscarı gözümde büyüttüğümü düşünmeye başladım.uzun zamandır sabırsızlıkla beklediğim kan dökülecek tam bir hüsran oldu.recep ivedik e hala önyargım var ama hiç olmazsa beklentilerimi karşılacağına eminim.beyaz perdenin puanı imdb ye göre daha gerçeği yansıtıyor.10/7.
daniel day louise in harika performansı icin,olagan ustu senaryo icin,Paul Thomas Anderson ın ucaran senaryosu ve yonetimi icin;cogu hollywood filminde gordugumuz kahraman klişesine balta vuran bi kotu kahraman, anti kahraman gormek icin izlenmesi gereken son yılların en iyi amerikan filmi.
Türk sinema siteleri içinde en sağlıklı ve mantıklı film puanlarının verildiği site beyazperde.comdur.Şöyle diğer sitelerede bir bakayım dedim ve baktığıma pişman oldum.Saçma sapan, konusuz ve aşırı efektlerle süslenmiş anlamsız aksiyon filmlerin aldığı 8li 9lu puanlarmı dersin; kült olmuş, ciddi emekler verilmiş ve seyirciye felsefi mesajlar veren filmlerin aldığı düşük puanlarımı dersin.İyi kurgulanmış sağlam filmler izlemek istiyorsanız ve bunun için bir rehbere ihtiyacınız varsa ilk bakmanız gereken yer imdb.comdur.Filmlerin gerçek puanlarına en yakın puan veren site orasıdır.-ki bu film orda 8.2 puan almıştır ve en iyi 250nin içindedir.Yani fazla söze gerek yok.Bir film hakkında yorum yaparken üslubunuza dikkat etmelisiniz."Benim tarzım bir film değildi bunun için beğenmedim." demek ayrıdır "Çok kötü olmuş sakın gitmeyin bu filme." demek ayrıdır.Sonuçta bir çok insan bu yorumlara bakarak filmleri izliyor yada izlemiyor.
no counrty for old man için çok kötü şeyler yazmıştım ama o film bunun yanında daha iyi bence..çok kötüydü film.bu baş yapıt diyenleri bir türlü anlamıyorum ben ya neye göre baş yapıt sadece oyunculuğa bakıpta baş yapıt damgası vurulmazki.lütfen entel görünmek için yok süperdi yok hayatımda böyle film izlememiştim falan diye yazıpta milleti şaşırtmayın ya çok sıkıcı bi film kabul edin bunu.tamam oyunculuk çok iyi ama dediğim gibi çok sıkıcı
1) Oyuncuların hepsi çok başarılı, Daniel Day Lewis muhteşem! 2) Filmin konusu çok etkileyici. Petrol çıkarırken göze alınan riskler, kapitalizm, hırs, patron olmak - dinin sömürülmesi, açgözlülük... 3) Görüntü yönetmeni harika bir iş çıkarmış, her sahne görkemli... 4) Biraz uzun bir film - 158 dakika ama zaman su gibi akıp gidiyor... 5) Sekiz dalda oscar adayı, aynı zamanda şu anda Imdb'de en iyi filmler sıralmasında yirminci. 6) Kesinlikle seyredilmesi gereken bir film.
Efsane bir film, uzun zamandır bekliyordum, seyretme şerefine eriştim sonunda. Daniel Day Lewis harika bir performans sergilemiş, film görsellik veriyor, müzikler iyi seçilmiş, senaryo sürükleyici, ancak bu filmi herkese tavsiye etmiyorum... Sinema'da filmin 2. yarısında bir grup insan kalkıp gitti, neredeyse hepsi ergen gençlerdi, sanırım "abi kan dökülecekmiş ekşındır bu film" diyerek gelmişler. Klişelerden uzak bir film, No Country For Old Men'le bu konuda benzerlik gösteriyor. Dediğim gibi, sinemaya eğlenmek ve zaman öldürmek için gidiyorsanız bu filmi geçin, ama iyi bir sinema izleyicisiyseniz sakın kaçırmayın. 9/10
ya vallahi hayatımda böyle saçma bi film daha izlemedim :s ya o kadar dalda oscar adayı,filme verilen puanlara kanarak izledim ama 2.5 saatim boşa gitti :s kimseye tavsiye etmem,iğrenç sıkıcı manasız bi film...10/3 ü geçmez...