ozzy-badd
18 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Yönetimiyle , senaryosuyla , oyunculuklarıyla , içeriğiyle , müzikleriyle , kurgusuyla , kalitesiyle , emeğiyle ? kısacası her şeyiyle has bir sinema örneği ? son dönemin en önemli filmlerinden ? Sadece daniel day-lewis in olağanüstü oyunculuğu için bile izlenebilir ? 10/10
Türk sinema siteleri içinde en sağlıklı ve mantıklı film puanlarının verildiği site beyazperde.comdur.Şöyle diğer sitelerede bir bakayım dedim ve baktığıma pişman oldum.Saçma sapan, konusuz ve aşırı efektlerle süslenmiş anlamsız aksiyon filmlerin aldığı 8li 9lu puanlarmı dersin; kült olmuş, ciddi emekler verilmiş ve seyirciye felsefi mesajlar veren filmlerin aldığı düşük puanlarımı dersin.İyi kurgulanmış sağlam filmler izlemek istiyorsanız ve bunun için bir rehbere ihtiyacınız varsa ilk bakmanız gereken yer imdb.comdur.Filmlerin gerçek puanlarına en yakın puan veren site orasıdır.-ki bu film orda 8.2 puan almıştır ve en iyi 250nin içindedir.Yani fazla söze gerek yok.Bir film hakkında yorum yaparken üslubunuza dikkat etmelisiniz."Benim tarzım bir film değildi bunun için beğenmedim." demek ayrıdır "Çok kötü olmuş sakın gitmeyin bu filme." demek ayrıdır.Sonuçta bir çok insan bu yorumlara bakarak filmleri izliyor yada izlemiyor.
90lar adlı şahıs doğru diyor. Ben biraz daha sert giricem. Sinemaya sadece konusuz aksiyon filmleriyle bakanlar burda bu filme kötü demesin. Çünkü bu filmin bir konusu var ve konu aksiyon dolu beyinlere sıkıcı geliyor. Tamam herkes istediği filmi izleyebilir ve beğenmediğini yazabilir. Ama aksiyon filmlerine kötü diye yorum yapınca bu aksiyon paşaları birden şahlanıp o filme söz getirmez oluyorlar. Bu da büyük bi çelişki... Kusura Bakmayın!!!
film 3 saate yakın sürüyo.Filmin tamamı çok sıkıcıydı.Sıkıcılık kişiden kişeiye değişir ama şöle sölemek daha doğru olur,film çok fazla sakindi.Bana göre filmin başını izle birde son 5 dakikayı izle kapat.3 saat izlemiş biri daha çok kötüler filmi
1)Sinema tarihinin en iyi oyunculuklarından biri(Daniel Day Lewis) amaaaaaaa...2)Sıkıcı gerçekten,ben çok sıkılmadım ama sıkılan ve filmi izlerken yorulan arkadaşları anlıyorum.Heralde ağır konuları işlerken filmin süresi biraz uzun oluyor.3)Sonuç olarak çok iyi bir film,Sinema budur gerçekten,dandik aksiyon filmleri sevenler uzak dursun kesinlikle... 9/10
Filmde 2 kez kan döküldüğüne dikkat çekmem vurdulu kırdılı action bir film bekledimde çıkmadı gibisinden bir yorum değildi yorumuma uzun olmasın diye eklemek istemediğim ( Filmin ismine aldanıp böyle bi beklentiyle izlemeyin film bütün beklentilerinizi boşa çıkarıyor en azından bunu bilip dahada hayal kırıklığına uğramayın ) cümlesini ekleyip yorumu uzatmak istemememdendi. Tabiiki film Amerikanın o yıllarda yaşadığı Büyük Buhran Krizine , para uğruna yapılabileceklerin sınırsızlığına ve de o yıllarda kilisenin halk üzerindeki etkisine çok güzel değinmiş ama 3 saattede anlatılacak bir film değil. Gereksiz uzun ve sonu bir yere bağlamayan replikler filmden insanları soğutuyor. Hala ısrarla söylüyorum filmi izlemezseniz bişe kaybetmezsiniz hatta 3 saat kazanmış olursunuz. 10 / 5
bu film sıkıcı bir diyenlere hitaben yazıyorum yorumumu.eğer siz bir filmde konuşma repliklerini yavaş, sahne geçişlerini uzun, duraksamaları fazla fazla yaparsanız o film elbette sıkıcıdır.izleyiciyi filmden öyle bir soğutur ki iyi bir film olsa da kar etmez.nejat işlerin oynadığı yumurta nuri bilgenin üç maymun(uzakı buna katmıyorum) tarzı filmler izleyiciyi yoran filmlerdir ama samimi bir dille anlatmıştır sunacağı konuyu ama bu filmde bu işin başarısından çok sıkıcı tarafı ön plana geliyor filmin süresi de buna rağmen çok uzun tutulmuş zamanı değerli izleyici için kötü bir film puanını hiç haketmiyor bence 5/10
Ayrıca bu filmi beğenen arkadaşlara yine bir dönem tasviri olan Humpherey Bogartın 'The Treasure of Sierra Madre' filmini ve Charlie Chaplinin 'Goldrush' filmlerini tavsiye ederim.
ben anlamadım insanlar film izlerken sürekli saate mi bakıyorlar,ya da bitmesine kaç saniye kaldıgını filan mı hesaplıyorlar?Yapmayın allahaskına böyle yüzeysel izleyicilerseniz yorum yazıp filmi izlmek isteyenleri yanlış yönlendirmeyin.
Daniel Day Lewis muhteşem ötesi,insan bırakın filmi sırf onu izlerken bile zamanın nasıl gectigini anlamıyor.paranın,hırsın insanları ne kadar değiştirdiğini,onlara neleri kaybetttirdiğini anlatıyor film.Filmin adıysa o kdar yakışmış ki!baştan sona savaş filan cıksın diye bekledim:)film bitince anladım adının neden böyle oldugunu.cok güzel bir film,izleyin derim!Kol saatinizi cıkarın,telefonunuzu kapayın ve izleyin..8/10
Tam anlamıyla fiyasko... İyi denmesi bile fazla. Buradaki yorumlara bakarak izlemiştim. Bir başyapıt vs. gibi yorumlar okudum inanılmaz ilgilimi çekmişti. Fakat izledikten sonra kısaca söyleyebilirim ki tam 2 saatim boşuna gitti...
izledigim en sıkıcı flimlerden birisi 2 saat 25 dakıkalık bir işkence bana göre... ilk sahnede süper bir flime benzesede o gereksiz gerilim müzigi ile flimim satmayı basarmıslar 10/1
Aşırı abartılacak bir film değil.. Western filmleri havası var.. Ağır tempo, karizmatik duruşlar, etkili mimikler... Oyunculuklar iyiydi.. Genç pederi çok beğendim.. Daniel D.Lewiste çok iyi iş çıkarmış..10/7,5..