nskmourinho
17 Ocak 2009 tarihinde eklendi
cogu kişi yenilik omadıgını söylemiş bunların tamamı yanlıs.film hollywood un korku türünde battıgı bir sezonda bir nebze de olsa bu türe yenilik getirdi.yesil yoldan bu yana en basarılı king aktarması olarak gördüm 1408i.oyunculuklar da üst seviyede 8/10
gerçekten sinemaya fena uyarlanmamış harika bir gerilim hikayesi. insan aşama aşam geren, bir çok duyguyu size yaşatan bir film olmuş. öellikle kızının ellerinde öldüğü sahnede handi duyguyu yaşayacağımı şaşırdım. başarılı bir gerilim...
film fena değil ancak oyunculuk sadece 2 kişinin omzuna yıkılmış.çeşitli mantık hataları olsada sıkılmadan izlenilebilir.filmin sonlarına doğru tempo ve gerilim artıyor.
izlediğim en iyi psikolojik gerilim filmlerinden biri oldu 1408. gerek senaryo gerek oyunculuk üst seviyede. filmin bence tek kötü denebilecek yanı sonunu daha da güzel bitirmemiş olmaları. 1408 numaralı odaya girdiği andan çıktığı ana kadar her an gerilimi hissediyorsunuz. psikolojik gerilimden hoşlananlar mutlaka izlesin derim. odadaki radyoda ara sıra çalan müziklerde hiç fena değildi.
yonetmen basarılı bır ıs cıkarmıs ama fılmın o akıcı halınden sonra fınalde "ee" dedırtıyor. Konusu ve bas rollerıyle gercekten guzel sıkılmadan ızleyebılırsınız.Psıkolojık gerılım sevenlere tavsıye edıorm.
Bence çok harika bir gerilim filmiydi yönetmen gerçekten çok ustaca çekmiş zaten stephan kingten kötü bir şey beklenmez gerçekten gerilim üzerine süper bir filmdi...
ben filmi beğendim ve ne zamandır korkmuyordum filmde emeği geçen herkese teşekkürler başta john cusack olmak üzere.filmi ewde tek olduğum zaman izledim çünkü bir korku filmine kendinizi kaptırmak istiyorsanız ortam çok önemlidir.ben filmi izlerken tam şu pencerenin dışında yürüdüğü sahnede durdurmayı bile düşündüm insanı gerçekten geren bir film.zamanın öcü ile korkutan filmlerinden çok farklı tabi stephen king kitabından alınmış olmasınında etkisi wardır.bu filmi ben stephen kingin the mist filmini tavsiye ediyorum her ikisi içinde iyi seyirller.10/9
1408 ilk yarıdaki bazı sahneleriyle beni germeyi başardı. Ayrıca konusu da ilk yarı boyunca daha da ilgi çekici bir hal aldı ve meraklandırdı. John Cusack rolünün hakkını fazlasıyla vermiş. Ama filmin asıl başrol oyuncusu otel odası. John Cusack'ın canlandırdığı karakterle birlikte biz de kendimizi kaptırıp filme dahil olarak otel odasının sırrını çözmeye çalışıyoruz. Kısacası filmin ilk yarısı oldukça sürükleyici. Hatta benim için mükemmeldi. Asıl sorun filmin ikinci yarısı. Hani öyle çok kötü bir ikinci yarı değil ama filmin ilk yarıdaki ilgi çekiciliğini yitirdiği kesin. Hatta bir müddet sonra sıkılabilirsinizde. Çünkü olaylar karmaşık bir hal almaya ve biraz da saçmalaşmaya başlıyor diyebilirim. Şahsen daha farklı bir final bekledim ama filmin sonu da ikinci yarıdaki kötü gidişatla aynı paralellikte olunca biraz hayal kırıklığına uğramama neden oldu. Ama şu da bir gerçek ki film ne olursa olsun beklentileri ayakta tutabiliyor. En azından benim için böyle oldu. Kısacası 1408 daha güçlü bir sonla bitebilir ve bizleri tam anlamıyla şaşırtabilirdi. Bu malzeme filmde vardı ama kullanamamışlar (tabii Stephen King'in de bunda katkısı yok değil, sonuçta onun yazdığı öyküden uyarlanmış bir film). Yine de 1408 izlenmesi gereken güzel bir film ve 8 puanı hak ediyor... John Cusack'a dikkat! Çok iyiydi.
diğer filmlerdeki gibi hiç bir öpüşme sahnesi veya yatak sahnesi yok..ailece izlenir yani...zaten tek oyunculu bi film...zombi yok..insan eti parçalamak yok..ben hiç sıkılmadan izledim.