Majör-2
21 Eylül 2009 tarihinde eklendi
2 kere izlediğim halde bence asla bir 'başyapıt' katagorisine konulmayacak bir film.Evet güzel senaryo...Evet güzel oyunculuk...Evet ilginç bir konu...Ama hepsi o kadar...Güzel film kabul ediyorum ama abartılacak kadar da değil...7/10...
Büyük beklentilerler oturduğum da hayal kırıklığı yaşadım, oyunculuk vasat(bütün oyuncular için) film da sıradan, akıcı değil heyacan vermiyor, sıradan 10 da 6. Meraktan izlenebilir. Yazık.
IMDB'de 1 numara olması,insanların bu kadar övmesi belki beklentimin artması ve filmin bunu karşılamamasına sebep oldu bilmiyorum ama film gerçekten bana çok sıradan geldi.Umut...Amerikan sineması bununla ilgili çok film yaptı bu konu o kadar çok işlendi ki ne beni şaşırtıyor nede etkiliyor artık.Filmin sonunda baş karakterin vazgeçmeden umut,hırs ve azimle koskoca duvarı bir çekiçle delme fikri güzeldi ama şaşırtıcı bir son oldu mu bu?HAYIR.Ayrıca bir hapishane filmi olarak da daha ilgi çekici şeyler işlenebilirdi.Tamam suçlu psikolojisi iyi işlenmiş ama ne bilim bir Birdman of Alcatraz veya The Hurricane kadar etkili değildi.Abartılan bir film,belkide Amerika zor durumda olan insanlar isyan etmesin diye umut probagandasına devam ettirmek için hala 1 numaradır.Kısaca iyi film,efsane mi?Hiç sanmıyorum...
film güzel kimse kötü diyemez ama bu filme başyapıt diyen biri hayatında başyapıt izlememiştir aşırı abartmanın lüzumu yok adamlar bu filmin 100 katı şaşırtıcılık derecesinde prison break dizisini yapttılar buna başyapıt diyenler o diziyi izlese aklını kaçırır heralde :)
bu kadar abartılcak bişey yok bence çok daha güzel filmler var :S neler neler demişler çok farklı bişey bekliyodum... o kadar da kötü değildi hakkını da yememek lazım ama yanlış filmimi izliyorum falan dedim hatta:)
guzel .. ama abartıldığı kadar kesinlikle değil .. yorumlara inanıp sonuna kadar zevkle izlemeye çalıştım .. film fazla kopartmıyor kendinden ama çok bağlamıyorda 7/10 bence bu film için ideal...bu arada müdürün silahı dayadığı yer ile sahne sonrası deliğin açıldığı yere dikkat ! çekim hatası :)
Kesinlikle abartılan, gereksiz derecede iyi bulunan, daha etkileyici onlarca filmin önünde dolaşmasına bir türlü anlam veremediğim sadece güzel olan film.
İyi bir film fakat asla bir baş yapıt değil. Basit bir senaryo fakat çok iyi bir oyunculuk. Morgan Freeman filme resmen tat katmış. normalde sakin filmleri severim fakat ufak bir hayal kırıklığı oldu.