Hesabım
    Esaretin Bedeli
     Esaretin Bedeli
    Vizyon tarihi belirsiz | 2s 22dk | Dram
    Yönetmen Frank Darabont
    |
    Senarist Frank Darabont, Stephen King
    Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton
    Orijinal adı The Shawshank Redemption
    Üyeler
    4,8 6797 Puanlama, 757 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Esaretin Bedeli, Andy ve Red isimli iki mahkumun parmaklıklar ardında kurdukları dünyanın hikayesini anlatıyor. Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. Andy'nin bu çabalarına ortak olacak bir arkadaşı da olacaktır: Red.Bir Stephen King uyarlaması olan filmde Morgan Freeman ve Tim Robbins başrolde. Film, 1995'te, aralarında en iyi film adaylığı da olmak üzere tam 7 dalda Oscar'a aday gösterildi.

    Fragmanlar

    Esaretin Bedeli Orijinal Fragman 2:10
    Esaretin Bedeli Orijinal Fragman
    121.890 gösterim

    Ekstra Videolar

    Depresyona İyi Gelen Seyirlikler 1:01
    Depresyona İyi Gelen Seyirlikler
    6.274 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Bayramda Evde Kalanlar İçin "Kendini İyi Hisset" Filmleri
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    30 Haziran 2023 Cuma
    İkonik Film "Esaretin Bedeli", 4K Ultra HD Baskısıyla Geliyor
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Efsane film 4K olarak piyasaya sürülecek
    27 Temmuz 2021 Salı
    İlk Filmiyle Oscar'a Aday Olan Yönetmenler!
    Haberler - Sanatçılar
    Yönetmenliğe başarılı bir giriş yapan isimlere göz atıyoruz.
    30 Ocak 2020 Perşembe
    En İyi ve En Kötü Filmleriyle Stephen King!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Usta yazar Stephen King'in eserlerinden uyarlanan filmlere göz atıyoruz.
    25 Mayıs 2019 Cumartesi
    Neredeyse Kusursuz Film Sahneleri!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Beyaz perdenin en iyi film sahnelerine göz atıyoruz.
    17 Mart 2019 Pazar

    Oyuncular

    Tim Robbins
    Rolü : Andy Dufresne
    Morgan Freeman
    Rolü : Ellis Boyd 'Red' Redding
    Bob Gunton
    Rolü : Warden Norton
    William Sadler
    Rolü : Heywood

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    20 Aralık 2016 tarihinde eklendi
    SİNEMA TARİHİNİN KİLOMETRE TAŞI BİR FİLM Dünya sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi filmi. Daha ötesi yok, nokta..kaç kere izledim inanın hatırlamıyorum. Kaç kere daha izleyeceğim hiç bilmiyorum. Her defasında aynı duygu, aynı şölen. Bir film izlersin ve hayatın değişir. Bu film o türden. Hayatımın en özel anları, bu filmi izlerken yaşandı. İzlemeyen herkesin yakasına yapıştım ve izlettirdim. Haleti ...
    Devamını oku
    Hasan Burak T.
    Hasan Burak T.

    Takipçi 36 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    22 Kasım 2013 tarihinde eklendi
    Tartışmasız,gelmiş geçmiş en iyi film ve bundan sonra bu filmden daha iyi bir film yapılacağını sanmıyorum yeşil yol filmiyle karşılaştırılması bile ayıp Esaretin Bedeli filminin tahtını zorlayacak bir film varsa o da Inception'dır.
    kemerlee
    kemerlee

    Takipçi 693 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    4 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en büyük draması ve Baba'dan sonra en iyi filmi(imdb'de 1. sırada olsada eskiden babanın arkasından geliyordu) Stephen Kingin kısa hikayesinden uyarlanan Frank Darabontun muhteşem yaratıcılığı kusursuz oyuncu performanslarıyla onlarca kez seğredilebilecek efsanevi bir Başyapıt.
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    10 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    Bu film için normal bir film demek yanlış olur bence çünkü filminde ötesinde bir hayat hikayesi,müthiş bir öykü ve ölünmeden kesinlikle ve kesinlikle izlenmesi gereken hayatımda izlediğim en iyi film.Bu filmi kesinlikle izleyin başka ne diyeceğimi bilemiyorum çünki hala etkisinden kurtulabilmiş değilim.10/10

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film (1991-2000)

    Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinde yer alıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1994
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe 25 000 000 $
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1994, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1994.

    Yorumlar

    • Muhammed Mustafa Kayapinar
      Film güzel ama bir başyapıt denecek kadar güzel değil. İMDB'de de burada da film 1. sırada ancak 1. sırada olmayı bu filmden daha fazla hak eden onlarca hatta yüzlerce film vardır.
    • UGUR-TAZEG?L
      SİNEMA TARİHİNİN KİLOMETRE TAŞI BİR FİLMDünya sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi filmi. Daha ötesi yok, nokta..kaç kere izledim inanın hatırlamıyorum. Kaç kere daha izleyeceğim hiç bilmiyorum. Her defasında aynı duygu, aynı şölen. Bir film izlersin ve hayatın değişir. Bu film o türden. Hayatımın en özel anları, bu filmi izlerken yaşandı. İzlemeyen herkesin yakasına yapıştım ve izlettirdim. Haleti ruhiyeme iyi gelecek envai tür ilaçtan on kat daha etkili. Bu film öğretmen ayrıca. Bana umut ve mutluluk kavramları ile ilgili çok şey öğretti. İyi varsın Shawshank Redemption..Hazır iyi ki varsın demeye başlamışken, sıralamada birbirlerinden üstün tutamayacağım üç isim için de aynı dilekte bulunacağım. Tim Robbins, Morgan Freeman ve yönetmen Frank Darabont. Söz gelimi filmden Tim Robbins’ i çıkarın. Yerini kim alabilirdi. Andy Dufresne’ i başka kim canlandırabilirdi? Koca bir boşluk. Peki ya Morgan Freeman? Ya o olmasaydı nice olurdu halimiz? Senaryo yazarı ve yönetmen.. Belki de filmin yarısı.. Frank Darabont.. Umut mefhumu daha başka nasıl anlatılabilirdi? Siz denk geldiniz mi hiç anlatımı bu kadar naif ve huzur veren başka bir yönetmen? Tabi bu arada Stephan King’ e de minnetlerimizi sunmamız gerekir. Ne de olsa kendisinin edebi eserinden uyarlanmıştır.Hikâyenin içinde beni en derinden etkileyen Brooks’ un şahsına özel hikayesiydi. Evet, hikâye içinde hikâye. Ne şahane ama di mi? “Brooks was here” hiç unutulmayacak bir cümle idi. Ardından genç punk Tommy.. Hatıralarda hep hüzünle anılacak bir karakterdi. Morgan Freeman’ ın canlandırdığı ”Red” karakterinin kendi özelindeki hikaye ise inanılmazdı. Tam da Brooks’ geçtiği yollardan geçerken kendi sonunun da benzer olacağını düşündüğümüz noktada Red’ in aldığı karar ve iki dostun kavuşması ile duygularım tavan yaptı. Gözlerimden yaşlar aktı.Üzerinden yüz yıl geçse dahi unutulmayacak, duygu dünyamda çok özel bir yere sahip bu film için bazı sinemaseverler o kadar da abartılmaması yönünde görüş beyan etmişler. Saygı duymakla beraber, kesinlikle katılmıyorum. Bu başyapıt ve listemin ilk sırasında film için puanım. 9.7 En iyi film henüz çekilmemiş filmdir düsturundan hareketle 0.3 gibi temsili bir puan kırdım. Herkese keyifli seyirler diliyorum. Herkesin keyifle izleyeceğini biliyorum..
    • Turgut Onur M.
      Sen iyi filmin kanıtını IMDB'yle yapıyorsan çok yanlış yoldasın dostum.Umut konusunun bu kadar yoğun işlenmesi ve IMDB'de bir numara olması.Amerikan sinemasının en büyük probagandasına hoş geldin.O listede Schindler'in Listesi başta olmak üzere bu yapımdan kat ve kat iyi yapımlar var.Sana tavsiyem başkalarının yorumları ve görüşlerine aldanma.Çünkü sisteme girdikçe körleşirsin...(Tabi sen sevmişsindir lafım yok renkler zevkler tartışılmaz filmde kötü değil zaten)
    • Mr.Critics W.
      Sineme tarihinin baş yapıtlarından biri izlemeyenler izlemeli :)
    • Arda Kerim K.
      Hani yukarda en negatif yorumda adam bu film balyapıt değil diyor.Bakın bu film dünya en iyi filmi hatta kanıtım var.Imdb yazıyorsun top 250 de çıkıyor sana dünyanın en iyi filmi yazıyor hatta puanı 9,3 tam 1,234,560 kişinin oyuyla biraz araştırın sonra konuşun zaten dünya en iyi filmleri 1994 te çıkmıştır.Örnek vereyim pulp fiction 5. Sırada bu film forrest gumb 14. Sırada. S.listesi 6. Sırada. Filme gelirsek benim en sevdiğim 5 film arasında
    • Yusuf D.
      Çok güzel bir film. Anket yapıp 100 kişiye ''İzlediğiniz En Güzel Film Hangisi'' diye sorsalar 80 tanesi ''Esaretin Bedeli'' diyecektir.
    • RedDett
      Gerçekten kusursuz bir filim olmuş Bence Ölmeden izle. :D
    • Tuna D.
      Bu film gayet başyapıt düzeyinde mükemmel bir film, her şeyiyle kusursuz
    • Muhammet Boy
      adsfdsd
    • cedric
      sadece text başyapıt olabilir film değil
    • Volkan Canbulat
      Filmi izledim.bence çok fazla abartıldığına inanıyorum.Başyapıt kelimesi fazla.
    • berk131415
      Böyle film yok dibiniz düşer harika ötesi yok babaymış mış geçin bu işleri bu bi başkaa.Bu filmi izledikten sonra geçen gunlerınızde bu fılmı hatırladıgınızda ıcınızde cok guzel şeyler oluyor filmin etkisi acaip
    • Ece_Aydın
      Harika bir başyapıt. İzlemeden ölmeyin.
    • berk131415
      güzelim siteyi ne hale sokmuşunuz ya eskiye dönmesini istiyorum
    • laaaleee
      İzlenilmesi gereken bir film. Hayatta hiç bir zaman vazgeçmemek gerekiyormuş.
    Back to Top