Esaretin Bedeli
4,8

Ceren S.
Ceren S.

12 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Çok hoş bir film.. Hatta film gibi değil kendinizi olayın içinde biriymiş gibi hissetmenizi sağlıyor.. Bu filme 10 üzerinden 10 vermek isterdim ama filmin bir açığını yakaladığım için 8 vericem.. Bu açığın ne olduğunu hala izlememiş olanlar filmin sonunu öğrenmesin diye yazmıcam buraya ama herşeye rağmen izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum..
nnailee
nnailee

10 Haziran 2011 tarihinde eklendi
kararlılık,sabır,azim,çaba ve başarı bu kadar güzel anlatılabilirdi
Berkay Yıldız
Berkay Yıldız

10 Ağustos 2023 tarihinde eklendi
Dünyanın en iyi filmi falan olmasa da çok çok iyi bir yapım. Özellikle izledikten sonra üzerinizde sağlam bir etki yaratacak. Kesinlikle izleyin.
sinema
1 ziyaretçi
12 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
Bu filme gerçekten kimse kötü diyemez. Gerçekten mükemmel bir film olduğunu kabul ediyorum ama dünyanın en iyi filmi bu olmamalı. Ya en basitinden Yüzüklerin Efendisi diyelim , kesinlikle böyle bir karşılaştırılma yapılmaz bence. Zaten türleri de aynı değilde , demek istediğim şu bundan daha iyi filmler var.
zorba
zorba

13 Ekim 2011 tarihinde eklendi
çok güzel bir film ''intikam soğuk yenen bir yemektir'' zorbalarla savaşta zorbalıklarla değil aklıyla savaşandır kazanacak olan. her zamanki gibi morgan freeman yine harikalar yaratmış. insanoğlu şartlar kendini nereye gitmeye nasıl davranmaya ne söylemeye zorlarsa oraya gidiyor ve öyle davranıyor ve isteneni söylüyor.''doğru veya yanlış yoktur.popüler fikirler vardır.12 maymun filminden'' tam da bu noktada o güdülen yönlendirilen ve artık en büyük değerimiz aklımızı kullanmaktan alıkoyulan topluluktan farklı davranabiliyormusunuz.işte o zaman güç sizdedir ve mücadele başladığında diğerlerinden hep bir adım öndesinizdir. adalet her zaman adil olmayabilir.bazan iş başa düşer. çok iyi bir film fakat 1.sırayı hakettiğini söyleyemem.
volkanick
volkanick

19 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Dün bir kez daha izlemedim..Bugün bir kere daha izlemek istiyorum.
Amir Han
Amir Han

5 Mart 2017 tarihinde eklendi
Macar göçmen Frank Darabont'un Amerikan rüyası olan bu film, Stephen King'in Rita Hayworth'lü novellasından esinlenerek senaryolaştırılmış. İmdb sitesinde 9.3 puanla birinci sırayı kimseye kaptırmayan yapımın gişe gelirleri maliyeti bile karşılayamazken eleştirmenler ve sonradan jetonu düşenler tarafından yere göğe sığdıralamayınca yaklaşık 80 milyon dolarlık vcd, dvd satışı gerçekleştirerek yapımcısının yüreğine bir nebze su serpti. Başrol Tom Hanks, Brad Pitt gibi ünlü yıldızlara teklif edildiğinde projelerinden dolayı filme hayır demeleri Tim Robbins'e yaradı. Morgan Freeman ile iyi bir ikili oluşturdular. Yönetmen filmini adadığı arkadaşı Allen Green'in AIDS'ten ölmesi bu başrol arkadaşlığı ile paralellik kurmuş. Konusuna gelince; Andy Duphnes bankacıdır. Karısının kendisini aldatmasını hazmedemez. Karısını ve sevgilisini öldürmek için pusu kurar. Olay sırasında alkollü oluşu ve tabancasının bulunamayaşı kendisini zor durumda bırakır. Hiçbir şey hatırlamaz ve Shawshank hapishanesinin yolunu tutar. Aynı yıl Forest Gump ile vizyona girmesi film için talihsizlik olmuştur ve Oscar'ları Tom Hanks'a kaptırmıştır. İzleyenleri etkisinde bıraktığı için çok fazla abartılan film kusursuz değil. Tüm zamanların en iyi filmi göreceli bir kavramdır. Film kendini izlettiriyor. Bir ara Zindan Adası filmini anımsattı bana. İyi seyirler.
karakartaltevfik
karakartaltevfik

26 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Ben hapishane yapımlarını beğenen bir izleyici olarak Shawshank Redemption u beğendiğimi söyleyebilirim.Eğer izlemeyenler var ise bu yapımı önerebilirim.Sonuç olarak Shawshank Redemption a 10 puan üzerinden 8 puan veriyorum.....
catherinedeneuve
catherinedeneuve

14 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Hapishane konulu filmler içerisindeki ayrıcalıklı yerini çoktan almış muhteşem bir film. Melankoliye kaçmadan o ağır atmosferi aktarmayı başarmış, tabi bunda sağlam senaryosunun da payı büyük. İki ana karakter dışında Brooks da iyi resmedilmiş bir karakterdi. Bir detay olarak, Brooks’un kargası bana Edgar Allan Poe’nun Kuzgun’unu anımsattı, ona bir gönderme gibi geldi. Kesinlikle seyredilmesi gereken filmler kategorisinde, Esaretin Bedeli...
Engin Yüksel
Engin Yüksel

29 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
bu filme yorum yapmak bizim haddimizi aşar:) müzikleri beğenmediğim için 9/10
zafer-calayoglu
zafer-calayoglu

7 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
herkes gibi benimde beğendiğim bir film ve tim rabbins kendini tam anlamıyla ortaya koymuş
yenilige-dogru
yenilige-dogru

7 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Olağanüstü.
züleyha s.
züleyha s.

1 Şubat 2014 tarihinde eklendi
1994 senesinden bahsediyoruz ve filmin yarattığı sükseden. İzlediğim zaman bunun boş yere olmadığını gördüm, kesinlikle arşivlenmesi gereken bir film. Akışı biraz yavaş bulsam da yersiz değildi bu senaryo ancak böyle işlenirdi.
serhatonce26
serhatonce26

24 Temmuz 2004 tarihinde eklendi
HARİKA BİR FİLM BENCE SON 10 YILIN EN İYİ FİLMLERİ ARASİNA GİRER
süpernova-2
süpernova-2

21 Eylül 2004 tarihinde eklendi
gerçekten de iyi bir film.insana umut aşılayan bir film.ne kadar zor durumda kalırsan kal asla umudunu yitir me .pes etme.işte film aynen bunu söylüyor.dragonfly arkadaşımız sinema tarihinin en iyi filmi demiş.bana soracak olursanız biraz abartmış.