Hokkabaz
3,9

drector
drector

30 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Cem Yılmaz' yine beklentileri karşılayamadığı film. Senaryo güzel, oyuncu kadrosu süper ama hareket yok. Filimin yarısı sıkıcı araba diyaloglarıyla geçiştirilmiş. Tam filim hareketlenmeye başladı derken yine tempo düşüyor ve bir tepe noktası yakalayamıyor. Film kendine yakışır bir vasat finalle bitiyor. Bu kadar iyi malzeme ile ancak bu kadar kötü bir film yapılabilir dedirtiyor insana.
Özay D.
Özay D.

30 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson bir aradalığından "Herşey Çok Güzel Olacak" tadında bir film bekliyorsanız yanılacaksınız. Film bir türlü akmıyor, izleyeni yoruyor. Ben beğenmedim.
depp86
depp86

30 Ekim 2006 tarihinde eklendi
cem yılmaz'dan bu kadar kötüsünü beklemiyordum. bu adam giderek daha korkunç filmler çekmeye başladı. filmde sevdiği arkadaşlarını oynatmaktan vazgeçse çok daha iyi olur sanırım. mazhar alanson ve özlem tekin birer faciaydı. ama en çok hayal kırıklığını ozan çolakoğlu yaşattı. bu kadar kasvetli bi müzik olamaz.
bkmzsnm
bkmzsnm

30 Ekim 2006 tarihinde eklendi
filmde sıkıntıdan patladım..insanların emeğine saygısızlık etmek istemem sonuçta belli uğraşlar gerektiriyor film çekmek ama şunları da söylemeden edemem:sıradan,sıkıcı ve kötü bir filmdi!
özlem tekin'e ayrı bir paragraf açmak lazım;o daha bi kötüydü!
onu bu filmde oynatanlara da ayrı bir paragraf açıyorum;filmde oynayacak o kadar yetenekli bayan aktris varken niye özlem tekin?
camsucamsu
camsucamsu

30 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Film öncesi çok güleceğiz diye düşünürseniz yanılırsınız film komedi değil başarılı ama daha etkileyeci olabilirdi diyorum.Cem Yılmaz tarzı işte..
kennyd
kennyd

29 Ekim 2006 tarihinde eklendi
harika bir film cem yılmaz ın filmi olarak düşünmessen tabii çünkü cem yılmaz dan daha fazlası beklenir ama olsun buda güzel olmuş (g.o.r.a. kadar olmasada !!!!!!!!!)
noexpire
noexpire

27 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Hic BekLedigim Gibi oLmadi. Cmylmz’a nazaran Ekurisi 'Tuna Orhan' (Maradona) Daha Komikti.
ze-ku
ze-ku

27 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Tabi ki güldürüyor sonuç olarak bir Türk yapımı ve bize komik gelmemesi mümkün değil yapılan komedinin. Bu filmin iki yönetmeni var. Tek reklam kokan Cem Yılmaz'a güvenerek izlenmemeli, bir gün karşınıza dramla da çıkabilirler. Filmi izlerken çok sıkıldım. Sait karakteri kostümü ile gerçek kimliğinden uzaklaştırılamamış. Gürgen Öz'e kısa metinler vermişler bu hoşuma gitmedi o ışığı,performansı zevkle izleyemedim.İskender ve Maradona çok benzer karakterlerdi.Film zaten arabada geçiyor kişi azlığı da eklenince İskender ve Maradona farklı olsaydı bari dedirtiyor. Sırf gözlük esprisi ve çok iyi dost olduklarını göstermek amacı taşısa bile göz zevkini bozuyor. Son olarak Özlem Tekin'i beğendim.
İyi Seyirler.
bee-kln
bee-kln

27 Ekim 2006 tarihinde eklendi
as once nerede okudum bilmiyorum ama cem bana oskar verseler insanlar beni dövüp elimden alırlar dio cemciimm biz senden oskar beklemiyoruzki. sen buralara komik olduğun için geldin ve bence kendi stilinde komediye devam etmelisin inanıyorumki sen bunun bin katı güzel bişiler yaparsın ama bu olmamış be güzelim film hakkında kafama takılan tek soru o karavan sen arabayı kullnaırken neden arabaya takılı değildi bunu kimse farketmez diemi yaptınız ama benim acayip canımı sıktı bide gülmedim be abicim komik bişiler beklioz senden kim tutar seni bunu senin kariyerine yazmıom bile senin gibi biri daha güzel işler çıkarır haa birde zaten bu filme oskar falanda vermezler yada ben olsam vermem yada verdiğim oskar olmaz :)
dincergezer
dincergezer

26 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Emir Kusturica'nın ilk ve son dönem filmlerini anımsatan bir film "Hokkabaz"... Kusturica'nın Roman karakterlerinin hayatında gerçekten biraz sihir vardır, Büyük İskender, Maradona, Gazi Üsteğmen Sait Tünaydın ve Fatma'nın realitesi oldukça katı. Ama "Hokkabaz"ın tamamına sinen samimi sinema duygusu yeni başlayanlar için sihir sayılabilir. Karşımızda öyle büyük sözler eden, büyük bir film
yok. Aslen "Hokkabaz" tür olarak bolca mizah içeren bir yol filmi. Paranın asal değer olduğu bir dünyada düzmece de olsa sihirin varlığına başkalarını inandırmak isteyen Büyük İskender'in daha çocukken koptuğu babasıyla yakınlaştığı bir yolculuğu anlatıyor. Sinemasal açıdan Gora'dan çok daha iyi bir film olduğu açık. Ayrıca düzgün bir senaryosuda var ve filmde iki kere ters köşeye yatıyorsunuz. Çok çok iyi olmasada şu ana kadar ki en iyi Cem Yılmaz filmi...
cinsherif
cinsherif

25 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Cok buyutulecek bir film deil. Klasikler arasina giremez. Bu filmi baska biri yapsaydi daha cok begenilirdi. Ama insanlarimiz Cem Yilmaz'dan cok sey bekliyor..
Eger filmin sonu boyle olmasaydi buyuk bir fiyasko olabilirdi.
Ama 20 saniye dusunun. 1'den 10'a kadar aglamaya basliyorsun, 11. saniyeden sonra kahkahalara boguluyorsunuz.. Degisik bir tarz. Bende filmde olan en guzel sey bu..
luisablack
luisablack

25 Ekim 2006 tarihinde eklendi
belki bir kısa film olsaydı harika olabilirdi ama bu sürede olunca sıktı çok ilginç bir film değil çünkü ara sıra komik sonunda duygusal ama bir ay sonra unutulacak bir film
mbozbayir
mbozbayir

25 Ekim 2006 tarihinde eklendi
kimseyi etkilmek istemem ama ben pek beğenmedim konu çok basit geldi bana 10/6 anca o da cem yılmazın hatırına :):)
seyda150
seyda150

24 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Maradona karakterini canlandıran oyuncu ve Alanson güzel oynamışlar, onları izlemek gerçekten keyifliydi özellikle Alanson'un canlandırdığı karakter çok eğlenceli ve sempatik bi karakterdi. Yalnız Özlem Tekin'in beyazperdeye yakışmadığını düşünüyorum, kendisini müzik alanında sevmeme rağmen beyazperdede çok itici duruyor. Cem Yılmaz'ın da çok fazla bi özelliği yoktu, onu Cem Yılmaz yapan yönlerini ortaya çıkarttığı söylenemez.(Bu kesinlikle filmi komik bulmamamdan kaynaklanmıyor.)
Film özellikle müziğiyle festival filmi gibi geldi bana. Oyuncular gerçek hayatta medyatik ve sempatik insanlar olmasa bu film de pekçok sanatsal film gibi festivallerde başarılı gişede başarısız filmlerden biri olacaktı bence. Neyse ki Cem Yılmaz başlı başına bir seyirci kitlesine sahip ki bahsettiğim filmlerle aynı kaderi paylaşmayacaktır "Hokkabaz"...
Seyirci gözüyle ben filmden keyif almadım, bildik "sanatsal" olduğu düşünülen durağan ve sıkıcı filmlerden biri olarak hatırımda kalacak. Belki o kadar bile kalmayacak...
Aralara birkaç espri sıkıştırılmış diyaloglar ve sanki o bikaç espri üzerine temellendirilmiş gibi duran,bu espriler boşa gitmesin diye yazılmış hissi uyandıran senaryo, temelde "akademik"(!) olarak irdelenen insan ilişkileri vs... inş bunları geçip beyazperdeyi beyazperde yapan görsel şölen tadı alabileceğimiz filmler izleriz Türk yapımcılardan...
Ben film adına bunları düşünüyorum ama beraber izlediğim arkadaşlardan filmi güzel hatta çok güzel bulanlar da oldu...
Son olarak "illa izleyecem ben bu filmi" diyosanız filmden çok şey beklemeyip filmi izlerseniz daha çok tat alabilirsiniz...
hagi45
hagi45

24 Ekim 2006 tarihinde eklendi
valla okadar gulmedım bazı yerlerınde guldum konu aslında bellı oluo :D ama en cok su arabada 01.01.1946 olayı ve Yaslı nıneyı hipnoz etmesıne guldum :)