Hokkabaz
3,9

Esteban-2
Esteban-2

5 Ocak 2007 tarihinde eklendi
ben bir şeyi anlamış değilim..neymiş cem güldüremedi..film komik değil..vs vs..ya sinemaya bu mantıkla giden izleyicilerimizi anlamış değilim..cem yılmaz belki gora gibi 100 tane komik film çeker fakat toplasan bir hokkabaz etmez..ayrıca küfürsüz film olur mu..bu yönde en çok tepkiyi çeken cem yılmaz çok güzel bir cevap verdi..hokkabazda argo sayılabilecek tek bir sözcük var..’sok.rım2 diyor gelinin abisi..başka argo veya küfürlü bir sözcük yok..cem yılmaz umarım bu şekilde devam eder..bu yıl izlediğim en iyi beş filmden biri de hokkabaz..
ilkerekleme
ilkerekleme

2 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Ben de yedim!

Önce her şey çok güzel olacak sonra da, benim de dahil olduğum kimileri tarafından beğenilmeyen, gora ile birçok kişinin kalbindeki yerini perçinleyen cem yılmaz'ın ali Taner baltacı ile yönetmenliğini paylaştığı, senaryosu yine kendisine, başrolleri de, yine kendisine, mahzar alanson ve de, özlem tekin'e ait olan, hokkabazlık yaparak hayatını kazanan, hayat arkadaşı kadim dostu ''maradona'' ile, hayatını geçiren umutsuz bir adamın, bir köy düğününde başına gelenleri ve de sonrasını, gora'daki küfür içerikli esprilerden uzak, her şey çok güzel olacak'ın yanına gelebilen yeri geldiğinde patlatılan ince esprileriyle, bağlayıp da anlatan, sevecen, sıcak, yalın, kimseyi yormadan, kimi zaman sıksa da, ''nereye gidiyo bu yol hikayesi'' dedirtse de, savaş ay'ın kendisini paralamasına mahal verdirmeyecek kadar, sade ve basit senaryosuyla, ve de son sahneleriyle, yine de insanı etkileyen cem yılmaz filmi. İçerisinde gerçekten de, her türlü inceliği barındırır. Komedi yönünden belki de zayıf ya da yavan gibi görünse de, cem yılmaz belki de kendisinin yavaş yavaş usta işine kaçan bir filmi olmasını istemiştir, ona göre bir senaryo yazmıştır, ki filmde yeri geldiğinde gayet iyi gülünebilecek, küfür olmadan da, insanların gülebileceğini kanıtlayan sahneler de yok değildir. Ayrıca gerçekten de sadece, şaklabanlık yaparak, komiklik yaparak, sinemaya bir şeyler hediye edemeyeceğinin farkında olan gayet zeki ağabeyimiz cem yılmaz'da bu işin farkında olacak ki, yaptığı bu son işi, onun kimi çevrelerce, sulu zırtlak komedi filmlerinden öteye gidemeyeceğinden düşünenlerce de karalansa da, yönetimiyle de, özellikle oyuncu seçimi ve de oyunculuklarıyla da, izleyeni mutlu etmiştir.
Oyuncu seçimi gerçekten de iyidir. Altından her an kötü bir şey çıkabilecek, hem de güzel, alımlı, aşık olunabilecek potansiyele sahip, film kızını iyi oynamıştır özlem tekin. Her ne kadar 60 yaşa göre, çok atletik, biraz da laçka görüntüsü olsa da, filmin belki de en iyi oyunculuklarından birisine imza atmıştır, mahzar alanson. Filmde '' ben buradayım'' der. Film de kendisi için, ''olsa da olur, olmasa da'' dedirtse de, ''ne güldüm, ne uyudum'' diyenler olsa da, cem yılmaz için belki de bir ''tabu yıkma'' seansı olmuştur, sevenleri için. ''ben sadece komik adam değilim'' mesajını incelerden bir yerlerden göndermiştir. Ayrıca afişindeki gözlük muhabbeti de ''cuk'' oturmuştur filmde.
Ve son kareler. son sahnelerdeki, akvaryumun içine girme muhabbeti de neredeyse, ağlamaklı yapacakken, birden ''Allah'ım ne olur konuşusun''lara sevk eden oyunculuğu sayesinde, sonu da gayet iyi bağlanmıştır filmin.
Ben de yedim.
cool-bixente
cool-bixente

1 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Kendisine yapılan ağır eleştirileri kesinlikle hak etmiyor. Gayet keyifli ve izlenilesi bir film. Saf bir komedi beklentisiyle izlerserseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, zaten amaç da bu değil. Çok keyifli bir hikaye. Senaryo çok iyi. Oyuncular süper. Kısacası herkesin izlemesi gereken bir film.
aragorn-626
aragorn-626

30 Aralık 2006 tarihinde eklendi
bu filmi beğenmeyenleri anlamıyorum.illa gülmek için gidilmez bi filme.cem yılmaz gerçekten güzel yazmış.gerçekten güzel film
Şan Yü
Şan Yü

29 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Son Yıllardaki nadir kaliteli, Türk Filmlerinden..
İzlemenizi tavsiye ederim..Filmin sonuna dikkat edin şaşıracaksınız..
Kısacası notu : 8
popstarselcukbaba
popstarselcukbaba

29 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Hokkabaz;bir yol filminden beklediklerimizi veriyor,aldananlar,aldatanlar,komiklikler ve hüzünler..
Cem Yılmaz bana göre çok iyi bir film yapmıştır,komedi unsurları senaryoya o kadar güzel yerleştirilmiş ki...

Filmden anlayanlar hemen farketmiştir daha ilk başında,İskender bir pavyonda gösteri sunar fakat onu izleyen yoktur,herkes kendi havasındadır,bu bir mesajdır filmin ilerisi için,hüznün de olacağı buradan bellidir.

Hokkabaz'a tam puan vermeyişimin sebebi Mazhar Alanson ve Özlem Tekin'dir,başka oyuncu mu yoktu?Bu kadar kolay roller bu kadar kötü nasıl oynanır?Baltacı ve Yılmaz yönetmenliklerini burada sergileyememiş,daha fazla uyarmalıydılar.
bodrum-fevzi
bodrum-fevzi

28 Aralık 2006 tarihinde eklendi
dram ve komedi çok güzel birbirine uymuş.Özlem Tekin rolüne cukk diye oturmuş.Cem yılmaz süper bir senaryo yazmış..Mazhar Alanson Süper oynamış..Türk sineması inanılmaz derecede gelişiyor..
Çagla E.
Çagla E.

26 Aralık 2006 tarihinde eklendi
cem yılmaz'dan tek beklentisi karın ağrılarına sebep olacak kadar komik bir film olanların beğenmediği bir film olabilir, ama ben bu filmde onun ne kadar çok yönlü olduğunu ve çok başarılı eserlerine bir yenisini daha kattığını görüyorum.. katıla katıla gülmeseniz de dramı ve özveriyi bulabiliyosunuz filmde, özlem tekin'e hayran kalıyorsunuz, mazhar alanson'un önünde eğilme ihtiyacı hissediyorsunuz..
kadirbaytok
kadirbaytok

25 Aralık 2006 tarihinde eklendi
aaaa cem yılmaz filmi ölümüne güleriz herhalde diye bir film degil onun dışında gayet kaliteli bir film
birincisuvari55
birincisuvari55

24 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Ben saat 23 te uykulu uykulu izlememe rağmen beni güldürdü.Güzel bir film izlemek isteyenler için çekilmiş harika bir komedi.
ender-sn
ender-sn

21 Aralık 2006 tarihinde eklendi
film gerçekten cok güzeldi.ne dayanarak puan weriyolar zaten bi türlü anlayamadım ben insanları;ne bekliyolar bi filmden?bence 9u coktan hakkediyor bu film!
gaffur030685
gaffur030685

20 Aralık 2006 tarihinde eklendi
bence son 5 yılda çekilmiş türk filmleri arasında ilk 5 e rahat girebilecek bir yapım.buradaki yorumları okudugumda biraz hayal kırıklıgına ugramıştım,güzel diil diye düşündüm.Ama dvd de izledigimde bu kadar etkileyici bir filmle karşılaşacagımı bilmiyordum.evet bazı eksiklikleri var ama bence tam bir sinema filmi olmuş.dramın üzerine bolca serpiştirilen esprileriyle dram komedi dalında türk sinemasında kendine yukarılarda yer bulan etkileyici bir film.kış günlerinde sıcak yaz günlerinde cekilmiş bir filmi izlemekte ayrı bir zevk katıyor izleyiciye.hayal kırıklıkları,umut,herşeye tekrardan başlama istegi,güven üzerine güzel bir film.sadece baba ogul arasındaki kopukluk daha da iyi işlenebilirdi.kesinlikle izleyin cok güzel bir film sizi bekliyor...
teo-17
teo-17

20 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Yapılan eleştirilere kulak asmaktansa, gidip sinemada güzel bir film izlemek istiyorsanız hokkabaz doğru adres.....8/10
starmovie74
starmovie74

19 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Türk sinema filimlerinde kendini kanıtlayacak kadar güzel,sevecen az ama öz espirili ailece izlenmeye değer bir filim.
burcin
burcin

12 Aralık 2006 tarihinde eklendi
adam stand up yapmıo ki her dk gulmeyi bekleyesinz!birden cok duyguyu veren inşli çıkışlı hoş bi film olmş..