Öldüren Sis
3,7

systemofadown81
systemofadown81

3 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
filmde insanların yasa, kanun ve kurallar olmadıgı zaman nasıl vahsilestigi, birbirlerini yemeye baslaması, gelisen kötü olaylardan birilerini sorumlu tutma çabaları degisik bir olaylar bütünü ve senaryoyla anlatılmıs. filmin verdigi bu mesajları cok begendim. ama filmde cok fazla mantık aramayın, neden-sonuc iliskisini sorgulamayın, bunlar baya havada kalmıs cünkü. ayrıca sonunu da begenmedigimi ve biraz sacma buldugumu söylemeliyim. ama yine de izlenmeye deger bir film oldugunu düsünüyorum.
deckard76
deckard76

2 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
King uyarlamalarını pek sevmem.Fakat daha önce Esaretin Bedeli ve Yeşil Yol uyarlamalarına imza atan Frank Darabont işin içinde olursa izlememek olmaz.Çok başarılı bir psikolojik gerilim filmi.Dehşet dolu sahnelerle dolu olsa da korku fiminden ziyade kapana kısılmış insanların çaresizliğini,çıkışsızlığını ve bölünmüşlüğünü yansıtan yapımda bol bol yaratığa yer verse de insanların öldüğü bildik yaratıklı yapımlardan ziyade toplumsal eleştiri içeren bir anlatıma ağırlık vermiş.Filmin en etkiliyeci sahnelerinde korku ortamında medeni insanlar akıl ve sağduyuyu bırakıp yobaz düşüncenin esiri olup insanlıktan çıkıyorlar.Bu ortamda cemaatleşen topluluğun lideri dindar kadın rolünde Marcia Gay Harden son dönemin en itici ve rahatsız edici karakterinde çok başarılı.Oscarlı aktris rolünde öyle başarılı ki filmin asıl kötü adamı yaratıklar değilde kendisi oluyor bir süre sonra.Baştan sona izleyiciyi diken üstünde tutan ve bu sis dolayısıyla film ne zaman biecek dedirten yapım çok acıklı ve yürek burkan bir sahneyle bitiyor.Tavsiye edilir.
wherearethevelvets
wherearethevelvets

30 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Kapalı bir mekanda travmatize insanlar, nerden geldiği belli olmayan bir tehdit, bu tehdit kaynağının askeriye olması, düşmana karşı korku geliştiren kişilerin bir süre sonra birbirlerine düşmesi, tehditi dini olaylarla açıklamaya çalışma? 12 Eylül saldırısından sonraki Amerika'nın ruh halini andırmıyor mu?Amerikan korku filmleri geleneksel olarak en çok paranoyadan beslenmiştir: bu bazen nükleer savaş, bazen komünizm bazen de bu filmdeki gibi terör saldırısı olmuştur. İşin garip tarafı, geleneksel (ve gelenekçi) Amerikan film yapısı, bahsettiğimiz filmde sahiplenilmiyor ve eleştiriliyor. Evet, dıştan bakıldığında tek korku unsurunun, cehennemi yaratıklar olduğu hissediliyor. Ama insanın doğasından ve psikososyal gelişiminden gelen ilkel korkular, üzerine kapalı alan psikolojisi de eklenince hızla orta çağ fanatizmine gerileyebiliyor. Bu zihinsel regresyon o kadar iyi anlatılıyor ki, filmin kahramanları bile bu hızlı değişimi hayretle karşılıyor. Bilinmeyene karşı geliştirilen hezeyan (yıldırım düştü, ateş çıktı yani bir süper güç var, tapınalım), muhtemelen o zamana kadar Tanrı'nın adını anmayan insanların kolaylıkla manupile edilmesi, fanatikleşen insanların işi kurban vermeye kadar vardırması; kıyasıya yapılan din eleştirisini daha anlaşılır kılıyor.Filmin sevdiğim bir diğer yanı da, bildik kurallara göre empati kurduğumuz, yaptığı şeylerin doğru davranışlar ve kararlar olduğunu hissettiğimiz (veya hissetmemiz istenen) kahramanların didaktik aktarımının, bu filmde olmaması. Hayır film kesinlikle didaktik değil. Kişisel kahramanlığa ise hiç yüz vermiyor. Zor durumlarda umudumuzu yitirmememizi istiyor ve aksi takdirde neredeyse kızıyor! Çünkü film ille de bir şeyler önerme iddiasında olsaydı, biz film boyunca, en baştaki çocuklarını aramaya çıkan kadının hikayesini izliyor olur ve onun mutlu sonundan nasiplenirdik. Ama hayır! Film tamamen başka bir sahaya uzanıyor ve empatik kahramanların, filmin asıl sürprizine karşı gözümüzü boyamasını istemiyor. Eh, böyle bir filmden de mutlu bir son beklenemez'8/10
Eren-Emrah
Eren-Emrah

28 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
spoilerBeklentilerimden farkli bir konusu vardi. Aklimda düsündügüm kimyasal bir madde olabilecegiydi. Soluyan insanlar ölür Solumayan yasar. Dedigim gibi sasirtti beni The Mist. Sonu daha güzel bitebilirdi, alisilagelmisin disinda bir son tercih etmis yazar.spoilerStephan Kingin Romanlarindan uyarlanan filmler harkulade oluyor nedendir bilinmez...
Arturo-Bandini
Arturo-Bandini

20 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Etkileyici bir korku filmi..Filmin en önemli özelliği filme seyirci kalmıyorsunuz .Karakterlerin psikolojileri çok iyi yansıtılmış ve son olarakta film bittikten sonra insanı 5-10 dakika koltuğuna kitlemeye hala devam eden o müthiş sona tanık oluyorsunuz.
kalpazan-sever
kalpazan-sever

16 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Film mukemmeldi.Filmin son 2 dakikası icin bile 10 defa izlenir bastan.Pisman olmayacaksınız garanti veriyorum.
grkm1907
grkm1907

16 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
bu film bence tam bir gerilim filmi insan film boyunca etkilenio sonunda ne olucak die beklerken o muthis son insani buyuluo kesinlkle izlenmesi gerekn bi film
braveheart-8888
braveheart-8888

16 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
2 saat boyunca hiç sıkılmadan seyrettim ve 2 saatin sonunda o fınal sahnesi çok etkileyiciydi.Bir de o müzik girince baya dağılıyo insan.güzel film olmuş.Seyretmenizi tavsiye ederim.
fcetinkaya81
fcetinkaya81

11 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
İLk bakışta yaratıklar ve canavarlarla dolu bir film olarak görünse de izlediğiniz zaman bir an bile sizi filmden koparmayan adrenalin yüklü sahnelerle dolu başarılı bir yapım olduğunu anlıyorsunuz. Katil arılar, katil örümcekler, Anaconda gibi Dünya film tarihinin kötü denebilecek yaratıklı filmlerinden sonra The Mist bu tabuyu yıkıyor. Özellikle ve özellikle final sahnesinde donup kalacağınızı garanti ederim.. 8 /10 ..
atlantia
atlantia

24 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Film çok güzel olmuş .Sonunda ne olacak diye merak ediyosunuz ve fim sizi şaşırtıyor resmen her dvd arşivinde bulunmalı bence.Film insan psikolojisini baz alıyor ve ilkel durumda kalan insanların nasıl davranabileceğine ışık vuruyor.
crazyinter
crazyinter

23 Haziran 2008 tarihinde eklendi
SÜPER kelimesi bu film için az kalır. Psikolojik Gerilim Max Seviyede. Tüm Oyuncular Filmin Hakkını vermişler. Arkadaşların dediği gibi bu film anlatılmak istenen mesaj ve final i için mutlaka izlenmeli.
bounburak
bounburak

22 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Böyle acayip yaratıklarla dolu bir filme 10 üzerinden 8 verdirecek tarzda bir film çekilebileceğine inanamazdım. Ancak bu film cidden diğer saçma sapan yaratık filmlerinden farklı. Filmi kendi konusu içinde anlamlandırabildiğinizde, filmin vermek istediği mesaj ve bunun ötesinde insanda bıraktığı duygular (film boyunca ve özellikle de filmin son sahnesinde) cidden çok farklı. Evet oyunculuklar çok üst düzey değil ancak kötü de değil bence. Bence bu film fantastik gerilim filmleri arasında üst sıralarda yer alabilecek bir film. Ancak arkadaşların da bahsettiği gibi filmden korku atmosferi ya da ani ataklarla korkutmaya dayalı bir korku filmi mantığı beklerseniz elinizde ancak 1-2 tane sahne ile kalırsınız. Mist için korku değil ama fantastik gerilim diyebiliriz sanırım.
il-divo-isabel
il-divo-isabel

10 Haziran 2008 tarihinde eklendi
film izlenir..yanlız filme korku filmi olarak bakarsanız filmin vermek istedigini alamazsınız.dusundurucu bi film
angel-na
angel-na

6 Haziran 2008 tarihinde eklendi
kamera çekimi tarzı oldukça hoş ve gerçekçi...bir mekanın içinde bir gurup insanın gerilim ve korku dolu anları.Yalnız filmi kötü kılan kötü oyunculıklar.Başrol oyuncusunun yapmacık dolu mimikleri bu filme yakışmamış.Bu başarısız rol kapasitesi sayesinde filmi ileri alıp sadece sahnelerlı izledim.tavsiyem izlemesenizde çok şey kaçırmayacağınız.
senechaux
senechaux

31 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
filmin kesinlikle diğer abuk sabuk korku yaratık filmleriyle alakası yok,herşeyden önce filmin vermek istediği mesaj çok değişik ve kayda değer bence.boş zamanlarınızda değil mutlaka oturup izlemeniz gereken bir film...