Öldüren Sis
3,7

basemode89
basemode89

böyle son olmaz olsun.
nası bir bitişti o oyle ya.
izlemeyin gercekten gerek yok.
mchl-mann
mchl-mann

12 Mart 2008 tarihinde eklendi
yorumu okumadan önce-bu filme gidiyorsanız ya stephen kıng hayranısınız yada o sırada başka film yoktu direk girdinizve muhtemelen sevmediniz-ilk gruptan olarak ve king eserlerinin sinemaya uyarlandığı zaman insanda gazı kaçmış kola hissiyatını uyandırdığını çok iyi bi,len biri olarak filmi sevmedim ama dead can dance eşliğinde final kesinlikle king in kısa hikayesinin tadına ulaşıyor mükemmel -cgı böcekler inandırıcı değil tabi-
enmerkar
enmerkar

12 Mart 2008 tarihinde eklendi
basit basit basit.. hayal kırıklığı yaratan bir son.. kötü bir film nasıl olur merak edenlere :)
brk-2
brk-2

11 Mart 2008 tarihinde eklendi
Kitabı okumadığım halde çok kötü bir uyarlama olduğunu söyleyebilirim. Ne anlatmak istediğini başarıyor da oyunculuğun, yönetimin zayıflığı batırıyor. Defalarca 'bunu yapacağına şunu niye yapmadı şimdi bu?' demişimdir içimden. Yani o kadar insanın arasında en başarılı performans küçücük çocuğundu. Kısacası hikaye hoş film boş. Ayrıca final feci rahatsız. Ama nedense hoşuma gitti. O yüzden moral bozmak için izlenir.
thewizard23
thewizard23

7 Mart 2008 tarihinde eklendi
tam bir fiyasko...o kadarki izlediğim sinemadaki izleyicilerin çoğu bazı bölümlerde gülmekten kırıldı...blair cadısından sonra yapılmış belkide en kötü korku filmi...izlemeyen arkadaşları uyarayım bizim gibi vakitlerini boşuna harcamasınlar...
akgulberna
akgulberna

6 Mart 2008 tarihinde eklendi
herkeze merhaba umarım herkez nefes almadan film izleyebiliodur bugünlerde.ben bu filme geçen hafta gittim ve bittiğinde kesin kararımı verdim final sahnesi ve müzik kullanımı berbat ama uayarlama kesinlikle güzel.yani bu konuda serdar kökçeoğluna katılıyorum.
moonme
moonme

5 Mart 2008 tarihinde eklendi
izlediğim en sıkıcı filmlerden biriydi..sonuna kadar izlememin tek nedeni,filmde bir atraksiyon olacağını ümid etmemdi:(
sarmaan
sarmaan

4 Mart 2008 tarihinde eklendi
Beyenmedim..Beklediğim gibi degildi yaklasık 2 saat boyunca sıkıntıdan patladım..:(
bergeracb
bergeracb

4 Mart 2008 tarihinde eklendi
Stephan King'in kitabindan uyarlanmis filmde, giris kismiyla cok siki film dusuncesine kapilsam da aradan sonraki bolumde cikmamak icin kendimi zor tuttum. korku ya da gerilim her neyse bu flmi siniflandiramadim ben. Belki Dramatik Korku Komedisi diyebiliriz. Ve kesinlikle vaktinize ve paraniza yazik. hersey bi kac gorsellikse bir iki ecis bucus yaratik icin gidin ama izleyiciyi aptal yerine koymuslar.
starwishh
starwishh

4 Mart 2008 tarihinde eklendi
filmi az önce izledim sırf stephen abinin hatrına gittim ama kabul edelim fiyasko olmuş bu film.sıkıntıdan patladım.ne zaman bitcek derken 2. yarıda biraz daha ilgi çekmeyi başardı.herkes sonu çok şaşırtıcı bitiyor diyince heralde dedim bunlar karadeliği bulup kapatacaklar ama nerde.sonu, beklenmedik bişey değildi bence.evde sıkıntıdan patlamaktansa bu filme gider patlarım diyosanız ideal, aksi takdirde tavsiye edemeyeceğim.
memogluerdal
memogluerdal

3 Mart 2008 tarihinde eklendi
The Mist korkudan çok bilim kurgu gibi izlemim vermektedir.Evet belki korku sahnesi yok ama bence konusu çok iyi bir film.Deney sonucu patlayan ve dağılan gaz yığını içerisinde(-ki bu sis oluyor) yanlış deney sonucu oluşan canlılar ile bir grup kasaba insanının mücadelesi dir ve bence izlemek için verdiğiniz paraya değer.Filmin bence en acı sahnesiş sonudur.4 kursun ile yaratıklar arasında seçim yapmak zorunda kalan Thomas Jane (David Drayton),4 kişinin seçimini kurşunlardan yana kullanması ve kendisinin yaratıklar tarafında parçalanma ertelemesi ve araçtan çıktıktan sonra sisin dağılması kadar acı birşey olamaz.
bence verdiğiniz ücrete değer
serhatdolu
serhatdolu

The Mist: 6/10

Öncelikle şunu demek istiyorum: Stephen King abimiz yazsın, bizler okuyalım, kimseler filmini yapmasın...F.Darabont gibi daha önce 2 King uyarlamasının altından gayet başarılı bir şekilde kalkan biri bile böyle vasat bir film çıkardıktan sonra artık kimsenin King'in gerilim-korku hikayelerini-romanlarını filme aktarmaması gerektiğine karar verdim...

Hikayeyi daha önce okumadığımdan filmde beni bekleyen şeyin ne olduğunu bilmiyordum ama buna rağmen kitabı okuyanlardan duyduklarım ve filmin arkasında Frank Darabont'un olması nedeniyle büyük beklentiler içinde gittim filme... Sonuçta büyük bir hayalkırıklığına uğradım...Ortada 90'lı yıllarda çekilmiş televizyon filmi tadında bir görüntü kalitesi var ki bu bilerek yapılmış bir tercih ise hiç olmamış bence, filme eksi puan kazandırmış...Ardından bilgisayar teknolojinin bu kadar geliştiği bir zamanda yaratıkların gözüktüğü sahnelerin inanılmaz derecede yapay olması diger bir eksi puan... Konusuna gelirsek yönetmen filmde o kadar çok mesaj verme kaygısına düşmüş ki, sonuçta mesajlar filmin önüne geçmiş...İnanan - inanmayan, din - bilim vb. o kadar çok konuya deginmeye calısıyor ama bunu çok yüzeysel ve kör gözün parmağına şeklinde yaptığından hiç ama hiç güzel olmuyor...Tüm bunların üzerine bir de abartılı oyunculuk var.. Sonuçta artık bitse de gitsek dediğim anlar çok oldu filmde..

Tüm bunlardan sonra 6'dan daha az not vermem gerekirken bir kaç sahneden dolayı bu notu verdim...Öncelikle filmin açılış sahnesinde Roland'ı ve Gül'ü görmek yüzümde kocaman bir gülümsemeye yok açtı...Ardından filmin içinde Kara Kule'nin sinemaya aktarılacağı konusunda bir yollama vardı ki bu da gülümsememe yol açtı (Yukarıda filme aktarılmasın dedim ama hem Kara Kule sadece gerilim romanı degil hem de sonuç ne olursa olsun Roland'ı kanlı-canlı bir halde beyaz perdede görmek isterim).. Filmin sonlarına dogru bir sahne vardı ki, degil ben salondaki herkes inanılmaz mutlu oldu, açık vermek istemedigimden ayrıntı veremeyecegim ama genelde gaza getirici Türk filmlerinde salondaki herkes bir anda alkışlarya, burada da aynısı oldu sayılır...alkışlayarak ve "yürü be koçum" diyerek tepki verdiğimiz unutulmaz ve izleyenlere inanılmaz bir haz veren sahne de filmin artıları hanesine yazıldı... Filmin en büyük artısı ise İnsanı ters köşeye yatırtan, "yapma be" dedirten başarılı ve çok hüzünlü bir sonu vardı filmin...

Sonuçta ortada vasat bir film olsada kitabını okuyanlara ve iflah olmaz King hayranlarına tavsiye ederim...Genelini beğenmeseniz bile içinde seveceğiniz en az bir kaç kare olacak...
dqqqqq
dqqqqq

3 Mart 2008 tarihinde eklendi
Buraya öncede yorum yapan kişilere sinir oluyorum.filmi daha izlemeden yorum yapıyorlar ve insanlarda ona göre gidiyorlar.benden onlardan biriyim malesef.beyazperde yetkililerine söylüyorum burdan lütfen önceden yapılan yorumları dikkatli okuyup koyun siteye.artık burdaki yorumlara bakıp filmlere gitmek bana çok saçma geliyor.bugün bu filme büyük hevesle gittim ama sonu dışında büyük hayal kırıklığına uğradım...kötü bi filmdi bence.verilen paraya yazık derim..bu filme iyi diyen arkadaşlarada şunu derim ^^SİZ Filmden Anlamıyorsuznuz^^!!!
prototif
prototif

3 Mart 2008 tarihinde eklendi
Filme büyük umutlarla gidenlerdendim.Sadece şunu söyleyebilirim;filmde bir grubun marketten çıkıp eczaneye yol almalarından sonra filme heyecan geldi diyebilirim.Anlayacagınız son yarım saati guzeldi.bitiş anı ise çok acı verici,hüzünlü diyebilirim.Bu filmi sinemaya gitmek yerine evde izlemenizi tavsiye ederim.
inanbarut1975
inanbarut1975

2 Mart 2008 tarihinde eklendi
Birdaha stephan king- frank darabont filmlerine gitmeyeceğim